Bijeenkomst monument onvervulde kinderwens

Datum: 16-06-2018
Locatie: Apeldoorn

Een onvervulde kinderwens is een verdriet en gemis dat mensen hun hele verdere leven meedragen. In 2013 werd er een monument geplaatst in het park Berg en Bos als plek om hierbij stil te staan. Zaterdag 16 juni organiseert de werkgroep Monument Onvervulde Kinderwens de jaarlijkse bijeenkomst bij het monument.

Het thema van de bijeenkomst is kinderloosheid en ouder worden. Als leeftijdgenoten kleinkinderen krijgen, herhaalt het verdriet van kinderloosheid zich. Ook kun je bij het ouder worden niet steunen op je kinderen. Wat doet dat met je? En hoe ga je daar mee om? Het thema zal vanuit een persoonlijke invalshoek worden toegelicht door Toos Achterweust. Ook ds. Saskia van Meggelen, preses van de Protestantse kerk in Nederland, zal vanuit haar persoonlijke ervaring stilstaan bij het onderwerp ongewilde kinderloosheid.

Tijd en plaats

De start van de bijeenkomst vindt plaats op 16 juni in het gebouw van de Baptistengemeente, Bosweg 77 te Apeldoorn. Vanaf 13.00 staat de koffie klaar. Om 14.00 start de bijeenkomst, waarna we om 15.00 vertrekken naar het park Berg en Bos. Aan deelname zijn verder geen kosten verbonden.