Start Europese Week van de Vruchtbaarheid

Datum: 04-11-2019
Locatie: Europa

Inmiddels is het een traditie: de eerste week van november is het de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Dit is de themaweek van 4 tot en met 10 november. Samen met onze Europese collega-organisaties vragen we aandacht voor vruchtbaarheid. Een belangrijk doel is het taboe op vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken.

 

Lancering e-training ‘Zorg voor Jezelf’

Goed voor jezelf zorgen is ongelooflijk belangrijk als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen. Daarom ontwikkelde Freya een inspirerende e-Training: ‘Zorg voor Jezelf’. Gedurende vijftien weken ontvang je wekelijks inspiratie, tips en oefeningen rondom het thema ‘Zorg voor Jezelf’. De e-Training is laagdrempelig, positief en nodigt uit om op een fijne manier met jezelf aan de slag te gaan. Deze e-Training lanceren we in de Week van de Vruchtbaarheid én is uitsluitend beschikbaar voor de leden van Freya.
 

Freya thema-event

Blokkeer zaterdag 10 november alvast in je agenda. Op deze dag organiseren we namelijk het thema-event over de omgang met de omgeving als je vruchtbaarheidsproblemen hebt. Natuurlijk zijn jullie zelf van harte uitgenodigd op deze dag, maar je kunt ook mensen die je lief zijn meenemen. Elders in dit Freya Magazine en op de website vind je meer informatie.
 

Aandacht voor preventie

Op Europees niveau is de Week van de Vruchtbaarheid 2019 het startschot voor een preventiecampagne om vruchtbaarheidsproblemen te voorkomen. Deze campagne is erop gericht jongeren bewuster te maken van hun vruchtbaarheid. Ook in Nederland is hier zeker nog terrein te winnen. Nu krijgen jongeren vooral informatie over het voorkomen van geslachtsziekten en ongewenste zwangerschap. Meer weten over (on)vruchtbaarheid en gezond zwanger worden is ook belangrijk. Freya zal hierover in de komende jaren met andere belanghebbende partijen om tafel gaan.
 

Volg ons op de socials!

Gedurende de Week van de Vruchtbaarheid besteden we op allerlei manieren aandacht aan vruchtbaarheid. Vergeet ons niet te volgen op de social media kanalen, daar houden we jullie op de hoogte!