Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

Als de kinderkamer leeg blijft...

Themadag 3 februari 2018

Samen hadden jullie een droom: de komst van een kindje. Misschien hebben jullie samen onderzoeken doorlopen, behandelingen ondergaan en dingen gedaan en gelaten om deze vurige wens in vervulling te laten gaan. Zonder succes, de kinderkamer blijft leeg. Hoe ga je (samen) om met dit grote verdriet? Hoe rouw je om iets wat er nooit geweest is? Maar ook: hoe pak je de draad van je leven weer op? Hoe vind je de kracht om - op een andere manier dan gehoopt - invulling te geven aan je leven?

Programma

09:45 - 10:15Ontvangst
10:15 - 11:00Ervaringsverhaal door Jan en Marlies
11:00 - 12:30Keuze uit 2 workshops:
 Workshop 'Van Wens naar werkelijkheid', Een nieuw stap in je levensloopbaan door Karin van 't Hoff en Ad van Heijst.
 Workshop 'Vitaliteit en een onvervulde kinderwens' door Ditte van Dulst en Diana van der Wal
12:30 - 13:15Lunch
13:15 - 14:30Jongleer workshop
14:30 - 16:00Lotgenotencontact in verschillende kleine groepjes
16:00 - 17:00Napraten onder het genot van een hapje en drankje

 

Praktische informatie

De Freyadag vindt plaats op zaterdag 03 februari 2018 op de locatie Party & Zalencentrum Le Patapouf , Kolkmanstraat 1-3, 2805 CG in Gouda (zie voor meer informatie https://www.le-patapouf.nl/).
De ontvangst is vanaf 09:45. De dag duurt tot ongeveer 17:00.

Leden betalen € 20,00 p.p. , niet-leden € 27,50.
Een heerlijke lunch en koffie/thee zijn inbegrepen.

De uiterste datum om je aan te melden is donderdag 01 februari 2018.

Annulering van deelname met terugbetaling van het entreegeld is mogelijk tot uiterlijk donderdag 18 januari 2018.
Bij restitutie wordt € 5,- administratiekosten per persoon ingehouden.
Daarna kunnen wij geen restitutie meer verlenen.

Bij aanmelding voor zondag 31 december 2017 krijg je p.p. € 5.00 vroegboekkorting.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

Party & Zalencentrum Le Patapouf
Kolkmanstraat 1-3
2805 CG Gouda
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292
gratis parkeren op eigen terrein

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Ervaringsverhaal door Jan en Marlies

Samen
Samen sinds wij 15 jaar oud zijn.
Samen verliefd wordt samen leven.
Samen begrijpen dat endometriose een rol gaat spelen in ons leven.
Samen besluiten dat wij kinderen willen en daarom samen beseffen dat de endometriose operatief verwijderd moet worden.
Samen door een heel diep dal omdat die operatie niet geheel goed gaat.
Samen herstellen om daarna proberen zwanger te raken maar al snel samen beginnen met IVF.
Samen heel vaak naar het ziekenhuis.
Samen elkaar tegenkomen door spanning, stress, hormonen, en zo.
Samen geconfronteerd worden met het einde van ons IVF-traject, eerder dan dat we ooit hadden kunnen bedenken.
Samen naar onze eerst Freya-dag met de groep Samen Verder.
Samen ontdekken dat wij niet samen zijn maar dat er vele anderen zijn.
Samen weer leren genieten van elkaar en van alles wat we wel hebben.
Samen vooruitkijken maar ons verleden niet vergeten.
Samen sterker door hetgeen wat ons is gebeurd.
Samen.

Jan & Marlies
Op de dag zelf zullen we alles uitgebreider vertellen, en de ervaringen tijdens de behandeling en na het stoppen van de behandelingen delen.
Groeten,
Jan & Marlies

Keuze uit 2 workshops:

Workshop 'Van wens naar werkelijkheid'. Een nieuw stap op je levens-/loopbaanpad.
Door Karin van 't Hoff, Register Loopbaanprofessional (RL)/Coach, Toff Loopbaanadvies en Ad van Heijst, Trainer/Coach, Heel Opleidingen.
Deze workshop is bedoeld voor vrouwen én mannen die ongewenst kinderloos zijn.

Inleiding:
Daar sta je dan. Met lege handen. Je moet afscheid nemen van een 'gedroomde' toekomst met kind(eren) die je niet hebt gekregen maar waar je je vaak onbewust toch een voorstelling van hebt gemaakt. Ook blijkt vaak dat door je proces om ouder te worden ongemerkt bijna alles in het teken van de kinderwens is komen te staan. Terugkijkend lijkt het vaak net of de tijd heeft stilgestaan. Daarnaast loop je er ook vaak tegenaan dat je als man of vrouw heel anders in dit proces zit en hierdoor elkaar zomaar kwijt kunt raken. Kortom hoe nu verder?
In deze workshop willen we met jullie vooral vooruit kijken en op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden. Door middel van deze interactieve workshop, waar je aan de slag gaat met opdrachten en oefeningen, willen we samen met jou achterhalen wat je nodig hebt om verder te kunnen en welke stappen je daarvoor moet zetten. We stimuleren je om concreet te maken wat jij op dit moment wil en geven een aanzet om de eerste stap te doen.

Wat gaan we in de workshop doen?
1. We staan stil op de plek waar je nu bent. Hoe sta je ervoor? Kun je al verder en zo nee wat heb je nodig?
2. We kijken terug en gaan op zoek naar wat het verdrietige traject om ouder te worden je toch heeft “opgeleverd”. Wat heb je geleerd van jezelf, waar ben je trots op en wat zou je later kunnen gebruiken? In de praktijk blijkt dat dit emotioneel heftige traject heel karaktervormend is en vaak onvermoede talenten naar boven brengt. We gaan daarnaar op zoek.
3. Tot slot kijken we vooruit. Welke mogelijkheden en kansen zie je nu je kinderwens niet doorgaat? Wat zou je graag willen met je leven? Wat kun je doen om dat te achterhalen en welke stappen ga je zetten om je doel te bereiken?

Over Karin en Ad
Karin:

Ik ben mijn loopbaan begonnen als doktersassistent. Dat heb ik gedaan bij een huisartsenpraktijk, een gezondheidscentrum en een zorginstelling. Omdat mijn kinderwens niet in vervulling ging ben ik op zoek gegaan naar een andere zinvolle levens/werkinvulling. Het hele traject dat mijn man en ik gevolgd hebben om zwanger te worden was zwaar, vooral op emotioneel gebied. Alles stond op z’n kop. Omdat ik voelde dat er iets moest veranderen (ik merkte dat ik in de slachtofferrol ging en dat het niet meer klopte op mijn werkplek) ben ik eerst begonnen met het aanpakken van mijn persoonlijke stuk, mijn ongewenste kinderloosheid. Ik heb hiervoor gesprekken gevoerd bij Maatschappelijk werk en heb een training ongewenst kinderloos/onvervuld verlangen gevolgd bij Phoenix Opleidingen te Utrecht. Nadat ik dit had aangepakt heb ik op eigen gelegenheid bij de BHP groep te Nijmegen een loopbaantraject gevolgd. Hier trof ik twee bevlogen Loopbaanprofessionals en ik dacht, dat wil ik ook! Ik heb uiteindelijk besloten om eerst de opleiding voor Personeelsadviseur te volgen. Hierdoor kreeg ik zicht op de belangen en tegenstellingen binnen organisaties. Inmiddels had ik binnen de zorginstelling waar ik werkte een functie als Personeelsmedewerker. Uiteindelijk begon het er naar uit te zien dat ik een beleidsfunctie zou krijgen. Omdat ik graag direct in contact wil zijn met mensen en daadwerkelijk iets wil kunnen beteken, heb ik hiervoor bedankt. In goed overleg met mijn leidinggevende is besloten mijn contract te beëindigen. Inmiddels ben ik vanaf januari 2007 werkzaam vanuit mijn eigen bedrijf als loopbaanprofessional en coach. En dat doe ik met heel veel plezier! Laatst zij iemand: 'Eigenlijk is je bedrijf je kindje!'. Dat had ik nog nooit zo gezien maar het klopt. Ik vertel hoe essentieel het is om je eigen pad te volgen en je niet te laten tegenhouden door wat zich aandient maar daarvan te willen leren. Ik loop een stukje mee en begeleid en faciliteer waar wenselijk en nodig. Door steeds meer met mezelf in contact te zijn kan ik de verbinding met een ander aangaan en daadwerkelijk iets betekenen. Omdat ik me kwetsbaar opstel durven mijn klanten zich ook kwetsbaar op te stellen. Hierdoor zijn zij in staat om echt naar de kern, de essentie te gaan. De vragen wie ben ik, wat wil ik, waar wordt ik echt blij van, wat wil ik bereiken, welke kwaliteiten en talenten heb ik, welke mogelijkheden zijn er voor mij, hoe ga ik het aanpakken, kunnen dan gesteld worden. Ik krijg er kippenvel van als iemand op enig moment zelf ervaart om op eigen kracht verder te gaan en een volgende stap op hun levens/loopbaanpad kunnen zetten!

Ad:
Na 5 jaar als docent Management en organisatie op een HBO-instelling te hebben gewerkt, heb ik diverse managementfuncties vervuld om in 2001 eindelijk mijn eigen bedrijf te starten. Vanuit dit bedrijf help ik nu mensen en teams om hun kwaliteiten te vinden en die in te zetten. Een vraag die ik daarbij vaak soms tot vervelens toe, stel is of ze gelukkig worden met wat ze doen. Als het antwoord is: “Dat weet ik niet”, stimuleer ik ze om verder te zoeken. Als het antwoord uiteindelijk ja is dan doen de mensen waar ze moeiteloos briljant in zijn en gaat het stromen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit heel bevredigend is en dat je daar heel blij van kunt worden. Mijn cursisten zijn een beetje mijn “kindjes”. Ik denk dat dat gevoel een beetje te vergelijken is met ouders die na een lange dag met de kinderen bezig geweest zijn, gaan kijken of ze al slapen. Als ze dat zien, krijgen ze een heel goed warm gevoel en weten ze dat ze gedaan hebben waar ze voor bedoeld zijn.
Het feit dat ik geen vader ben geworden heeft het uiteindelijk gemakkelijker voor me gemaakt om mijn hart te volgen en keuzes te maken waar financieel en qua carrière best wat risico’s aan zaten. Zo ben ik bijvoorbeeld directiesecretaris van een sportvereniging geweest waar je als betaalde kracht afhankelijk bent van wie zich melden als bestuursleden. Als het niet klikt, lig je er zo uit. Het was gelukkig uiteindelijk een wereldbaan waar ik veel van geleerd heb. Daarna heb ik nog wat switches gemaakt. Echter als onze kinderwens was doorgegaan was er een grote kans geweest dat ik nog steeds docent zou zijn bij die Hbo-instelling omdat ik geen risico’s wilde nemen om de toekomst van mijn kinderen in gevaar te brengen. Hoewel het een goed betaalde baan met goede vooruitzichten en pensioen was, waar ik me goed staande wist te houden was ik er achteraf terugkijkend voor mijn  ontwikkeling en mijn levensgeluk niet op de juiste plaats.
Een belangrijk keerpunt in mijn leven was dat ik me realiseerde dat ik echt nooit  vader zou worden. Dat betekende dat als ik gelukkig wilde worden ik mijn leven opnieuw moest gaan uitvinden en ik in contact moest komen met iets dat me weer echt gelukkig zou kunnen maken. Dat is een hele zoektocht geworden. Echter ik denk dat ik nu kan zeggen dat ik dat ik best tevreden ben met het leven dat ik nu leidt en dat het feit dat ik geen vader ben geworden inmiddels een plekje heeft gekregen.
We zien jullie graag op zaterdag 3 februari 2018!
Hartelijke groet,
Ad van Heijst (HEEL opleidingen) en Karin van ’t Hoff (Register Loopbaanprofessional (RL)) Toff Loopbaanadvies.

Workshop 'Vitaliteit en een onvervulde kinderwens' door Ditte van Dulst en Diana van der Wal

Doorgeven zonder kinderen
Sinds 2009 bieden Ditte & Diana ondersteuning aan mensen die door hun onvervulde kinderwens uit balans zijn geraakt of behoefte hebben hun verhaal en ervaringen te delen met deelgenoten. Dit vanuit hun expertise als professionele coaches & trainers en hun eigen ervaring met een onvervulde kinderwens.
Door middel van workshops en coaching helpen zij mensen om hun evenwicht te (her)vinden. Hierbij staat het delen van je verhaal en (her)ontdekken van je mogelijkheden en kracht centraal.
Voor meer informatie over ons kun je ook kijken op: www.doorgevenzonderkinderen.nl.

Over Ditte en Diana
Ditte van Dulst (1963) is Troostcoach, voor begeleiding en troost bij o.a. een onvervulde kinderwens. Daarnaast is zij parttime werkzaam als HR Manager.
Diana van der Wal (1961) is naast coach & trainer gericht op persoonlijke ontwikkeling,  ook Interne Zorgspecialist & docent Omgangskunde bij een groot opleidingsinstituut in de Randstad.

Jongleer workshop

Jongleren is leuk om te doen en een prachtige metafoor voor een thema als: meerdere ballen in de lucht houden, de kunst van het loslaten, patronen doorbreken, balans, coördinatie, etc. We leren jongleren met 3 balletjes, krijgen onverwachte inzichten en hebben plezier met elkaar. Een mooie manier om tijdens deze dag even met iets anders bezig te zijn, waarbij we elkaar en onszelf misschien beter leren kennen, maar vooral gaan we met een leuke nieuwe skill naar huis.