Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

Zorg voor jezelf

Bunnik, zaterdag 7 april

Goed voor jezelf zorgen. Het klinkt zo makkelijk. Toch is dat vaak knap lastig! Je moet zoveel – van anderen, maar misschien vooral van jezelf. Klinkt dit jou bekend in de oren? Kom dan inspiratie opdoen tijdens ons thema-event! In ongedwongen setting kun je lezingen, workshops en ervaringsverhalen bijwonen die passen bij jou en jouw situatie. Aan het eind van de dag ga je naar huis met nieuwe inzichten en praktische tips. Want: goed voor jezelf zorgen is ongelooflijk belangrijk, zeker als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen! Ben je erbij op 7 april?

Programma

09:30 - 10:45Ontvangst
10:00 - 1045Algemene ledenvergadering (ALV)
10:45 - 11:30Lezing Zelfzorg door Semin Suvarierol Hoen
11:30 - 13:00Workshop naar keuze
 Workshop yoga door Estella Derkx (maximaal 20 deelnemers)
 Workshop ‘Zorg voor jezelf, en daarmee voor de ander’ door Maya Meerbeek
 Workshop ‘Geven keuzes stress in de relatie?’ door Simone Hoogeveen (maximaal 20 deelnemers )
13:00 - 13:45Lunch
13:45 - 16:00Ervaringsverhalen met aansluitend lotgenotencontact
 Ervaringsverhaal in behandeling: Rudy Jonker
 Ervaringsverhaal Samen Verder: Carla Beukers
16:00 - 17:00Napraten onder het genot van een hapje en drankje

 

Praktische informatie

De Freyadag vindt plaats op zaterdag 07 april 2018 op de sfeervolle locatie De Landgoederij, Camminghalaan 30, 3981 GH in Bunnik (zie voor meer informatie http://www.delandgoederij.nl/).
De ontvangst is vanaf 9:30. De dag duurt tot ongeveer 16:00.

Leden betalen € 20,00 p.p. , niet-leden € 27,50.
Een heerlijke lunch en koffie/thee zijn inbegrepen.

De uiterste datum om je aan te melden is donderdag 05 april 2018.

Annulering van deelname met terugbetaling van het entreegeld is mogelijk tot uiterlijk donderdag 22 maart 2018.
Bij restitutie wordt € 5,- administratiekosten per persoon ingehouden.
Daarna kunnen wij geen restitutie meer verlenen.

Bij aanmelding voor woensdag 07 maart 2018 krijg je p.p. € 5.00 vroegboekkorting.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

De Landgoederij
Camminghalaan 30
3981 GH Bunnik
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Algemene ledenvergadering (ALV)

*Toelichting op de Algemene Ledenvergadering (ALV)
Op de agenda voor de Algemene Ledenvergadering staan achtereenvolgens:
1. Goedkeuring notulen ALV 25 maart 2017*
2. Jaarverslag 2017*
3. Financieel jaarverslag 2017*
4. Kascontrolecommissie
5. Bestuurswijzigingen
Nieuwe kandidaat: Caroline Bles
Herkiesbaar voor tweede bestuurstermijn: Aletta van Tent
6. Voorstel statutenwijziging**
7. Speerpunten 2018
8. Begroting 2018*
9. Rondvraag en sluiting
* De notulen, het jaarverslag en begroting worden bij binnenkomst uitgereikt en staan tevens vanaf 1 april hier ter inzage op onze website.
** Het voorstel tot wijziging van de statuten is vanaf 8 maart online in te zien. Belangrijkste wijziging is de verruiming van de bestuurstermijn: een bestuurslid kan nu 2 termijnen van 3 jaar in het bestuur zitten, we willen de mogelijkheid scheppen om voor een 3e termijn herkozen te worden. https://www.freya.nl/over-freya/ons-bestuur/statuten/

Lezing Zelfzorg door Semin Suvarierol Hoen

Semin Suvavierol Hoen, Birth Wish Counseling en coaching

Semin heeft na een vier jaar durend fertiliteitstraject de keuze gemaakt om haar ervaringen in te zetten als counselor/fertiliteitscoach om mensen bij te staan vóór, tijdens en na een roerige en onzekere reis om hun kinderwens te vervullen. Haar filosofie hierbij is dat jij uiteindelijk de sleutel bent tot een vruchtbaar leven, met of zonder kinderen. In het kader hiervan verzorgt zij een lezing over het belang van zelfzorg. Enkele thema's die zij zal aansnijden zijn: zelfzorg in de praktijk, lichamelijke en geestelijke zelfzorg. Ook zal ze haar ervaringen delen om te laten zien hoe je je fertiliteitstraject als kans kunt gebruiken om je leven meer naar je wensen in te richten.

Workshop naar keuze

Workshop Yoga door Estella Derkx

Mijn naam is Estella Derkx. Ik voel me heel vereerd dat ik op de Freya bijeenkomst van 7 april een fijne yogales mag komen geven. Ik ben yogadocent en onder meer gespecialiseerd in fertility yoga. Naast fertility yogacursussen geef ik in mijn Hilversumse yogastudio veel yin en flow yogalessen. Mijn link met Fertility yoga en Freya  is dat ik ervaringsdeskundig ben en ooit in het zelfde schuitje zat als velen van jullie.
In de yogales op 7 april ga ik jullie trakteren op een heerlijk ontspannen yogales. Een beetje een mix tussen bewegen en stilte, tussen strekken, rekken en ontspannen met je ogen gesloten, dicht bij jezelf. Het wordt geen zweet yogales, dus daarna kun je lekker aanschuiven bij de lunch en de rest van het programma. Het je nog geen ervaring met yoga? Het is bedoeld als een kennismaking, dus ook dan ben je zeer zeker van harte welkom. 
Er kunnen maximaal 20 mensen mee doen. Neem voor deze les een yogalegging of joggingbroek mee waarin je makkelijk beweegt. Misschien is een vest of warme sjaal een goed idee. Yoga doe je op blote voeten, dus apart schoeisel is niet nodig.
Tot 7 april.

Workshop ‘Zorg voor jezelf, en daarmee voor de ander’ door Maya Meerbeek

Niet een jaar maar jaren staat het leven stil, alles in het teken van de kinderwens. Verlies en verlangen wisselen elkaar af en dit gaat gepaard met veel emoties en overlevingsstrategieën waarin je jezelf of je partner nog wel eens uit het oog kunt verliezen. Maar als het noodgedwongen steeds duidelijker wordt dat een gezin met (biologisch eigen) kinderen niet gerealiseerd gaat worden, komt er een tijd dat iedereen zegt: misschien is het dan nu tijd om voor jezelf te zorgen.
Maar wat betekent dat en hoe doe je dat als je jezelf en soms je partner bent kwijtgeraakt, niet anders meer belangrijk vindt dan de kinderwens  en je omgeving gewoon is verder gegaan? Tijdens de workshop gaan we ontdekken waar zorg voor jezelf over gaat en hoe dat eruit kan zien. Daarnaast kijken we ook naar zelfzorg en weer zorgen voor een ander. Dit kan je partner zijn maar soms ook het contact met familie en vrienden. In de workshop zal er een lezing worden gegeven en zullen we ook een kleine oefening doen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Mijn naam is Maya Meerbeek, ervaringsdeskundige, en eigenaar van mijn praktijk Verlies en Verlangen waar ik mensen begeleid die te maken hebben met een onvervulde kinderwens.
Al jaren ben ik verbonden aan Freya en bestuurslid van Point (een netwerkorganisatie voor professionals die zich verbinden door het thema kinderwens en fertiliteit). Tot slot verzorg ik zelf trainingen aan professionals en organiseer regelmatig lezingen en workshops voor de doelgroep. 

Workshop ‘Geven keuzes stress in de relatie?’ door Simone Hoogeveen

 Zorgen voor jezelf, dat is al een uitdaging als je kinderwens niet vanzelf vervuld word, als je midden in de Medische Malle Molen zit.
Hoe zit het met de zorg voor je relatie?
In alle stress en mogelijkheden die er wel of niet zijn om zwanger te raken kun je elkaar onderweg kwijtraken.
In deze workshop wil ik diverse modellen bespreken over verschillen en keuzes,  en middels een leuke werkvorm met elkaar in gesprek blijven over de pijnpunten die je tegen kunt komen in de vervulling van die kinderwens.

Na 11 jaar als gespecialiseerd maatschappelijk werker bij de Fiom te hebben gewerkt, zet ik dit zinvolle werk voort in mijn eigen praktijk. In mijn praktijk spreek ik mensen die ontdekken dat het soms niet zo vanzelfsprekend is. De zwangerschap die uitblijft, teleurstellende ervaringen, het medische traject dat volgt, de gesprekken met je partner, of juist niet. Bij mij kun je terecht met vragen over de onvervulde kinderwens, het medische traject en de keuzes hierin, verwerking, omgaan met de omgeving, oriëntatie op adoptie/pleegzorg/KID/draagouderschap. Ik help ordenen, zoek met jou naar antwoorden op vragen die je helpen bij de verwerking of bij het maken van keuzes. Ik help bij het opnieuw vinden van perspectief en zingeving, zodat je zelf weer weet hoe je verder moet.

Ervaringsverhalen met aansluitend lotgenotencontact

Ervaringsverhaal in behandeling: Rudy

Rudy is docent biologie op een middelbare school. Hij woont samen met Anna in Deventer. Zij zijn sinds november 2008 samen en in oktober 2014 getrouwd. Sinds juli 2016 zijn ze onder behandeling met eerst IUI en vervolgens IVF-ICSI. Zij zijn in behandeling in Deventer (i.s.m. Zwolle), en zijn onlangs voor een 2nd opinion naar het Radboud UMC geweest. Tijdens de Freyadag vertelt Rudy over het traject dat hij samen met Anna doorloopt en hoe hij dit, als man, ervaart.

Ervaringsverhaal Samen Verder: Carla Beukers

Mijn hele leven wist ik één ding zeker: ik wilde mama worden. Verdeeld over 18 jaar, ben ik dan ook 15 jaar ‘bezig’ geweest om deze droom, deze ‘oerwens’ uit te laten komen. Twee keer mocht ik kort proeven aan het idee…maar beide keren liep het uit op een zeer pijnlijke miskraam.
Ik weet nu 4 jaar dat ik ongewenst kinderloos zal blijven. Na veel vallen en opstaan én na hard werken, kan ik nu zeggen dat het goed met me gaat! Het gemis is er nog steeds, en zal ook altijd blijven, maar het heeft een plek.
Ik merk dat het hierbij belangrijk is om goed voor mezelf te blijven zorgen, om niet te streng te zijn voor mezelf en mijn gevoelens de ruimte te geven en me te uiten.
Dit heb ik vorig jaar heel concreet gedaan door een boek uit te brengen met 27 ervaringsverhalen over ongewenste kinderloosheid. In ‘De hoop voorbij’ vertel ik ook mijn eigen verhaal en over hoe ik die 18 jaar beleefd heb, maar ook hoe het me gelukt is om het een plek te geven en wat voor rol mijn kinderloosheid heeft in mijn leven.
Tijdens de Freyadag zal ik wat vertellen over mijn eigen verhaal, het boek en over wat mij en de andere schrijvers heeft geholpen in het proces van verwerking en verder gaan.
Tot dan!