Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

FreyaTalk Maxima Medisch Centrum (Veldhoven)

Freya Talks: een nieuw event dat Freya organiseert in samenwerking met ziekenhuizen. Op 29 september trappen we af met een laagdrempelige, regionale bijeenkomst in Maxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven. 

Iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen, is van harte welkom. We beginnen met een tweetal lezingen: door de gynaecoloog en lifestylecoach. Hierna is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en in gesprek te gaan met de sprekers, vrijwilligers van Freya en natuurlijk de overige gasten. De sessie is informeel en kleinschalig (maximaal 30 deelnemers).

Deelname kost € 7,50. Drankjes zijn inbegrepen.

Programma

14.00-14.15Ontvangst
14.15-14.45Lezing Jacques Maas, fertiliteitsgynaecoloog
14.45-15.15Lezing Susanne Poortvliet, lifestylecoach
15.15-16.30Contact met deelgenoten/sprekers/vrijwilligers Freya

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 29 september 2018 op de locatie Maxima Medisch Centrum, De Run 4600, 5504 DB in Veldhoven (zie voor meer informatie https://www.mmc.nl).
De ontvangst is vanaf 14.00. De dag duurt tot ongeveer 16.30.

De uiterste datum om je aan te melden is vrijdag 28 september 2018.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

Maxima Medisch Centrum
De Run 4600
5504 DB Veldhoven
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Lezing Jacques Maas, fertiliteitsgynaecoloog

Wie ik ben

Ik ben Jacques Maas, gynaecoloog in Maxima Medisch Centrum. Ik heb mijn opleiding tot gynaecoloog gevolgd in Maastricht en Heerlen en heb me gespecialiseerd in de voortplantingsgeneeskunde. Voor mijn opleiding was ik werkzaam als IVF-arts en arts-onderzoeker in Maastricht Universitair Medisch centrum. Ik houd me op dit moment met name bezig met de zorg op het gebied van fertiliteit, endometriose, endoscopie en seksuologie.

Ik wil tijdens mijn lezing aandacht besteden aan met name het psychosociale aspect van onvervulde kinderwens en de behandeling. We denken dat ongeveer een kwart van de paren al voortijdig stopt met de behandeling alvorens een zwangerschap tot stand heeft kunnen komen. We weten nog niet eens precies wat de redenen hiervoor zijn. Het zou goed zijn als we zouden kunnen voorspellen welke paren gaan uitvallen en om welke redenen en hen dan op een gepaste manier kunnen begeleiden en ondersteunen. Het afnemen van standaard vragenlijsten zou hierbij kunnen helpen. Aan de hand van gegevens uit de literatuur en nieuwe richtlijnen zal dit onderwerp belicht worden.

De lezing van Susanne Poortvliet, leefstijlcoach, sluit hierop goed aan. Na deze lezingen is er gelegenheid om met jullie over dit onderwerp van gedachte te wisselen. Ik hoop van harte dat deze aftrap van FreyaTalk zal leiden tot nog vele interessante bijeenkomsten. Ik zie jullie graag zaterdag 29 september.

Lezing Susanne Poortvliet, lifestylecoach

Wie ik ben

Ik ben Susanne Poortvliet, leefstijlcoach, en run met veel enthousiasme een eigen praktijk in Eindhoven. Met passie heb ik mij tijdens mijn studies verdiept in de periode rondom de zwangerschap en heb ik mij vervolgens gespecialiseerd in de relatie tussen leefstijl en vruchtbaarheid. In mijn praktijk zie ik dan ook veel vrouwen met een kinderwens en een helaas uitblijvende zwangerschap. Vaak komen zij op verwijzing van de fertiliteitsarts of gynaecoloog bij mij terecht. Naast de medische hulp die zij in het ziekenhuis krijgen, help ik ze dan met de vraag wat ze zelf kunnen doen om hun kansen op een gezonde zwangerschap, bevalling en kind te vergroten.

Wat ik doe

Veel vrouwen hebben überhaupt al een druk (sociaal) leven en weinig tijd voor zichzelf. Ontspanning, gezonde voeding en voldoende beweging schieten er vaak bij in.Een onvervulde kinderwens en de hiervoor (soms vele) bijbehorende bezoeken aan het ziekenhuis, leiden bovendien vaak tot nog meer stress en tot nog minder tijd om goed voor jezelf te zorgen. Lastig! Je ziet dan vaak nog meer worsteling met bv. overgewicht, roken of alcohol. Allemaal factoren waarvan is bewezen dat ze een negatief effect hebben op de kans om zwanger te raken.

Tijdens mijn lezing op de bijeenkomst van Freya in het Maxima Medisch Ziekenhuis in Veldhoven, vertel ik hoe ik deze vrouwen op een coachende manier help naar een blijvend gezonde leefstijl en daarmee probeer om hun kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Heb jij interesse in wat leefstijlcoaching (voor jou) kan doen? Graag zie ik je 29 september. Ook voor persoonlijke vragen ben ik na de lezing aanwezig.