Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

FreyaTalk Fertiliteitskliniek Twente (Hengelo, O.)

Freya Talks: een nieuw event dat Freya organiseert in samenwerking met ziekenhuizen. Op 29 september trappen we af met een laagdrempelige, regionale bijeenkomst in Fertiliteitskliniek Twente, Hengelo (O). 

Iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen, is van harte welkom. We beginnen met een tweetal lezingen. Hierna is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en in gesprek te gaan met de sprekers, vrijwilligers van Freya en natuurlijk de overige gasten. De sessie is informeel en kleinschalig (maximaal 30 deelnemers).

Deelname kost € 7,50. Drankjes zijn inbegrepen.

Programma

14.00-14.15Ontvangst
14.15-14.45Lezing Corine Roth, fertiliteitsverpleegkundige
14.45-15.15Lezing Marijke Hoekstra, medisch maatschappelijk werker
15.15-16.30Contact met deelgenoten/sprekers/vrijwilligers Freya

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 29 september 2018 op de locatie Fertiliteitskliniek Twente, Demmersweg 66, 7556 BN in Hengelo (O) (zie voor meer informatie http://www.fertiliteitskliniektwente.nl).
De ontvangst is vanaf 14.15. De dag duurt tot ongeveer 16.30.

De uiterste datum om je aan te melden is vrijdag 28 september 2018.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

Fertiliteitskliniek Twente
Demmersweg 66
7556 BN Hengelo (O)
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Lezing Corine Roth, fertiliteitsverpleegkundige

Corine Roth, ik ben werkzaam bij de FertiliteitsKliniek Twente sinds 6 jaar.

Ik begeleid als verpleegkundige patiënten met een nog niet vervulde kinderwens. Die begeleiding is vaak praktische hulp, het instrueren van de medicatietoediening bij verschillende behandelingen en het uitvoeren van behandelingen samen met de arts.

Maar ook een luisterend oor, een bemoedigend gesprek, een opbeurend telefoongesprek is een onderdeel wat ik met veel plezier doe.

Sinds 2 jaar ben ik klaar met de opleiding Seksuologie, en mag ik patiënten begeleiden die op dat gebied tegen vragen en problemen aanlopen. Want het vrijen verandert als de kinderwens er is en helemaal als het wat langer uitblijft. In mijn verhaal wil ik daar op ingaan, seksualiteit en vruchtbaarheid aan elkaar verbonden. 

Lezing Marijke Hoekstra, medisch maatschappelijk werker

Ik ben als medisch maatschappelijk werker werkzaam voor de ZGT, ZiekenhuisGroep Twente in Almelo en de FKH, FertiliteitsKliniek in Hengelo.

Ik ontmoet patiënten en hun naasten zowel klinisch als poliklinisch op verwijzing van de FKH, gynaecologen, kinderartsen en psychiaters.

Daarmee ligt mijn focus op het moeder–kind proces en richt mijn behandeling zich op de periode van voor de conceptie  tot en met de geboorte.

In het werken binnen de gezondheidszorg heb ik ervaren dat de stress “van het nog steeds niet zwanger zijn”  groeiende is.

Het leven blijkt niet  “maakbaar”  te zijn, hoe de social media ons dat ook regelmatig doet geloven.

Daarmee is het “zorgen voor jezelf “ een factor die steeds belangrijker wordt, wanneer je het pad van een vruchtbaarheidsbehandeling in moet slaan.

In mijn presentatie zal ik dan ook bij facetten van de  “goede zelfzorg” stilstaan.