Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

Thema-event omgang met de omgeving

Die vriendin die jouw verdriet net niet helemaal begrijpt. Goedbedoelde adviezen die niet helpen. Een zwangerschapsaankondiging die jou een steek van jaloezie bezorgt. Het gevoel dat jouw leven stilstaat terwijl dat van anderen door raast. Herkenbaar? Je bent niet de enige! Voor vrijwel iedereen met een (nog) onvervulde kinderwens, kan de omgang met de omgeving (op momenten) lastig zijn. 

Er zijn genoeg lieve mensen om je heen hoor, maar écht begrijpen doen ze je voor jouw gevoel niet (altijd). Feit is dat je alleen écht weet hoe het voelt als je zelf in de situatie hebt gezeten; als je hebt ervaren hoezeer dit proces je leven – op alle fronten – op de kop zet. Maar dat wil niet zeggen dat de omgeving je niet kan steunen. Met de juiste handreikingen zijn zij juist nu van onschatbare waarde voor jou en maken ze het verschil!

Kom naar ons thema-event op zaterdag 10 november voor herkenning, steun, tips en handreikingen. En neem gerust mensen uit je omgeving mee om deze dag nader tot elkaar te komen!

Het maximaal aantal deelnemers voor dit event is 60. Reserveer dus snel jouw kaarten!

Programma

10:45 - 11:15Ontvangst
11:15 - 12.15Introductie op het thema door Ineke Heesterbeek
12:15 - 13:00Ervaringsverhaal door Lydia en haar vriendin Nanneke
13:00 - 13:45Lunch
13:45 - 15:15Ervaringen delen in 3 verschillende groepen:
 Mensen die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan
 Mensen die definitief ongewenst kinderloos zijn
 Mensen uit de omgeving van mensen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid
15:15 - 16:00Napraten onder genot van een hapje en een drankje

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 10 november 2018 op de sfeervolle locatie Kasteel Montfoort , Kasteelplein 1 , 3417 JG in Montfoort (zie voor meer informatie https://www.kasteel-montfoort.nl).
De ontvangst is vanaf 10.45. De dag duurt tot ongeveer 16:00.

Leden en hun introducees betalen voor de eerste 2 personen € 20.00 p.p. en voor de daaropvolgende €15,00 p.p., niet leden en hun introducees betalen voor de eerste 2 personen € 27.00 p.p. en voor de daaropvolgende €22,00 p.p..
Een heerlijke lunch, koffie/thee en een hapje en drankje zijn inbegrepen.

De uiterste datum om je aan te melden is donderdag 08 november 2018.

Annulering van deelname met terugbetaling van het entreegeld is mogelijk tot uiterlijk zaterdag 20 oktober 2018.
Bij restitutie wordt € 5,- administratiekosten per persoon ingehouden.
Daarna kunnen wij geen restitutie meer verlenen.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

Kasteel Montfoort
Kasteelplein 1
3417 JG Montfoort
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Introductie op het thema door Ineke Heesterbeek

Ineke Heesterbeek verzorgt een interactieve presentatie over het thema: “hoe ga ik om met de mijn omgeving?”

Hierbij wordt ingegaan op cruciale vragen, zoals: hoe krijg ik erkenning en steun voor mijn verdriet als je kinderwens (nog) niet vervuld is. Goedbedoelde adviezen en opmerkingen kunnen onbedoeld behoorlijk pijnlijk zijn. Maar ook voor de omgeving is het lastig wat wel en niet tegen je te zeggen of te vragen, wat wel of niet te delen.

In de presentatie wordt ingegaan op welke manier jij samen met je omgeving erkenning en begrip kan creëren en op welke manier jullie elkaar hierin (beter) kunnen ondersteunen. Voor beide perspectieven is aandacht in de workshop.

Ineke Heesterbeek is al 14 jaar werkzaam als maatschappelijk werker waarbij ze mensen begeleidt met een (nog) niet vervulde kinderwens.

Ervaringsverhaal door Lydia en haar vriendin Nanneke

Lydia en Nanneke zijn al meer dan vijftien jaar met elkaar bevriend. Samen met drie andere vriendinnen hebben ze een weekendje weg gepland. Lydia wil graag moeder worden, maar heeft te horen gekregen dat dit niet gaat lukken omdat haar man onvruchtbaar is. Vlak voor het weekendje belt Nanneke haar op en vertelt Lydia dat ze zwanger is. Het nieuws slaat bij Lydia in als een bom en met lood in de schoenen pakt ze haar spullen in. Het weekendje weg verloopt vervolgens totaal anders dan dat beiden hadden gehoopt.

In een openhartige dialoog vertellen Lydia en Nanneke samen hoe zij dit weekend beleefd hebben. Ze vertellen over jaloezie, (on)begrip, verdriet, maskerades en hoe ze door eerlijk naar elkaar te zijn hun vriendschap hebben gered.