Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

Thema-event Jij en je omgeving

Tot onze spijt hebben we moeten besluiten het thema-event "Jij en je omgeving" op 9 november te annuleren. Er waren helaas onvoldoende aanmeldingen om recht te doen aan de deelnemers en de sprekers. Het is voor Freya belangrijk om een bijeenkomst aan te bieden waar onze gasten de kans hebben om met elkaar ervaringen te delen en een interactieve dialoog met elkaar aan te gaan en dit kunnen wij in het geval van de bijeenkomst op 9 november onvoldoende waarborgen.

We hopen jullie te mogen verwelkomen bij één van onze toekomstige evenementen.

Een (nog) onvervulde kinderwens heeft invloed op allerlei aspecten van je leven. Oók op de relatie met de omgeving. Vind jij het wel eens lastig om aandacht te vragen voor jouw onvervulde kinderwens? Twijfel je wat je wel en niet deelt met de mensen om je heen? Weet je niet goed hoe je moet reageren op (goedbedoelde) adviezen? Andersom kunnen de mensen om je heen het moeilijk vinden hoe ze met jou om kunnen gaan. Wat vragen ze wel, wat juist niet? Hoe kunnen zij jou steunen bij dit onzichtbare gemis? Ondanks de beste bedoelingen van beide kanten, kunnen vruchtbaarheidsproblemen voor ongemak zorgen.

Wij nodigen je graag uit om aanwezig te zijn bij dit thema-event. Ook je ouders, broers, zussen en vrienden zijn hierbij van harte welkom. 

Programma

10:15-10:45Ontvangst
10:45-11:45Introductie op het thema door Maya Meerbeek
11:45-12:30Ervaringsverhaal door Peter
11:45-12:30Ervaringsverhaal door Angelie
12:30-13:15Lunch
13:15-14:45Ervaringen delen in 3 verschillende groepen:
 Mensen die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan
 Mensen die definitief ongewenst kinderloos zijn
 Mensen uit de omgeving van mensen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid
14:45-15:30Afsluitende borrel met een hapje en drankje

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 09 november 2019 op de sfeervolle locatie Kasteel Montfoort , Kasteelplein 1 , 3417 JG in Montfoort (zie voor meer informatie https://www.kasteel-montfoort.nl).
De ontvangst is vanaf 10:15. De dag duurt tot ongeveer 15:30.

Leden en hun introducees betalen voor de eerste 2 personen € 22.50 p.p. en voor de daaropvolgende €17,50 p.p., niet leden en hun introducees betalen voor de eerste 2 personen € 27.50 p.p. en voor de daaropvolgende €22,50 p.p..
Een heerlijke lunch, koffie/thee en een hapje en drankje zijn inbegrepen.

De uiterste datum om je aan te melden is vrijdag 01 november 2019.

Annulering van deelname met terugbetaling van het entreegeld is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 25 oktober 2019.
Bij restitutie wordt € 5,- administratiekosten per persoon ingehouden.
Daarna kunnen wij geen restitutie meer verlenen.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

Kasteel Montfoort
Kasteelplein 1
3417 JG Montfoort
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Introductie op het thema door Maya Meerbeek

Een (nog) onvervulde kinderwens is een gebeurtenis die invloed heeft op jezelf je relatie en je omgeving. Daar waar er een dreigende en ingrijpende situatie aandacht vraagt voor een langere periode in je leven ben je kwetsbaar en zet je soms overlevingsstrategieën in om je staande te houden in het dagelijks leven. Steun van partner maar zeker ook je omgeving is wenslijk. Maar hoe doe je dat: hulp vragen voor iets wat zo privé en persoonlijk is, afstand en nabijheid, grenzen aangeven, voor langere tijd een beroep blijven doen op je omgeving en hoe ga je om met de meest goedbedoelde adviezen die eigenlijk alleen maar pijn doen?
Het ongemak van jou, je partner maar ook het ongemak van ouders, familie en vrienden die zich nauwelijks een houding weten te geven, maar allemaal vanuit de primaire behoefte; ik heb je lief heb mij lief. Daarnaast is er nog een belangrijk vraagstuk: vertel ik het mijn omgeving en of werkgever wel of niet?
 
Als ervaringsdeskundig professional begeleid ik de afgelopen 8 jaar mensen met een nog onvervulde kinderwens vanuit mijn praktijk Verlies en Verlangen en ben al jaren verbonden aan Freya en aan Point. Tijdens de lezing neem ik jullie mee in de complexiteit maar ook de betekenisvolle steun die je kunt ervaren van je omgeving.

Ervaringsverhaal door Peter

Ik ben Peter Brandsma, 44 jaar, getrouwd met Kim en sinds 5 maanden de dolgelukkige vader van Lucy-Joy. Dankbaar zijn we, immens dankbaar: het mocht wél zo zijn en het is ons wél gegeven om ouders te mogen zijn van een kerngezond meisje… maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Het dubbeltje had ook de andere kant op kunnen vallen.

Een intens en lang traject van bijna 7 jaar, gepaard met een afwisseling van hoop en teleurstellingen, ging daar aan vooraf. Een traject dat waarschijnlijk velen van jullie zullen herkennen en tegelijkertijd zal iedereen dat op zijn/haar eigen manier ervaren.

Hoe heb ik dat traject ervaren, maar ook wat heeft het traject mij/ons gebracht? Welke grenzen hebben wij opgezocht en telkens weer verlegd? En hoe verhield ons traject zich tot onze omgeving en andersom? Dat wil ik graag met jullie delen tijdens de Freyadag op 9 november. Tot dan!

Ervaringsverhaal door Angelie

Omgaan met een leven zonder kinderen. Omgaan met je omgeving: familie, vrienden, collega’s, buren, kennissen en lotgenoten. Omgaat met vooroordelen, reacties, clichés, medelijden, onbegrip, gênante momenten en pijnlijke confrontaties. Hoe je dat doet? Daar krijg je geen kant-en-klaar antwoord op tijdens de lezing van Angelie. Wel hoor je haar ervaringen en hoe zij heeft leren relativeren. Hoe zij en haar vriend hun behandelingen en onvervulde kinderwens altijd vanuit een positieve invalshoek benaderden en blijven benaderen. Hoe zij omgaan met vragen, opmerkingen, gevoelens en gebeurtenissen uit hun omgeving. Hoe zij vooroordelen ombuigen naar feiten, onbegrip naar begrip, medelijden naar medeleven en hoe ze zichzelf en anderen uitnodigen om te durven vragen. Ze omarmen hun kinderloosheid zoals het is. Het mag er zijn! Zonder het groter of kleiner te maken, het is aanwezig. Bij hen en hun omgeving.

Na een reeks IUI-behandelingen en een IVF-poging besloten Angelie Kruijsen (49) en haar vriend alle fertiliteitsbehandelingen te staken. Ze waren er klaar mee. Heel bewust kozen zij voor elkaar, voor hun relatie en voor een toekomst zonder kinderen.