Bijeenkomsten

Freya Bijeenkomsten

FreyaTalk Maastricht Universitair Medisch Centrum

FreyaTalk: een event dat Freya organiseert in samenwerking met ziekenhuizen. Op 23 november 2019 vindt de laagdrempelige, regionale bijeenkomst plaats bij Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Iedereen die vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat (of wie dit binnenkort gaat doen), is van harte welkom. Naast de lezingen is er voldoende gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en in gesprek te gaan met de spekers, vrijwilligers van Freya en natuurlijk de overige gasten. De sessie is informeel en kleinschalig (maximaal 30 deelnemers).

Voor deelname aan deze middag vragen wij je om een vrijwillige bijdrage van € 7,50 per persoon.

Programma

14.00-14.15Ontvangst
14.15-14.45Als zwanger worden niet vanzelf gaat (door Ron van Golde, fertiliteitsgynaecoloog)
14.45-15.15IVF-behandeling, wat is dat eigenlijk? (door Linda Stevens-Brentjens, IVF arts)
15.15-16.30Contact met deelgenoten/sprekers/vrijwilligers Freya

 

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 23 november 2019 op de locatie Maastricht UMC+ - Greepzaal niveau 4, P Debyelaan 25, 6229 HX in Maastricht.
De ontvangst is vanaf 14:00. De dag duurt tot ongeveer 16:30.

De uiterste datum om je aan te melden is vrijdag 22 november 2019.

Heb je vragen over deze dag? Stel ze aan de commissie Bijeenkomsten van Freya, bereikbaar op mailadres ledenbijeenkomsten@freya.nl.

Route

Maastricht UMC+ - Greepzaal niveau 4
P Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
Route Google maps
Openbaar vervoer Website 9292

Aanmelden

De aanmeldingstermijn is verlopen.

 

Inhoud programma

Als zwanger worden niet vanzelf gaat (door Ron van Golde, fertiliteitsgynaecoloog)

Meer informatie over de lezing van Ron van Golde

Ik ben Ron van Golde, gynaecoloog in Maastricht Universitair Medisch Centrum. Ik heb mijn opleiding tot gynaecoloog gevolgd in Nijmegen en Eindhoven en heb me vervolgens gespecialiseerd in de voortplantingsgeneeskunde te Utrecht en Maastricht. Voor mijn opleiding was ik werkzaam als arts-onderzoeker in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen op het gebied van de mannelijke subfertiliteit en erfelijkheid. Ik houd me op dit moment met name bezig met de zorg op het gebied van fertiliteit, gezond zwanger worden voor patiënten met vruchtbaarheidsproblemen, embryo selectie technieken voor paren met een erfelijke aandoening en het innestelen van embryo’s.

Ik wil tijdens mijn lezing aandacht besteden aan aspecten van vruchtbaarheid en wat als er zorgen zijn over verminderde vruchtbaarheid? Welke onderzoeken kunnen dan gedaan worden en welke behandeling past daarbij.

Daarnaast is het van groot belang dat de aanstaande moeder een gezonde zwangerschap tegemoet ziet en zo ook het kind de beste start mee te geven. Welke aanvullende onderzoeken en behandelingen zijn daarvoor nodig als er sprake lijkt te zijn van toch hogere risico’s voor de aanstaande moeder en het kind. Gedachtes van onzekerheid en spanningen komen vaak voor bij het uitblijven van de zwangerschap. Ook daar kan ondersteuning bij geboden worden. Tijdens deze lezingen is er gelegenheid om met jullie over dit onderwerp van gedachte te wisselen.

IVF-behandeling, wat is dat eigenlijk? (door Linda Stevens-Brentjens, IVF arts)

Meer informatie over de lezing van Linda Stevens-Brentjens

Ik ben Linda Stevens-Brentjens, IVF-arts in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Ik ben na mijn opleiding (tevens in Maastricht) in 2016 aan de slag gegaan als IVF arts. Ik combineer mijn werkzaamheden op de polikliniek met het doen van onderzoek. In dit onderzoek bestudeer ik welke factoren belangrijk zijn om een embryo succesvol te laten innestelen.

Tijdens mijn lezing op de bijeenkomst van Freya vertel ik over wat een IVF-behandeling inhoudt en wanneer er besloten kan worden dat IVF nodig is. Ook vertel ik over een in Nederland unieke poli die sinds begin 2019 gestart is in Maastricht. Op deze poli zie ik patiënten waarbij de IVF-behandeling herhaaldelijk niet slaagt. Het opstarten van deze poli, en de vormgeving hiervan, is ontstaan na een werkbezoek aan Denemarken waar al langere tijd een soortgelijke poli bestaat