Overzicht regionale themabijeenkomsten

Welkom op de regionale themabijeenkomsten!

Sinds het najaar van 2014 is Freya, samen met Tara therapeuten, gestart met met het organiseren van regionale themabijeenkomsten.
Laagdrempelig, verspreid door het land en onder professionele begeleiding van therapeuten met ruime ervaring binnen de hulpverlening aan mensen met een (nog) onvervulde kinderwens.

Op deze pagina’s vind je een overzicht van de bijeenkomsten die gepland staan.
Alle aanvullende informatie over de sessies, de therapeuten, exacte locatie en aanmelding vind je onder “meer info”.

Datum TitelPlaatsMeer info
Di 14-11-2017
De Medische Malle Molen en je werk
‘Moet je nu alweer weg?’ Vruchtbaarheidsbehandelingen gaan doorgaans gepaard met een enorme druk op je agenda. En helemaal als je voor deze behandelingen nog eens ver moet reizen. Anderzijds zullen werkgever en collega’s ook een druk geven, omdat je dat zelf zo voelt of omdat er uitspraken zijn gedaan. Op deze avond gaan we in op de wettelijke regelingen en voorzieningen. En we gaan je helpen met de balans in goede zelfzorg en goede werkzorg.
Maastricht
Do 23-11-2017
Hoe vinden we steun bij elkaar: de impact van kinderloosheid op je relatie
Als zwanger worden niet lukt is het begrijpelijk dat je je met lege handen voelt staan. Je kunt je door je lichaam in de steek gelaten voelen, je kunt je minderwaardig voelen als man of als vrouw. Je kunt je boos, bang, verdrietig, jaloers, machteloos voelen. Je kunt je afvragen: waar zijn we als stel gebleven? Hoe vinden we elkaar weer terug? Hoe vinden we steun bij elkaar? Hoe gaan we om met onze omgeving? Hoe kunnen we weer perspectief geven aan ons leven? Tijdens de avond is er ruimte voor deze vragen waarbij de belangrijkste rode draad zal zijn: hoe vinden we steun bij elkaar en hoe blijven we steun vinden bij elkaar.
Arnhem
Do 07-12-2017
Zingeving en hoe kom ik de feestdagen door?
Wanneer je nog geen kinderen hebt of je zeker weer dat je geen kinderen gaat krijgen, dan is het soms moeilijk om zin te geven aan je leven. In de maand December staat in de media of in je familie en vriendenkring het gezin vaak centraal en kan het moeilijk zijn dat je kinderloos bent. Hoe geef je je leven zin en met name in de maand december? Hoe ga je om met je omgeving? Welke keuzes maak je? Tijdens deze avond gaan we in gesprek met elkaar en hopen we handvatten te vinden die je helpen om zin en betekenis te geven en zeker in de maand december.
Alkmaar
Do 14-12-2017
Secundaire kinderloosheid
Misschien werd je spontaan zwanger van je eerste kindje of ging je wens in vervulling na een medische behandeling. Op een gegeven moment is er het verlangen naar een tweede kindje. Er komen misschien vragen van je kind of van familie en vrienden. Of vrienden die vertellen dat ze een tweede kindje krijgen. Het kan je verdrietig, boos en machteloos maken. Opmerkingen dat je blij mag zijn dat je een kind hebt, herken je vast en zeker. Secundaire kinderloosheid kan grote impact hebben op je dagelijks leven, op je relatie en hoe je met je omgeving omgaat. Deze avond zullen we met elkaar uitwisselen en stilstaan bij de verschillende aspecten van secundaire kinderloosheid op de dagelijkse leven.
Stiens

 

Op 4 juli 2014 was het officiële startschot van de samenwerking tussen Freya en de therapeuten die de bijeenkomsten begeleiden.

psychotherapeuten
©Martine van der Voort (Fotograaf)

Van links naar rechts: Joke Vermue, Ineke Heesterbeek, Gryt Helfferich, Wilma Potze, Rita Jaberg, Judith Kooij en Simone Hoogeveen.