Overzicht regionale themabijeenkomsten

Welkom op de regionale themabijeenkomsten!

Sinds het najaar van 2014 is Freya, samen met Tara therapeuten, gestart met met het organiseren van regionale themabijeenkomsten.
Laagdrempelig, verspreid door het land en onder professionele begeleiding van therapeuten met ruime ervaring binnen de hulpverlening aan mensen met een (nog) onvervulde kinderwens.

Op deze pagina’s vind je een overzicht van de bijeenkomsten die gepland staan.
Alle aanvullende informatie over de sessies, de therapeuten, exacte locatie en aanmelding vind je onder “meer info”.

Datum TitelPlaatsMeer info
Wo 18-04-2018
Hoe rouw je om een onzichtbaar verlies?
Kinderen krijgen lijkt zo vanzelfsprekend. Je wordt verliefd, je relatie verdiept zich en dan wil je samen een kind. Niet voor alle mensen met een kinderwens gaat die wens in vervulling. 10% van alle mensen met een kinderwens blijft kinderloos. Kinderloosheid zet je relatie onder druk, geeft spanningen met familie en vrienden. In je omgeving krijgt iedereen zomaar kinderen. Wie begrijpt hoe groot jouw gemis is? In de workshop besteden wij aandacht aan de impact van een leven zonder kinderen. We gaan in op de pijn, het gemis en het geven van nieuwe invulling aan je leven zonder kinderen. Er is aandacht voor het verschil in beleving van mannen en vrouwen en voor vragen en reacties uit de omgeving.
Amersfoort
Di 08-05-2018
De impact van uitblijvende zwangerschap
Weer een maand voorbij, weer niets! En vorige maand ook al, en die maand daarvoor… Zou het ooit wel mogen? In je omgeving lijkt iedereen spontaan zwanger te worden. En jij hoopt, en je vreest… Ziekenhuisbezoeken, geregel met je werk, vrijen op de kalender. Hoezo romantiek en vanzelfsprekend? In deze thema bijeenkomst gaan we in op: - omgaan met hoop en vrees - verdragen van de frustratie, het verdriet en de boosheid - de eventuele verschillen in beleving We wisselen uit, we vinden herkenning. Maar vooral kijken we naar: Wat helpt jullie bij het kunnen omgaan met de emoties die je tegenkomt? Wat helpt jullie in de communicatie naar elkaar en eventueel naar je omgeving?
Roermond
Do 17-05-2018
Hoe hou je je relatie gezond als een zwangerschap op zich laat wachten?
De kinderwens die niet vanzelfsprekend in vervulling gaat, heeft invloed op je relatie. Een behandelingstraject is intensief. Hoe kun je ervoor zorgen dat je relatie in balans blijft gedurende de behandelingen? Maar ook: hoe blijf je elkaar vinden als de wens niet in vervulling gaat? Naast een inleiding op dit thema is deze avond vooral bedoeld om met elkaar van gedachten te wisselen hoe je voor jezelf én samen deze ingrijpende fase op een goede manier vorm kan geven.
Leeuwarden
Za 26-05-2018
Kiezen voor een donor
Als je arts voorstelt om na te denken over zwanger worden met hulp van een donor, is er een nieuw beslissingsmoment. Het is ook een groot verlies: de wens om een eigen biologisch kindje van jullie allebei te hebben wordt geen werkelijkheid. Afscheid en een nieuw begin vallen samen, en je hebt er elk een eigen visie op. Om een goed besluit te nemen waar je achter kan staan, heb je informatie nodig. Maar niet alleen dat. Er samen uit komen betekent aandacht voor elkaars standpunt en elkaar steunen daar waar geen compromissen mogelijk zijn. Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie over donorconceptie en de effecten daarvan op gezin en opvoeding. Samen met de andere deelnemers ga je op zoek naar hoe een goede beslissing tot stand kan komen.
Zwolle - exacte locatie volgt

 

Op 4 juli 2014 was het officiële startschot van de samenwerking tussen Freya en de therapeuten die de bijeenkomsten begeleiden.

psychotherapeuten
©Martine van der Voort (Fotograaf)

Van links naar rechts: Joke Vermue, Ineke Heesterbeek, Gryt Helfferich, Wilma Potze, Rita Jaberg, Judith Kooij en Simone Hoogeveen.