Overzicht regionale themabijeenkomsten

Welkom op de regionale themabijeenkomsten!

Sinds het najaar van 2014 is Freya, samen met Tara therapeuten, gestart met met het organiseren van regionale themabijeenkomsten.
Laagdrempelig, verspreid door het land en onder professionele begeleiding van therapeuten met ruime ervaring binnen de hulpverlening aan mensen met een (nog) onvervulde kinderwens.

Op deze pagina’s vind je een overzicht van de bijeenkomsten die gepland staan.
Alle aanvullende informatie over de sessies, de therapeuten, exacte locatie en aanmelding vind je onder “meer info”.

Datum TitelPlaatsMeer info
Di 11-04-2017
Is donorconceptie een optie?
Als zwanger worden niet zomaar lukt, kan een zwangerschap via eiceldonatie of KID een mogelijkheid bieden. Maar deze mogelijkheid roept ook vragen op. Staan jullie er allebei achter? Welke mogelijkheden zijn er en hoe kiezen we voor een donor? Wat vertellen we het kind en de omgeving? Door informatie en uitwisseling kun je na deze avond afwegingen en besluiten maken die bij jou of jullie passen.
Maastricht
Do 20-04-2017
Het taboe van secundaire kinderloosheid
Je wens is een gezin met meerdere kinderen. Na de eerste wil je verder met het vervullen van je kinderwens. Maar het lukt niet. Het verdriet is groot. Hoe nu verder? Begrip van je omgeving is er weinig. Want je hebt er toch al een. Met lotgenoten mag het hier een plek hebben. Samen erover praten en het verdriet delen kan een stukje helpen. Het minder een taboe laten zijn.
Alkmaar
Do 08-06-2017
`Wanneer komt de tweede?` De impact van secundaire kinderloosheid op je dagelijks leven
De vraag van je kind wanneer het een broertje of zusje krijgt, vragen van familie wanneer de tweede komt, kraamvisites van tweede kinderen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van confrontaties en gecompliceerd gemis in het dagelijks leven bij het uitblijven van een tweede zwangerschap. Je kunt het gevoel hebben van falen, je lichaam laat je in de steek, soms op onverklaarbare wijze: de eerste keer was je misschien zo zwanger. Het kan je verdrietig, boos, machteloos maken. Het stemmetje in je hoofd dat vindt dat je niet moet zeuren, je hebt immers een kind. Secundaire kinderloosheid kan grote impact hebben op je dagelijks leven, op je relatie, op hoe je met je omgeving omgaat. Hoe ga je hiermee om? Deze avond zullen we hierover met elkaar uitwisselen en stilstaan bij de verschillende aspecten van secundaire kinderloosheid op de dagelijks leven.
Zwolle

 

Op 4 juli 2014 was het officiële startschot van de samenwerking tussen Freya en de therapeuten die de bijeenkomsten begeleiden.

psychotherapeuten
©Martine van der Voort (Fotograaf)

Van links naar rechts: Joke Vermue, Ineke Heesterbeek, Gryt Helfferich, Wilma Potze, Rita Jaberg, Judith Kooij en Simone Hoogeveen.