Eiceldonatie kan reuze meevallen

Dit onderwerp bevat 11 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Eefje 3 dagen, 12 uur geleden.

 • Maker
  Onderwerp
 • #36036

  Eefje
  Bijdrager

  Hallo iedereen,

  Graag wil ik via deze weg kort mijn ervaring als eiceldonor delen. Dit in de hoop anderen te inspireren en motiveren om ook te willen doneren.

  Voor ik aan kinderen begon had ik al motivatie om ooit te doneren. Toen ik voor mijn eigen kinderen ging bleek ik eicel stimulatie nodig te hebben om een eisprong op te wekken. Dus zodra ik effectief wou beginnen aan eiceldonatie had ik wel al een idee van de hormonen, bloedonderzoeken en echo’s. Dat is niet niks maar uiteindelijk voor donatie maar ongeveer 1 maand uw agenda aanpassen. De pijn en het ongemak zoals ik vaak lees bij anderen had ik amper en ik heb bij de pick up uiteindelijk 25 eicellen gedoneerd waarvan 17 bruikbaar waren. De dag van pickup was heel gemoedelijk. Heel vriendelijke dokter en verpleegkundigen. Kreeg ook briefje om niet te moeten werken de dagen erna maar dat was niet nodig. Ik had amper of geen last en alles ging goed. Ik ben wel Belgische en de behandeling was dus ook in België, maar ik veronderstel dat het in Nederland wel gelijkaardig is.

  Het geluk ik een koppel heb kunnen geven maakt de ongemakken van tijd en de behandeling het zeker waard.

  Bij vragen of opmerkingen laat het gerust weten.

10 reacties aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Reacties
 • #38511

  Eefje
  Bijdrager

  Hallo Maria,

  Als je een geëngageerde donor bent is het inderdaad normaal dat je zoveel mogelijke bruikbare eicellen wilt afstaan. Je wilt namelijk je ontvanger zoveel mogelijk slaagkansen geven. Ik had dat ook enorm. Helaas beslist ons lichaam volledig zelf hoe die wilt reageren. Dat gezegd zijnde, is het toch heel mooi dat je 3 goede eicellen hebt kunnen oogsten. Beter 3 dan geen. Uiteindelijk moet er maar 1tje lukken hé 🙂 Hopelijk zijn er dan ook een paar bevrucht geraakt en kan er een terugplaatsing gedaan worden?

  Zelf ben ik ook een babbelaar als ik nerveus ben. Wat fijn dat de pick-up goed is meegevallen. En niet teveel last nadien? Bij mezelf was de last erna heel miniem, ik ging ook meteen terug werken dus dat was wel een toffe meevaller.

  Het is inderdaad een hele eer om gekende donor te mogen zijn. Je hebt dan vast een hele goede band met je vriendin?

  Vele groetjes
  Evy

  #38468

  Maria
  Bijdrager

  Goedenavond Eefje,

  Excuses voor mijn late reactie, het zijn even hectische dagen geweest.

  Vrijdag had ik de eerste echo en daar werd duidelijk dat ik ‘maar’ drie eiblaasjes had. Ik was een paar uur erg teleurgesteld. Mijn opgeblazen buik en hormonale hoofd hebben me gefopt. Ik dacht een topproductie te hebben, maar kennelijk zit dat er bij mij niet in. Heftig om achter te komen, ook al doe ik dit voor een ander. Misschien wel juist daarom, ik voelde me een slechte donor. Laten we deze irrationele gedachte ook maar op de hormonen gooien:)

  Zaterdag was duidelijk dat de punctie op maandag, gisteren dus, zou plaatsvinden. Het is me wederom erg meegevallen. Wanneer ik nerveus ben, maak ik grappen. De arts en de andere dame daar aanwezig hebben een leuke tijd gehad.

  Gelukkig zit in elk eiblaasje een eicel, dat is positief. Morgen hoort mijn vriendin of ze/een bevrucht zijn/is en dan is het maar weer duimen.

  Ik heb zelf totaal geen kinderwens. Ik doe dit echt voor haar. Wel zie ik het als een heel groot compliment dat ze me heeft gevraagd. Ik kan dit niet omschrijven, zo bijzonder!

  #38405

  Eefje
  Bijdrager

  Hoi Maria,

  Wel leuk te horen dat je zo positief en gemotiveerd bent. Ikzelf gebruikte Menopur als medicatie. Ik had er persoonlijk weinig effecten van. Af en toe stond ik wat scherper volgens mijn man maar qua huidirritatie of opgeblazen gevoel viel dat heel goed mee. Wat ik op het einde wel had was wat last van een kleine blaas. Ik had heel vel eitjes op den duur die toch wat plaats in mijn buik begonnen te eisen. Dus na de pick up voelde ik wel een verlichting 🙂
  Hoe ging de echo gisteren? Al goede reactie?

  Gaat je vriendin trouwens jouw eitjes houden? Of wordt het wisseldonatie?

  Groetjes Eefje

  #38276

  Maria
  Bijdrager

  Goedenavond Eefje,

  Dank je wel voor je reactie!

  Mijn vierde prikfestijn zit er alweer op. Ik moet zeggen dat het me (weer) erg meevalt. Ik spuit vanaf dag 1 Decapeptyl en ben op de tweede dag gestart met 225 eenheden Gonal F. Van de vorige keer meende ik me te herinneren die Decapeptyl vervelend te vinden, maar nu ik hem op tijd uit de koelkast haal, is het echt heel goed te doen.

  Ik let erg op wat eet en toch merk ik dat mijn buik wat ronder is. Daar waar ik prik, lijkt hij ook wel wat opgezwollen. Een collega gaf aan dat ik er vermoeid uit zie, dat kan best kloppen. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat mijn collega’s ook moe zijn. Ik werk in het onderwijs en het is bijna vakantie:).

  Vrijdag kom ik in de lucht. Fijne avond!

  #38262

  Eefje
  Bijdrager

  Hoi Maria,

  Wat goed van je 🙂

  Ja ik was ook altijd razend benieuwd naar de echo’s. Je hoopt toch altijd wel wat eitjes te kunnen oogsten he. Niet teveel last hopelijk?

  #38246

  Maria
  Bijdrager

  Goedenavond,

  Zo fijn om dit te lezen! Ik ben momenteel bezig met een tweede traject om mijn eicellen te doneren aan een goede vriendin en haar vriend.

  Helaas heeft de eerste poging geen zwangerschap opgeleverd. Ik gebruik nu een andere verhouding van hormonen in de hoop meer eicellen te produceren. Hoe meer hoe beter. De derde avond prikken zit er al op. Ik ben zo benieuwd naar de echo…

  #36973

  Eefje
  Bijdrager

  Beste Wendy,

  Omdat ik niet gewoon anoniem bij een kliniek wou doneren zocht ik iemand via het internet. Toen kwam ik terecht op “eiceldonorgezocht.nl” maar deze website is volgens mij niet meer in gebruik. Via oproepen heb ik een 1ste contact gezocht.

  Ik contacteerde een koppel waar ik zag dat ze hun behandeling dicht bij mij zouden uitvoeren (omdat ik Belgische ben leek me de behandeling in België of grens Nederland haalbaar). Voor mezelf was het een drempel om iemand aan te spreken waarvan ik niet zeker was of het qua afstand wel zou lukken. Als donor kan het ook moeilijk zijn om 1 koppel te selecteren van meerdere oproepen. Voor iedere donor zullen weer andere criteria belangrijk zijn. Zodra de eerste e-mails werden verstuurd merkte ik dat we wel een gelijke instelling hadden rond eiceldonatie (gekend, anoniem, kind vertellen of niet). Ik had wel heel weinig verwachtingen. Ik had wel voorkeuren, maar geen eisen. Ik wou gewoon de best mogelijke donor zijn voor een koppel en paste me dus zoveel mogelijk aan. We zijn zelfs nog eens voor een second opinion naar een ander ziekenhuis gegaan omdat de acceptator dat graag wou. Uiteindelijk is alles tot een geweldig einde gekomen. Mijn acceptator is intussen zwanger en het feit dat het gelukt is geeft me een geweldige voldoening. Mijn korte inspanning heeft een wereld van verschil gemaakt voor hun.

  Er zijn donoren die het allemaal goed bedoelen en die het niet voor het geld doen. Alleen zijn ze jammer genoeg toch nog zeldzaam. Ik hoop echt dat je iemand mag vinden die het goed bedoeld en waar het mee klikt.

  Mijn advies is alvast om af en toe eens een oproep te zetten want ik bv doneer liever niet anoniem aan een ziekenhuis maar liever voor een koppel zodat ik hun poging (en hopelijk succes) aan de zijlijn kan volgen voor een korte tijd.

  #36359

  Wendy
  Bijdrager

  Hi Eefje,

  Wat mooi en fijn dat je hebt kunnen helpen om een droom uit te laten komen! En goed dat je je verhaalt deelt!

  Mag ik vragen hoe het tot stand gekomen is? Het contact enz met het koppel? Wij hebben pas geleden besloten dat we via eiceldonatie willen proberen om een kindje te krijgen, maar we hebben geen idee hoe we het moeten aanpakken om een donor te vinden.

  Liefs Wendy

  #36149

  Anne
  Bijdrager

  Wauw, wat mooi en dankbaar dat je dit voor hen hebt gedaan!! Echt knap van je! Super ook dat je je verhaal hier hebt gedeeld om anderen dit te laten weten. 🙂

  #36105

  Eefje
  Bijdrager

  Dank je Abje.

  Hopelijk inspireert het anderen om ook te doneren. 🙂

10 reacties aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.