Eisprong volgens echo, progesteronwaarden laag

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Blossombird 3 maanden, 4 weken geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #47807

  Blossombird
  Bijdrager

  Hoi Snuitje,

  Benieuwd hoe het inmiddels met je gaat, hoe de injecties bevallen.

  Normaliter lees ik weleens wat fora maar doe ik niet actief mee. Jouw verhaal heeft dat veranderd, want ik herken me hierin.

  4 jaar geleden gestopt met de pil. 1 jaar geen menstruatie gehad. Wat onderzoek gehad en beeld leek PCOS, maar uiteindelijk toch niet. Alle waardes waren goed alleen progesteron was laag. Destijds nog niet intensief in fertiliteitstraject maar wel via alternatieve therapie (bioresinantie en acupunctuur) meer leren over de werking van het lichaam en do’s en dont’s.

  Ongeveer 1 jaar geleden toch de medische molen in en Clomid overgeslagen. Ik heb 6 rondes met hormoon injecties, echos en Utrogestan gehad. Nog geen bevruchting gehad.

  Vandaag mijn eerste IUI gehad met iets verhoogde hoeveelheid hormonen vooraf. Het zaad van mijn man is verder prima. En tijdens de echo’s ziet altijd er alles netjes uit. Des te moeilijker is dan toch de tegenvaller bij de test en de onmacht van wat je er zelf tegen kan doen.

  Ik hoop dat jij inmiddels goed nieuws hebt, hoe dan ook lijkt t me leuk meer van je te lezen.

  #45212

  Kiki
  Bijdrager

  Hoi Snuitje,

  Wat naar te horen dat je progesteron zo laag is en kijkt te blijven, daar is medicatie voor dacht ik, hopelijk gaat dat antwoord geven op de onzekerheid.

  Zelf zijn wij al 6 jaar bezig, maar helaas nog geen kindje. Nu heb ik gisteren mij 3e punctie gehad en ik krijg geen tp omdat mijn progesteron omhoog was gegaan voor de eisprong. Dat maak de kans op slagen klein en dus doet men geen tp.
  Ik heb de arts gevraagd of dit ook in de normale cyclus kan voorkomen maar hij weet het aan de stimulatie. Het voelt niet echt als een onderbouwd antwoord. Mijn logica is dan dat te testen voor en na de eisprong, misschien een aantal keer. Dat ga ik ook voorleggen als we verder kunnen in april (rustmaand voor mijn lijf, want cylcus na stimulatie geeft ook weinig kans op zwangerschap).

  Voor de beeldvorming had ik een progesteron waarde van 6 voor de eisprong. Die was ervoor continue 2.8.
  Oestradiol werd te hoog en dus moest ik wachten tot die gedaald was om de punctie te kunnen doen. Van het een naar het ander, wel een beetje teleurstellend want ik hoopte natuurlijk op een tp deze cyclus.

  Zou het kunnen dat jij ook te vroeg piekt? Dat daarom jou waarden te laag zijn?
  Benieuwd of de injecties jou gaat helpen.
  Laat je het weten?

  Groetjes Kiki

  #43225

  Snuitje
  Bijdrager

  Hoi allemaal!

  Nieuw hier op het forum! Toch wel fijn om één en ander te kunnen uitwisselen en je ei kwijt te kunnen!

  Ik zal mij/ons en onze situatie daarom even kort benoemen:

  Mijn man en ik zijn al iets meer dan een jaar bezig om een kindje te kunnen krijgen. Wij zijn 27 respectievelijk 31 jaar oud.

  Het zaad van mijn vriend is helemaal prima, dus waarschijnlijk is er ergens iets mis bij mij, maar men kan helaas hier nog niet de vinger opleggen. Het vreemde is namelijk dat volgens de echo er wel een eisprong lijkt te zijn, eitjes zijn namelijk na verloop van tijd en groei verdwenen, maar de progesteronwaarden een week na dato zijn bizar laag. Zo heb ik gisteren bijvoorbeeld te horen gekregen dat deze slechts 0.8 is. Slechts 1x is mijn waarde 20 en 12 geweest, voor de rest 3 of lager.

  Ben dus benieuwd of meer vrouwen dit hebben gehad en zo ja dan zijn alle tips welkom!
  Vanaf de volgende cyclus, dus binnenkort, starten we in ieder geval met injecties i.p.v. clomid. Kijken of dit wel werkt..

  In ieder geval tikt het de laatste tijd wel aardig aan en was gisteren ook erg emotioneel en niet in mijn sas. Respect dus voor vrouwen die nog langer bezig zijn.

  Schroom vooral niet om te reageren, graag zelfs. Wel even fijn om hierover te babbelen en te horen waar andere tegenaan lopen. Ook alle tips, ervaringen etc. zijn welkom.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.