Starten met ICSI traject 2018

Dit onderwerp bevat 646 reacties, heeft 53 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Nora13 7 maanden, 3 weken geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 647)
 • Auteur
  Berichten
 • #40450

  Nora13
  Bijdrager

  Dat is zeker toevallig!

  #40449

  Mimi1980
  Bijdrager

  Klinkt niet gek hoor. Hoe eerder je zwanger bent, hoe beter.
  Toevallig! Wij zijn bij bet Catharina ziekenhuis, maar de terugplaasting zijn in Tilburg bij het Elisabeth.

  #40448

  Nora13
  Bijdrager

  Hoi Mimi1980,

  Dankjewel voor je reactie. Bloedtest heeft de arts ons al laten doen. Dus zou mooi zijn als we meteen kunnen starten…. Hoe gek dat ook klinkt. Wij lopen via het cvb in Tilburg.

  #40443

  Mimi1980
  Bijdrager

  Hoi Nora13,

  Ik denk dat dat per ziekenhuis verschilt. Wij hadden een info-avond en een bloedtest en daarna konden we meteen starten. Ze keken er bij ons wel naar hoeveel mensen er in het traject zaten en of ze dus genoeg plekken hebben voor de puncties. In ons geval was er ruimte en kon ik dus meteen starten. Ik ging toen een maand aan de pil en in de volgende maand kreeg ik de punctie. Ik hoop voor jou dat je ook snel kunt starten na de intake. Toch denk ik wel dat dat het geval is, aangezien je al bent begonnen met de pil.
  Heel veel succes alvast!

  #40441

  Nora13
  Bijdrager

  Hoi,

  Wij staan nog aan het begin van dit traject. Ik ben inmiddels begonnen met de pil en moet begin november naar het ziekenhuis voor een intake voor icsi. Pas sinds augustus in de mmm, maar vrij snel duidelijk dat een andere manier geen optie is. Nu vroeg ik me af hoe snel na de intake
  kun je starten met het icsi traject?

  #40329

  Mimi1980
  Bijdrager

  Ik ben begonnen op dag 21 van mijn cyclus en heb toen doorgeprikt tot cyclusdag 18 van de nieuwe cyclus.

  Ik heb zelf wel vrijgenomen, al vond mijn teamleider dat het wel onder ziekteverlof kon. Ik had namelijk overstimulatie en had dus behoorlijke last van mijn buik. Een collega van mij had mij vantevoren al geadviseerd om de dag van de punctie en de dag erna vrij te nemen, maar bij mij werden het uiteindelijk 3 dagen. Het is toch best wel een ingreep hoor en ook de spanningen die eruit komen nadien, zorgen voor vermoeidheid. Ik zou het je dus zeker aanraden.

  Bij mij weet nu bijna elke collega er van. Dat komt omdat ze zich toch afvroegen waar ik steeds was als ik een echo of iets anders in het ziekenhuis had. Gelukkig zijn zij en ook mijn teamleider, heel begripvol.

  #40324

  AliD
  Bijdrager

  Ik moest niet echt 2 maanden aan de pil maar was al begonnen aan de pil voor het intake gesprek voor de icsi. Toen ze gingen uitrekenen wanneer de punctie ongeveer zou zijn kwamen we erachter dat we dan waarschijnlijk of net op vakantie zouden gaan of net op vakantie waren. En we waren naar het buitenland dus konden ook niet even heen en weer rijden. We konden daardoor ook pas nadat we terug kwamen beginnen met de decapeptyl. We hebben toen besloten wel gewoon de pil door te slikken. En ben gelijk de dag nadat we terug kwamen begonnen met prikken.

  Hoeveel dagen moest jij uiteindelijk prikken voordat de punctie plaatsvond. En heb je vrij genomen tussen de punctie en de terug plaatsing in? Las dat hier een paar keer en in de folders die we hebben gekregen van het ziekenhuis werdt het ook genoemd. Dus twijfel of ik alvast aan mijn werkgever door moet geven dat ik binnenkort een paar dagen vrij wil/moet.

  Op het werk zijn er een paar mensen die er van weten, waaronder mijn baas en directe collega. Ze zijn erg begripvol dus dat is fijn! En denk dan ook niet dat het echt een probleem zal zijn.

  #40323

  Mimi1980
  Bijdrager

  Dat is inderdaad vrij pijnlijk om te moeten zien in je omgeving. Dat vond ik toen bij de eerste twee ook heel lastig. Vooral bij mensen die meteen na het stoppen met de pil zwanger waren. Maargoed, ondanks dat gevoel gun je het natuurlijk iedereen.

  Ik vind dat in mijn situatie ook lastig. Ik mag zeker niet klagen, maar ik vind het voor mijn man wel heel lastig. Ik gun het hem zo erg om zelf papa te worden. Hij is ook 4 jaar jonger dan ik en heeft nog alle kansen, ook al is de kwantiteit bij hem dus ook niet geweldig.

  Waarom moest jij eigenlijk 2 maanden aan de pil? Ik hoefde maar 1 maand en daarna meteen aan de decapeptyl.

  #40322

  AliD
  Bijdrager

  Hallo mimi,

  Dat is het precies. Je komt van de ene emotie in de andere, en soms zelfs binnen een paar uur.
  Gelukkig leeft iedereen die het weet erg met je mee, maar echt begrijpen doen ze het natuurlijk niet. Daarom is dit forum ook wel erg fijn!

  We zijn vrij laat naar arts gegaan, daarom duurt het ook al 4 jaar. Het laatste anderhalf jaar zijn we er echt heel bewust mee bezig door alle ziekenhuis bezoeken, onderzoeken en medicatie wordt je er inderdaad ook constant aan herinnerd. En dan natuurlijk het bijkomende feit dat veel mensen in onze omgeving en vriendenkring zwanger raken, kindjes krijgen. Babyshowers, kraambezoek, oppassen het is allemaal heel leuk en zou er absoluut niks van willen missen. Maar het is ook heel confronterend.

  Voor jou lijkt het me ook lastig dat je natuurlijk al 2 prachtige kinderen hebt, maar nu ook de behoefte hebt aan een kindje van jullie samen, en je nieuwe liefde ook het geluk van een eigen kindje gunt. Hoop dat het jullie mag lukken en dat jullie binnenkort een kindje van jullie samen en een broertje of zusje voor je kinderen in je armen kan sluiten.

  #40321

  Mimi1980
  Bijdrager

  Hoi Alina,

  Die mindset he? Ik vind dat dus best lastig, ook al staan we er denk ik wel redelijk positief in. Toch blijft het allemaal heel spannend en ben je er juist door het gebruik van al die medicijnen eigenlijk continu mee bezig.

  Ik vind het wel heftig dat je al 4 jaar bezig bent om een kindje te krijgen. respect voor jullie geduld! Ik hoop heel erg dat het jullie snel gaat lukken en dat je mag meemaken hoe bijzonder een zwangerschap is! Gelukkig zijn jullie nog heel jong en de kansen daardoor ook nog groter dan wanneer je later was gestart. Ik hoop van harte dat je een hele mooie oogst” gaat krijgen en dat jullie nu het geluk hebben dat het bij de eerste ICSI raak is!

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 647)

Het onderwerp ‘Starten met ICSI traject 2018’ is gesloten voor nieuwe reacties.