Starten met IUI in 2018

Dit onderwerp bevat 46 reacties, heeft 21 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  webmaster 7 maanden, 3 weken geleden.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 47)
 • Auteur
  Berichten
 • #42794

  webmaster
  Sleutelbeheerder

  Deze draad wordt vervolgd onder Starten met IUI in 2019


  11 x IVF, 3 kinderen, miskraam 2-ling
  #37465

  Mistje
  Bijdrager

  Dag lieve iedereen,

  Een paar jaar geleden ben ik heel actief op dit forum geweest toen ik zelf zwanger probeerde te worden. Af en toe lees ik nog graag de verhalen hier, en ik merk dat er veel dames zijn die om advies vragen. Ik zal mijn verhaal vertellen, ik hoop dat ik jullie een hart onder de riem kan steken.

  Voor mijn 1e man was kinderen onbespreekbaar, op de een of andere manier heb ik dit (toen) geaccepteerd. Mijn 2e man wilde echter graag wel voor een kindje gaan, hier was ik heel erg blij mee. Door het feit dat ik al 41 was, en mijn man zwaar verminderd vruchtbaar, dacht ik dat een kindje voor ons niet weggelegd zou zijn.

  Het tegendeel is gebleken!!! Op advies van onze arts zijn we met een IVF traject gestart. Deze heb ik 2x ondergaan. Ik heb binnen 1 jaar meerdere terugplaatsingen gehad, 3 vroege miskramen waaronder 1x van een tweeling, en ik was inmiddels 42 geworden. Ik heb een kleine pauze ingelast en ben overgestapt naar een “simpele” inseminatie. Poging 4 was raak!!! Ik kon mijn ogen niet geloven. Een fijne zwangerschap, en een pittige bevalling na 38 weken ben ik 2 maand voor mijn 43e verjaardag moeder geworden van een prachtige gezonde zoon. Hij is inmiddels 1,5 jaar en een ontzettend heerlijk ventje.

  Wat mij heel erg geholpen heeft is rust. Rust, rust, en nog eens rust!! Ik ben behandeld door een natuurgenezer, zij heeft balans en rust terug in mijn lichaam gebracht waardoor alle stress als sneeuw voor de zon verdween, en het vertrouwen in moeder worden steeds sterker werd.

  Gewoon gezond leven, bewegen, alcohol/roken uit je leven bannen, en genieten van de kleine dingen om je heen, en vooral van elkaar. En hoe moeilijk het ook is/klinkt : probeer er niet te veel mee bezig te zijn… Geef je zelf rust om de behandelingen te ondergaan.

  En een tip voor de zwaardere moeders in spe onder ons : misschien niet leuk, maar afvallen helpt!! Een vriendin van mij was ook altijd behoorlijk te zwaar. Alles geprobeerd om af te vallen, maar kreeg het niet voor elkaar. Totdat de knop omging en ze er volledig voor is gegaan. Ze is bijna 30 kgs. afgevallen en heeft inmiddels 2 gezonde dochters.

  Ik hoop van harte dat voor jullie allen hetzelfde geluk als voor mij is weggelegd. Heel veel liefs,
  Mistje

  #37320

  Janneke
  Bijdrager

  Hallo,

  Wat een herkenning. Wat fijn om zo andere herkenbare verhalen te lezen.
  Daarom wil ik mijn verhaal ook neerzetten:
  Sinds 3,5 – 4 jaar menstrueer ik niet meer uit mezelf. Dit nadat ik behoorlijk wat kilo’s was afgevallen. Eerst maakte ik me hier geen zorgen om en dacht dat het vanzelf terug zou komen. Toch eens naar de dokter gegaan en deze gaf aan eerst nog even te wachten, toen het toch niet vanzelf op gang kwam verwees hij me door naar het ziekenhuis. Op dat moment trouwde ik met mijn man, en vanaf het begin hoopte we heel erg dat mijn cyclus door middel van medicatie weer terug zou komen want we wilde dolgraag kinderen. Éen intensieve periode brak aan, wisseling in medicatie, de stemmingswisselingen van de Clomid medicatie. En eindelijk na een half jaar kreeg ik door middel van clomid een goede cyclus. Echter nog steeds niet vanzelf. Dit gaf ons verdriet. Ik had zo gehoopt dat mijn lichaam het vanzelf op zou pakken op den duur en dat we het ziekenhuis niet meer nodig hadden. Schuldgevoel over het afvallen begon op te spelen.
  Nog steeds leeft dat gevoel nog wel eens op, maar inmiddels heb ik meer kunnen zien dat ik destijds nooit de gevolgen heb overzien, daar ik anders nooit aan afvallen zou begonnen zijn.

  Na een jaar gaf de arts aan om geen Clomid meer te slikken maar over te gaan naar injecties. Toen mijn man onderzocht werd was zijn onderzoek van zaad helemaal niet goed. We schrokken enorm, nu lag de oorzaak aan beide terwijl we er van uit gingen dat het ‘probleem’ meer bij mij lag. Na direct gestopt te zijn met alcohol wat homeopatische middels en een gezonde leefstijl, mocht het onderzoek na 6 weken verbeterd zijn, nog niet top, maar wel ruim verbeterd. We waren verrast want we hadden ons voorbereid op een tweede negatief onderzoek. De arts stelde vervolgens inseminatie voor, waar we volgende cyclus(als we een GO van het ziekenhuis krijgen voor die periode) mee gaan starten. We waren eerst heel erg blij met het positievere onderzoek, maar tegelijkertijd ben ik erg bang voor de hoop die bij ons weer gaat leven. Want hoe vaak heeft die hoop al voor zo’n grote teleurstelling gezorgd..
  Wel vind Ik het heel fijn om positieve berichten te lezen over inseminatie. Maar wat lijkt het me moeilijk als je juist na een iui ongesteld wordt..

  We hebben vanwege de spanning (en geloofsovertuiging) besloten om inseminatie als de laatste stap te zien en niet verder te gaan met IVF. Dit geeft voor ons beide iets meer rust, stel dat het niet lukt om in verwachting te raken dan zullen we proberen ons leven op een andere manier in te richten, denkend dan aan adoptie.

  Sorry als mijn verhaal veel te lang is geworden, lees het dan maar wat sneller, maar een beknopt verhaal lukt me nooit goed om te typen. 😉
  Heel veel succes allemaal, ondanks dat we elkaar niet kennen, kunnen we elkaar denk ik digitaal wel een duwtje in de rug geven.!

  #37301

  Aniek87
  Bijdrager

  Hoi Moon, wat verdrietig dat je een bloeding hebt gekregen 8 dagen na je 2e iui behandeling. Wel vroeg heb je altijd zo’n korte cyclus? Anders zou ik zeggen het kan nog alle kanten op.

  Ik ben zwanger geworden van iui poging 3 en 4. Helaas nu niet meer zwanger. Bij mij is het raar gegaan de laatste tijd. Ik heb een HSG gehad in het ziekenhuis na iui poging 2 (Röntgenfoto waarbij de baarmoeder wordt gespoeld met contrastvloeistof). De maand erop was ik zwanger maar ging dat mis (4 weken), 2 weken later opnieuw zwanger maar helaas ging dat na 6 weken mis. Vorige week miskraam gehad maar gisteravond verloor ik nog een tweede vruchtzak. Weet dus niet of ik zwanger was van een tweeling of dat het nog de vruchtzak was van de korte zwangerschap van iui 3. Maar mocht je nog geen HSG gehad hebben kan ik je die aanraden. En hopelijk geeft het je wel hoop om te lezen dat er mensen zwanger worden met behulp van iui. Helaas ga ik opnieuw het traject in met iui poging 5. Hopelijk lukt het nogmaals om met iui zwanger te raken en ditmaal ook te blijven.
  Jij ook veel succes met je iui pogingen, hopelijk ook snel goed nieuws.

  #37245

  Moon
  Bijdrager

  Hoi allemaal,

  Ik ben ook nieuw hier. De reden is toch dat ondanks ik met mensen uit mijn omgeving best kan praten, mijn gevoel aangeeft dat ik liever over lotgenoten lees en nu dus aangemeld voor het forum.

  Vandaag helaas 8 dagen na de 2e IUI bloedingen gekregen.

  Ik probeer positief te blijven maar die onzekerheid vind ik wel echt moeilijk. Hopelijk zijn hier nog meer om elkaar te steunen en ervaringen te delen.

  #35685

  Linso
  Bijdrager

  Ik heb mn eerste iui behandeling gehad en ik zou morgen ongesteld “moeten” worden. Ik heb op dit moment al zeker 4 a 5 dagen hevige onderbuikkramp en onderrug pijn (normaal gesproken 2 dagen voor ongesteldheid beetje kramp en beetje rugpijn, klachten bijna amper aanwezig, wel tijdens menstruatie hevige krampen maar dus zelden voordat ik onfesteld ben) en sinds vandaag erg hoofdpijn (normaal gesproken nooit). Hebben mensen ervaringen met toenemende klachten tijdens iui? Ik spoot hormonen ook al 6 maanden voor de iui. Zijn de klachten dan gerelateerd aan t feit dat ik nu iets meer hormonen spuit? (Zie mijn vorige bijdrage 26 april voor meer info mbt hormonen spuiten)

  Ik hoor graag meer ervaringen

  #35657

  annet@-
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier en ben ook benieuwd naar jullie (soortgelijke) ervaringen.
  Wij hebben inmiddels de derde iui poging achter de rug, helaas met tot nu toe geen resultaat.
  Alleen de laatste inseminatie (vorige week maandag) was anders dan andere 2 keer, toen had ik nergens last van.
  De zondag erna (6 dagen later) verloor ik best wat helder rood bloed, en sindsdien iedere dag een paar druppels. Dit is al de 5e dag dat ik iedere dag wel een klein beetje bloed verlies. Het voelt alleen absoluut niet als een menstruatie, die moet na het weekend komen als het goed is. Geen buikpijn en ook geen stolsels.
  Iemand van jullie enig idee wat dit kan zijn of hier ervaring mee ?

  #35618

  AliD
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Wij hebben net onze eerste iui poging achter de rug.
  Precies op dag 14, de dag dat we mochten testen ongesteld geworden.
  Wat was dat een tegenvaller! Je houdt er natuurlijk altijd rekening mee, maar toch hea.
  En dan de mensen in de omgeving die zeggen dat je er niet zo mee bezig moet zijn en zo.
  Ik kan dan soms zo boos worden :$

  Omdat het volgende week hemelvaart is moet ik een beetje vroeg (dag 8) weer voor de eerste echo. Wij doen de eerste 3 pogingen zonder hormonen en alleen de pregnyl spuit 36 uur van te voren.
  Moet eerlijk zeggen dat ik nu al wel tegen de twee wachtweken op kan zien…
  Wat zijn jullie ervaringen hiermee, en hebben jullie nog tips?]

  Groetjes Ali

  #35601

  GRoks
  Bijdrager

  Hallo allemaal,

  Ik heb 6 dagen geleden mijn tweede poging iui gehad. De eerst is al enige tijd geleden.
  Wij zijn overgestapt van ziekenhuis in de tussen tijd en moest eerst afvallen.
  Nu is het allemaal afwachten.. heb wel veel last van mn buik sinds de iui. Heb nu vooral een opgeblazen buik, alsof er een ballon in zit..

  Ik doe trouwens iui zonder medicatie.

  Ben benieuwd naar jullie ervaringen!!

  #34602

  Linso
  Bijdrager

  Hallo allemaal, ik ben een vrouw van 30 en heb afgelopen week mijn eerste iui behandeling gehad. Vorig jaar begonnen met eerst 6 cycli clomid daarna 6 cycli gonal en ovitrelle (eerste 3 dagen van cyclus 150 eenheden gonal f daarop volgende dagen 112,5 eenheden tot aan het punt dat ik ovitrelle mocht spuiten). Overigens heb ik met de clomid maar 2 eisprongen gehad en met de gonal f elke maand een eisprong en slijmvlies was altijd goed. Ik heb pcos en ik ben nog steeds te zwaar, afvallen gaat moeizaam. Het eerste jaar onder behandeling heeft niks opgeleverd. Nu afgelopen maand begonnen aan eerste cyclus iui en gespoten met gonal f 450, nu eerste 5 dagen 150 eenheden en daarna weer 112,5, en afgelopen woensdag voor het eerst geinsemineerd. Graag hoor ik ervaringen van vrouwen met pcos en overgewicht en iui. Het semen van mijn man is gewoon goed. Mijn man heeft ook al een kind uit een eerdere relatie. Ook ben ik in mijn studententijd eens een abortus ondergaan. Schuldgevoel en stress zijn ook heel erg aanwezig. Graag zou ik in een app groep willen als dat mogelijk is.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 47)

Het onderwerp ‘Starten met IUI in 2018’ is gesloten voor nieuwe reacties.