Gezocht voor tv-serie: dertigers die meerdere IVF-behandelingen ondergingen

Onderstaande oproep heeft Freya ontvangen ter verspreiding.

Voor een nieuwe televisieserie voor KRO/NCRV zoeken we dertigers die al meerdere IVF-pogingen hebben gedaan en ons hun verhaal willen vertellen.

De Roze Dolk is een bloedeerlijk tijdsbeeld van de huidige generatie dertigers en hun kinderwens.

Kinderen willen lijkt in het Nederland van nu een keuze, met als gevolg dat velen dit avontuur als een absoluut hoogtepunt in hun bestaan beschouwen. Dit creëert hoge verwachtingen van het ouderschap én van onszelf als nieuwe ouders.

Bovendien valt er nogal wat te kiezen, onze levens lijken hoe langer hoe maakbaarder. Toch is zo’n periode rondom het prille ouderschap bijzonder onzeker en onvoorspelbaar.

In de vierdelige serie onderzoekt programmamaakster Bo Jeuken, zelf dertiger met een kinderwens, hoe haar generatiegenoten omgaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden rondom hun kinderwens. Verstaan zij de kunst van het loslaten nog wel?
Daarnaast onderwerpen Bo en haar vriend Stef zich in de serie aan kritisch zelfonderzoek.

In een van de afleveringen vraagt Bo zich af hoe het is als zwanger raken niet vanzelf gaat. Wat komt er dan op je af en hoe ga je er mee om? Klopt het dat er nog steeds een taboe rust op dit onderwerp?

We zijn op zoek naar een stel dat al meerdere niet gelukte IVF-pogingen achter de rug heeft en misschien wel een laatste kans waagt. Herkennen jullie jezelf hierin en hebben jullie interesse om je verhaal te vertellen, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rishu Veldhuis.

Om te beginnen willen we graag jullie verhaal horen. Daarna kunnen we medewerking aan de serie bespreken. Reageren kan tot 23 september 2016. Alvast bedankt.

Rishu Veldhuis
Regie en Research De Roze Dolk
Tel 06 24896422

Geef een reactie