Psychologenpraktijk Sancta Maria

Esther Neidt

Na mijn studie Psychologie te hebben afgerond, ben ik gestart met mijn promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van kinderen binnen het autistische spectrum. Voor mijn PhD ben ik werkzaam geweest bij een stichting voor kinderen met een vorm van autisme. Dit gaf mij de gelegenheid om de wetenschap te implementeren in de praktijk en een postdoctorale opleiding gedragsinterventie te doen. Het was mijn droom en ambitie om kinderen binnen het autistische spectrum te begeleiden. Tevens ben ik als psycholoog werkzaam geweest in een eerstelijnspraktijk voor volwassenen.

Maar ik heb pech gehad, tijdens mijn zwangerschap werd in de laatste termijn borstkanker gediagnosticeerd. Vijf jaar geleden onderging ik alle behandelingen en herstelde ik. Tijdens de revalidatie heb ik gewerkt aan alle facetten van het vrouw en moeder zijn, tot aan de ambitie van mij als zorgverlener. Het Erasmus Medisch Centrum – Sophia Kinderziekenhuis heeft mij de kans gegeven om te re-integreren op de afdelingen Kwetsbare Zwangeren en Psychosociale Zorg, waardoor ik me nu weer sterk voel om anderen te helpen. Het is belangrijk voor mij om mijn kwetsbaarheid te buigen en functioneel in te kunnen zetten in de begeleiding van deze kwetsbare groep vrouwen waar ikzelf ook toe heb behoord. 

Psychologenpraktijk Sancta Maria richt zich op de behandeling van kwetsbare zwangeren, moeders en / of vrouwen. De behandeling omvat het gehele spectrum vanaf problematiek tijdens de wens voor gezinsuitbreiding (zoals bijvoorbeeld bij een IVF-traject), het krijgen van een kind en daarnaast de kwetsbare groep moeders van kinderen die tijdens of na de bevalling zijn komen te overlijden. Ook kun je bij de praktijk terecht voor aanpassing, verdriet en / of rouw door ongewenste kinderloosheid.

Esther Neidt

Pauluslaan 162

2204 CB Noordwijk

Nr 06 41 88 42 54

esther_neidt@hotmail.com

www.psychologenpraktijksanctamaria.nl