Nij Geertgen start als tweede kliniek in Nederland met IVF bij draagmoederschap

Onderstaand persbericht heeft Freya ontvangen ter verspreiding.

Hoogstaande zorg bieden aan iedereen met een kinderwens. Dat is de missie van Nij Geertgen. In 2019 gaan de deuren van onze kliniek open voor wensouders die met behulp van een draagmoeder een kind willen krijgen. Hiermee is Nij Geertgen de tweede kliniek in Nederland waar IVF bij draagmoederschap mogelijk is.

Drie jaar geleden startte Nij Geertgen met de voorbereidingen om IVF bij hoogtechnologisch draagmoederschap aan te kunnen gaan bieden.  De hoogtechnologische variant wil zeggen dat bij de IVF-behandeling de eicellen van de wensmoeder in het laboratorium bevrucht worden met het sperma van de wensvader. De terugplaatsing van ontstane embryo’s vindt plaats bij de draagmoeder.

Marieke Schoonenberg, medisch directeur en gynaecoloog Nij Geertgen: ‘‘IVF bij draagmoederschap is medisch, ethisch en juridisch een spannende stap. Toch kiezen we ervoor om in 2019 te starten. Omdat het belangrijk is dat deze zorg in Nederland op een goede manier en tegen acceptabele kosten wordt aangeboden. In tegenstelling tot de huidige situatie, waarbij veel stellen die noodzakelijkerwijs zijn aangewezen op een draagmoeder moeten uitwijken naar het buitenland.”

“Wij zijn ons druk aan het voorbereiden om volgend jaar met de eerste behandelingen te kunnen starten. Dit doen we in samenwerking met gespecialiseerde juristen en psychologen, gezien de complexe vragen die bij draagmoederschap naar voren komen.”

Geef een reactie