Oproep voor vrouwen die last hebben van overbeharing

Beeld Martine van der Voort

Mijn naam is Emma Jabroer en als onderzoek van de onderzoekslijn ‘kwaliteit van leven’ doe ik onderzoek naar het herkennen van PCOS als onderliggende oorzaak van hirsutisme (overbeharing). Voor dit onderzoek is een beslisboom ontwikkelend die de huidtherapeut kan gebruiken om PCOS te identificeren als onderliggende oorzaak van hirsutisme. Op deze manier probeer ik meer bekendheid te creëren over PCOS binnen de huidtherapeutische praktijk en help ik de huidtherapeut PCOS sneller te herkennen zodat hier juist op gehandeld kan worden. Iedere vrouw verdient het immers om een behandeling te krijgen die haar ook daadwerkelijk verder zal helpen. 


Om deze beslisboom in de praktijk te kunnen gebruiken moet deze eerst getest worden op betrouwbaarheid. Hiervoor vraag ik vrouwen die kampen met overbeharing om hulp door deze anonieme vragenlijst in te vullen. Met deze gegevens zal een (anonieme) schriftelijke casus worden gevormd die beoordeeld zal worden door studenten van De Haagsche Hogeschool. Zij bepalen aan de hand van de beslisboom of er sprake is van PCOS of niet. 
Het invullen van de 33 vragen neemt ongeveer 5 minuten in beslag, is volledig anoniem en zal alleen voor het bovengenoemde doeleinde gebruikt worden. 

Met onderstaande link heeft u toegang tot de vragenlijst.
https://www.enquetesmaken.com/s/15c647d 

Bij voorbaat dank! 

Met vriendelijke groet,
Emma Jabroer

Geef een reactie