Open Dag Voortplantingsgeneeskunde Radboudumc 4-11-2018

“Kinderwens en dan?… Nu ook aandacht voor de man!”

Open Dag Voortplantingsgeneeskunde Radboudumc.

Op zondag 4 november organiseert de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde van het Radboudumc in Nijmegen een open dag voor patiënten, belanghebbenden en professionals in het kader van de Week van de Vruchtbaarheid.

 

Speciale aandacht voor mannelijke onvruchtbaarheid

Tijdens de open dag staat onvruchtbaarheid centraal, met speciale aandacht voor mannelijke onvruchtbaarheid. In het Radboudumc komen veel paren die geconfronteerd worden met hun onvervulde kinderwens. Jaarlijks zijn dat ongeveer 1500 paren die graag een kind willen, maar bij wie dat niet wil lukken. Ongewilde kinderloosheid vanuit het perspectief van de man krijgt nog weinig aandacht in de maatschappij.

Veel mannen kampen met hun onvruchtbaarheid en hebben daar toch meer problemen mee dan op het eerste oog zichtbaar is. Tijdens de open dag gaan we onder andere in op de situatie van de man in het kinderwenstraject en de expertise die het Radboudumc heeft in vruchtbaarheidsbehandelingen waarbij de oorzaak van de onvruchtbaarheid bij de man ligt.

Programma open dag

·         korte pitches, interactieve discussies, ervaringsverhalen van patienten
·         bijzondere aandacht voor de man in het kinderwenstraject
·         maar ook aandacht voor de vrouw/ het paar in een kinderwenstraject
·         psychosociale aspecten
·         nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen rondom mannelijke onvruchtbaarheid
·         aandacht voor verwijzers
·         rondleidingen in ons centrum

Programma open dag fertiliteit RadboudUMC 4 nov 2018

Datum en locatie

De open dag vindt plaats op 4 november 2018 van 13.00-17.00 uur in de Oranjezaal van het Radboudumc, hoofdingang, volg looproute 607 (A-gebouw, begane grond, achter in restaurant)

Meer informatie

Iedereen is van harte welkom tijdens de open dag. Neem voor vragen of meer informatie over de open dag contact op met de polikliniek Voortplantingsgeneeskunde via 024-3616644.

Geef een reactie