Oproep filmpje: wat deed jij allemaal voor een kind?

Van 5 – 11 november 2018 vindt de Europese Week van de Vruchtbaarheid plaats. Freya zal hier op allerlei manieren aandacht voor vragen. Eén van de manieren is een filmpje. We willen graag met een filmpje laten zien hoe ver je kunt gaan als die grote wens onvervuld blijft. Durf jij op camera te zeggen wat jij hebt gedaan voor een kind? Durf jij op te biechten waarvan jij dacht wat nodig was om zwanger te worden?

Het is de bedoeling dat het een filmpje wordt dat herkenbaar is voor mensen in eenzelfde situatie. Een filmpje met een knipoog. Hoe je – misschien wel tegen beter weten in – alles wilt doen om jouw grote wens uit te laten komen. Het filmpje delen we in de Week van de Vruchtbaarheid op onze website en social media kanalen.

Heb jij bijvoorbeeld een wichelroedeloper door je huis laten lopen? Bleef je na de seks een half uur op de kop staan? Heb je theebladeren laten lezen? Klankschalentherapie ondergaan? Eindeloos veel kaarsjes gebrand? Een bedevaartsoord bezocht? Wijwater op je buik gesmeerd in de zoveelste prachtige kathedraal? Gebeden of geschreeuwd naar het universum dat het nu jóuw tijd is voor een kindje? Liters granaatappelsap gedronken? Bij iedere ooievaar een teken van boven gezien? Een bloedgroepdieet gevolgd?

Alle bijdragen zijn welkom! Dus pak snel je mobiele telefoon of camera en deel jouw ervaring; wie weet zie je jouw bijdrage dan binnenkort terug in het filmpje dat we toepasselijk “de Biechtstoel” hebben genoemd.

Een paar aandachtspunten voordat je aan de slag gaat

Stel jezelf kort voor met je voornaam (als je die wilt vertellen, het hoeft niet!), en desgewenst andere zaken die je wilt delen zoals je leeftijd, je beroep of waar je graag mee bezig bent en vertel dan je verhaal.

  • Film in landscape (horizontaal beeld)
  • Zorg voor een rustige achtergrond en weinig/geen tegenlicht
  • Neem je filmpje op in een stille ruimte, zonder achtergrondgeluid
  • Maak het filmpje niet te lang, vertel bij voorkeur in een korte zin wat jij deed of doet voor een zwangerschap (in maximaal een minuut kun je al veel vertellen!)

Sta je er goed op? Leuk! Dan ontvangen je jouw filmpje heel graag. Je kunt hem het beste delen door het via het gratis programma WeTransfer (www.wetransfer.com) te sturen naar Marjolein Grömminger: gromminger@Freya.nl. We gaan ons uiterste best doen om er een leuk en herkenbaar filmpje van te maken. Het kan zo zijn dat we niet alle (volledige) bijdragen kunnen gebruiken. We vragen hiervoor je begrip.

We kijken uit naar jullie bijdragen!

Commissie Week van de Vruchtbaarheid

Geef een reactie