Oproep Mijn Gezondheidsgids: ervaringsverhalen gezocht

Op ons gezondheidsplatform Mijn Gezondheidsgids plaatsen we geregeld patiëntenverhalen en expertbijdragen. Helaas hebben we nog geen aandacht kunnen besteden aan vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Vandaar de vraag, ben jij of ken jij iemand met een vruchtbaarheidsprobleem en zou je graag jouw verhaal met ons willen delen?
Stuur dan een bericht naar de webredactie van Mijn Gezondheidsgids via info@mijngezondheidsgids.nl.

4 gedachten over “Oproep Mijn Gezondheidsgids: ervaringsverhalen gezocht

  1. Ik wil graag mijn verhaal delen.. Ik heb in 1,5 jaar tijd 3 buitenbaarmoederlijke zwangerschappen gehad met als gevolg dat ik geen eileiders meer heb. We zijn deze week gestart met een ivf traject…

  2. Hai Marjolein, ik wil graag mijn verhaal met je delen. Het is niet mijn persoonlijke verhaal, maar het verhaal van een voormalig cliënt van mij die via eiceldonatie zwanger is geworden. Ik heb toestemming om dit verhaal te delen omdat ik een boek aan het schrijven ben over het effect van trauma’s rondom de geboorte op de rest van het leven. In dit verhaal is geen sprake van een trauma in de geboortetijd, maar wel een traumatische gebeurtenis in de kindertijd die zeker overeenkomsten vertoont met de zwangerschap. Mijn naam is Joke Lamers. Ik heb een particuliere Praktijk genoemd To be Me, en ik biedt mensen inzicht in gevoel. Ik heb me jarenlang verbaasd over de geringe aandacht die geboortetrauma’s krijgen/ kregen in onze maatschappij. Navelstreng om de nek, blauw, vijf minuten later weer op kleur, niets aan de hand…. Me oma, het baby-tje is bijna gewurgd, die moet op zijn minst geschrokken zijn. Ik ben diepte-interviews gaan doen bij mensen naar de impact van ETB’s. emotionele trauma’s uit de babytijd, de tijdvan conceptie, tot een jaar of twee, de tijd dat een kind zijn eigen gevoel nog niet kan verwoorden en specifiek overbrengen. In 2013 heb ik ook een methode ontwikkeld om met die prille trauma’s te werken: De prenatale Opstelling. In mijn werk met opstellingen ben ik tot de ontdekking gekomen dat verbroken verbindingen in de familielijn van invloed kunnen zijn op het vermogen om zwanger te worden. Het baarmoederslijmvlies kan weerstand hebben opgebouwd die genetisch is doorgegeven. Ik heb uitgeschreven verhalen over deze samenhang en ik heb informatie over mijn opstellingenwerk en natuurlijk ben ikvan harte bereid om dat met jullie te delen. Vriendelijke groet, Joke

Geef een reactie