Freya logo

 

 

(oude) Open Forum Lees Bericht

OnderwerpTitelTypeDatum
Zwanger Zwanger, acupunctuur en ziekte van Graves Nieuw 2013-04-09 16:35:06

Hoi allemaal,
Ik ben een vrouw van 34 jaar, sinds mijn eerste zwangerschap heb ik de ziekte van Graves (een te snel werkende schildklier die behandeld werd met medicijnen). Toen mijn schildklier weer goed ingesteld was, probeerden we weer zwanger te worden. Een jaar later kreeg ik een Clomid behandeling van de gynaecoloog, vier behandelingen en maanden later sprong mijn schildklier van veel te snel naar veel te langzaam. Mijn kansen om zwanger te worden waren volgens mijn gynaecoloog en internist heel laag. Ik begon beetje de hoop te verliezen. Voor een jodium behandeling zou ik twaalf maanden niet zwanger mogen worden, dus dat was ook geen optie. Een vriendin wees me op acupunctuur. Niets voor mij dacht ik, zo vaag. Maar het heeft mij enorm geholpen om ermee om te gaan. Vier bijeenkomsten later was ik zwanger! Ik raad jullie allemaal Gilles Stoop aan op www.acupuncturist.nl. Hij is echt heel goed en heeft meerdere vrouwen met kinderwens goed geholpen!
Judith

  Antwoord 2013-04-09 20:51:07

Judith, heel erg gefeliciteerd met je zwangerschap. Goed te lezen dat je goede ervaringen daar hebt. Ik ben net 3 weken daar bezig en nu een week met Chinese kruiden erbij. Hopelijk mag ik over een week starten met de tweede IVF/ICSI. Ik heb zeker goede hoop, vanwege alle positieve verhalen over acupunctuur en Chinese kruiden in het algemeen en zijn praktijk in het bijzonder. Bedankt voor je verhaal!
TR

  Antwoord 2013-04-10 17:10:04

Beste Judith,

Wat fijn om te horen dat het gelukt is!

Ik ben eerlijk gezegd ook nogal sceptisch wat betreft acupunctuur, kruiden, enz. maar wij hebben nog 1 laatste poging over voordat het voor ons definitief voorbij is en ik ben nu in staat om alles uit te proberen hihi.

Hoe lang ben jij daarmee bezig geweest? En ging jij één keer in de week? Is jouw partner ook gegaan? Ik kan alleen niks vinden over de kosten op de site? Wordt deze methode ook vergoed door je verzekering of is het op eigen kosten?


Beste TR,

Laten we hopen dat het voor jullie ook zijn vruchten afwerpt ;-). Hoe vaak moet je de tabletten slikken? Doet jouw partner hier ook aan mee? Voel je je ook beter door de kruiden?

Groetjes,
Roxy

  Antwoord 2013-04-10 21:05:30

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Toch wil ik een kanttekening plaatsen bij Gilles. Super aardig maar velen worden ook niet zwanger in zijn praktijk.
Ook vind ik hem commercieel, gaat het aan de lopende band en heeft hij de 1e keer wat extra tijd. De keren erna komt hij steeds wel binnenlopen met zijn papier maar houdt gemiddeld 2-3 patiënten tegelijk bezig.

Niet zwanger geraakt door Gilles maar wel bij een andere acupuncturist terecht gekomen en sorry maar dat was voor ons veel fijner. Rust, en het uur tijd ook echt voor jezelf samen met iemand die je nog veel meer kon vertellen.

Ik persoonlijk werd onrustig bij hem doordat het erg gehorig was, niet schoon en druk. Was in Hoogvliet.
Een aardige man, maar niet ervaren zoals ik het nu wel ervaar.
C

  Antwoord 2013-04-11 09:04:54

Beste C,

Het is jammer dat alles zo commercieel gaat tegenwoordig en dat terwijl wij in onze situatie daar totaal niet mee bezig zijn! Maar ja dat is de tijd van nu.

Ik woon ook het dichtst in de buurt van Rotterdam dus zou ook naar Hoogvliet moeten gaan, maar het klinkt inderdaad niet allemaal even positief wat je aangeeft. Bij wie ben jij wel geweest? Ben je zwanger geraakt?

Zekerheid heb je sowieso niet, zelfs niet met IVF/ICSI maar alles is het proberen waard zolang je je er maar goed bij voelt ;-)

Groetjes,
Roxy

  Antwoord 2013-04-11 09:57:33

Hoi Roxy,

Het is ook wat je persoonlijk wilt natuurlijk. Maar ik vond het jammer dat het "lopende" band werk is. 3 personen op een uur wat elkaar overlapt steeds is voor mij niet zo.
En ik ben misschien een "muts" maar de hygiëne qua bekleding ligbank en toilet etc. geeft mij bij zulke dingen de kriebels. Nu zegt dat niet alles over zijn kennis natuurlijk. Zijn vrouw is Chinese en doet ook acupunctuur.

Maar miste "het juiste" gevoel voor mij en ben er 2 IVF pogingen heen gereden vanuit Brabant en heb ook de Chinese kruiden geslikt.
Ook zie ik wel de advertentie in het Freya magazine en misschien is het ook "te veel" belovend.

Via fertiliteitsyoga heb ik Ineke van der Ham leren kennen, zij heeft een praktijk in Den Haag en Amsterdam. Een hele andere benadering, 1 tot 1,5 uur ben je bij haar. Bakje thee, gesprekje, voelen van pols en zien van je tong. Alles doornemen etc. en veel goede tips ook qua voeding.
Via haar ben ik bij Pien Gijsbers gekomen, een acupuncturiste met een plus voor mij. Zij heeft een medische achtergrond en weet zoveel over fertiliteit en medicatie dat dit voor mij als goed voelde. Hier ben je ruim 1,5 uur alleen, en wat het fijne is ze is meer voor je dan iemand die wat naaldjes prikt. Is ook niet standaard, niet elke week, en zij werkt met druppels in plaats van pillen (voor mij fijner want zat aan de Chinese pilletjes op 56 stuks in sommige perioden).

Ineke en Pien zijn beiden heel verschillend maar je kunt dit enkel zelf ervaren denk ik.
Voor Pien rijd ik 1,5 uur maar het is me meer dan waard. Geloof niet in het wonder maar hoe ik me voelde bij de laatste poging was super. Helaas een vroege miskraam maar na 5 pogingen steeds ziek worden en dat nu niet hebben was een grote sprong in deze gekke mm.

www.sanbao-site.nl is Ineke van der Ham.
www.pangu.nl is Pien, zij is verre van commercieel en werkt ook vanuit haar gevoel, maar verre van vaag en gewoon alles in het nu. Heeft een lange wachttijd. Dit is voor het eerst dat ik haar naam noem :).

Wil wel toevoegen dat ik Gilles niet wil benadelen en iedereen vindt en voelt iets anders natuurlijk, maar voor mij was het niets op deze manier en met zijn kennis.
Niet omdat ik niet zwanger werd want als ik wel zwanger was geworden ten tijde van Gilles dan had ik hem ook niet aanbevolen.

Groetjes
C

  Antwoord 2013-04-11 10:04:04

Ik wil me graag aansluiten bij C. Ook ik vond het erg commercieel, er worden 2 mensen tegelijk behandeld, erg gehorig en inderdaad niet schoon. Natuurlijk plaatsen mensen die zwanger zijn geworden hun verhaal op internet, dat begrijp ik.

Zo ben ik ook bij Pfeiffer in Duitsland geweest. Ik begrijp de jubelverhalen over hem ook niet helemaal. Hij schrijft iedereen in eerste instantie hetzelfde voor, is peperduur en ik vond hem niet duidelijk. Ook daar was het niet schoon en er werd ergens op de grond bloed afgetapt bij mij, heel vreemd. Heb 800 euro bij hem achtergelaten maar ben niet veel wijzer ervan. Ook De Sutter is niet te spreken over hem, ze wilde het er niet over hebben, hij kleurde volgens haar teveel buiten de lijntjes. Ik kan me daarbij aansluiten.

  Antwoord 2013-04-12 11:11:30

Ik ben ook onder behandeling bij Gilles Stoop vanwege PCOS en heb daar een positief gevoel bij. En dat terwijl ik niet zwanger ben geworden.

Wat een ander ervaart als commercieel, ervaar ik juist als betrokkenheid bij patiënten en iedereen graag willen helpen.

Ik ben van mening dat het belangrijkste van acupunctuur is, dat niet alleen de naaldjes je energie geven, maar dat je ook energie krijgt van de omgeving en de persoon die je behandelt. En de klik met de behandelaar is niet voor iedereen hetzelfde.

Acupunctuur verhoogt/verbetert je kans om zwanger te worden, maar nooit tot 100%. Er blijft dus altijd een kans dat het zelfs met acupunctuur niet lukt. Vanwege de hogere kans doe ik acupunctuur. Maar ook omdat het fijn is om je bewust te zijn van je lichaam en de energie van acupunctuur te ervaren.

Naar mijn mening is Gilles zeer ervaren/een specialist op het gebied van acupunctuur bij fertiliteit: hij kent de fertiliteitswereld zeer goed in tegenstelling tot andere acupuncturisten die fertiliteit erbij doen. Verder kan hij goed luisteren en als je het hem vraagt, denkt hij met je mee.
Maria

  Antwoord 2013-04-12 12:04:46

Hoi,

Het is inderdaad voor iedereen persoonlijk maar ook ik zou Gilles niet aanraden. Juist ook omdat hij op 1 uur tijd 2-3 mensen tegelijk behandeld. Ja hij luistert, ja hij denkt mee, maar wel in de hele korte tijd die hij voor je heeft. Zijn doelgroep is fertiliteit, iets heel anders dan kennis. In het Erasmus en ook bij prof De Sutter in Gent krijgt hij geen voet aan de grond. Hij vroeg aan mij of ik in Gent hem wilde promoten.

Je doet het vaak niet maar eigenlijk zou je bij een aantal een afspraak moeten maken en dan je gevoel volgen.

Ook een punt wat eerder genoemd is, schoon vond ik het ook niet en heel gehorig. Aangezien je in je onderbroek ligt op een bank waar iedereen op ligt verwacht ik meer. Ik nam bij de 2e keer zelf een badlaken mee.

Gefeliciteerd met je zwangerschap, geweldig nieuws!

Groetjes,

  Antwoord 2013-04-12 13:25:41

Beste C.,

Al had ik deze kritiek liever persoonlijk gehad, ben ik toch blij dat ik hem krijg. Vind het vervelend voor je dat je niet naar tevredenheid bent geholpen. Gelukkig heb je een hele goede collega gevonden die je goed kan helpen om de kansen te vergroten.

Deze kritiek raakt me en wil hier graag op reageren. Ook ga ik een aantal verbeterpunten doorvoeren. Allereerst het punt van de hygiëne neem ik ter harte, ik laat het schoonmaakbedrijf een keer extra per week langskomen. Mijn uitgangspunt en drijfveer is om mensen te helpen en hun kansen op zwangerschap te vergroten. Om iedereen op korte termijn te kunnen helpen en wachttijden te minimaliseren, plan ik de behandelingen zo efficiënt mogelijk in. Om meer persoonlijke aandacht te kunnen geven, zal ik wat meer ruimte in de agenda laten.

Het klopt dat ik, net als veel collega's, 2 behandelingen laat overlappen. Dit is mijn werkwijze, waar ik me erg prettig bij voel. De meeste patiënten vinden het dan ook rustig om even alleen gelaten te worden met de naalden om zo beter te kunnen ontspannen. Af en toe komt het voor dat er nog iemand tussendoor behandeld wordt, bijvoorbeeld bij een terugplaatsing, zodat ik even een derde ruimte moet gebruiken.

Mijn doel is om vrouwen en mannen, in diverse leeftijden en met verschillende medische achtergronden zo vruchtbaar, rustig en gezond mogelijk voor te bereiden op een poging hun kinderwens te vervullen. Vorig jaar zijn er 75 vrouwen zwanger geraakt die bij mij in de praktijk kwamen. Echter wat mijn rol of de rol van de acupunctuur daarin geweest is, zullen we nooit weten en zal ik dan ook niet pretenderen. Van deze zwangerschappen is er helaas een klein aantal geëindigd in een miskraam.

Nogmaals bedankt voor de opbouwende kritiek.

Ik sta altijd open voor een persoonlijk gesprek.
Je kunt me bereiken op nummer (06) 54 20 40 45
Gilles Stoop

  Antwoord 2013-04-12 15:13:55

Beste Judith,

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat fijn dat je jouw positieve ervaringen met acupunctuur deelt! Jouw voorbeeld geeft maar weer eens aan dat de reguliere (westerse) geneeskunde nog absoluut geen antwoord heeft op alle fertiliteitsvraagstukken. Het zou zo fijn zijn als vanuit het gynaecologisch vakgebied eens breder en op meer holistische wijze gezocht zou worden naar een oplossing voor de heel diverse vruchtbaarheidsproblemen. Gelukkig heeft een vriendin je gewezen op de mogelijkheden van acupunctuur en gelukkig vertel jij ook hier weer je verhaal. Maar het zou toch mooi zijn als gynaecologen zelf eens meer aansluiting zoeken bij de complementaire geneeswijzen zoals acupunctuur.

Ook ik ben destijds als "kansloos" aangemerkt door diverse gynaecologen nadat zij hun standaardlijstje hadden afgewerkt en geen verdere moeite deden om eens echt grondig en vanuit betrokkenheid naar ons dossier van herhaalde miskramen te kijken.
Net als bij jou bleek bij mij de Chinese geneeskunde wel een antwoord te bieden en ben ik daardoor toch nog moeder geworden van een gezonde dochter.

Daarvoor ben ik net als jij onder behandeling geweest bij Gilles Stoop. Wat een verademing; eindelijk iemand die vanuit kennis, kunde, veel ervaring, bevlogenheid en betrokkenheid in ons dossier dook en enorm zijn best ging doen om ons te helpen bij het realiseren van onze kinderwens.
Na 6 maanden behandeling was ik nog niet zwanger, maar wel erg tevreden want ik voelde me door de acupunctuur, Chinese kruiden, gezond eten en meer rust beter dan ooit daarvoor. Twee maanden later, op mijn 41-ste verjaardag, ontdekte ik dat ik zwanger was.

Ook mijn zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling zijn door Gilles begeleid. Na onze voorgeschiedenis van herhaalde miskramen was zijn begeleiding gedurende de hele zwangerschap heel waardevol.
Zo verbaasd als de gynaecologen waren over mijn zwangerschap, nog meer verbaasd waren zij over mijn zeer vlotte natuurlijke bevalling. Ze begrepen niet hoe dat nou toch kon, binnen 3 en een half uur zonder problemen bevallen op deze leeftijd. Ik wist het inmiddels wel.

Zonder uitzondering heb ik alle acupunctuurbehandelingen als erg prettig ervaren. Ik vind het juist fijn dat er na een gesprek over hoe het gaat en het zetten van de naalden even tijd is om jezelf te ontspannen. Logisch dat hij in de tussentijd andere patiënten helpt. Vervelend dat dit in sommige bovenstaande reacties als "commercieel" wordt aangemerkt. Hij helpt al deze mensen (en jou dus ook) juist graag vanuit passie voor zijn vak en betrokkenheid bij zijn patiënten. En die laatste twee dingen heb ik bij de vele gynaecologen die we inmiddels meegemaakt hebben heel vaak gemist.
Ik zou me niet op mijn gemak voelen bij een acupuncturist die een uur bij en met me gaat zitten praten met een kop thee erbij. Zo zie je dus maar weer dat iedereen zijn eigen wensen en verwachtingen heeft van hoe begeleiding bij zoiets heftigs als vruchtbaarheidsproblematiek eruit zou moeten zien.

En tot slot is het enorm fijn dat Gilles op de hoogte is van alle ins en outs van vruchtbaarheidsproblemen en dat hij die hele wereld van binnen en van buiten kent waardoor hij niet alleen acupuncturist maar daarnaast eigenlijk ook een soort fertiliteitscoach is.

Het zou jammer zijn als de mogelijkheden bij vruchtbaarheidsproblematiek van de Chinese geneeskunde in het algemeen en de praktijk van Gilles Stoop in het bijzonder een goed bewaard geheim zouden zijn.
Daarom wil ik met deze reactie ook mijn positieve ervaring hiermee weer delen.

In de rubriek "Ervaringsverhalen" op de site van Freya staat mijn ervaringsverhaal onder -2011-"Acupunctuur en herhaalde miskramen".
Marianne

  Antwoord 2013-04-12 20:00:14

Beste Gilles,

Wat goed dat je reageert. Het is niet persoonlijk naar jou toe zoals eerder genoemd maar het gaat erom wat je zelf ervaart. Ieder zijn ervaring is anders. Is ook in het ziekenhuis, huisarts of wat dan ook zelfs de schilder heeft voorkeur.

Het is niet juist vind ik om tegen jou te zeggen hoe je moet werken, de keuze on dit zo te doen om zoveel mensen te helpen is prima. Echter ik vond dat niet altijd prettig! En nee @ Marianne er heeft nooit iemand naast me bed gezeten met thee! Dit was voordat de naalden gezet werden.
Een gesprekje, vragen etc etc wat bij Gilles gebeurt tijdens het prikken.

Ik zelf werd gewoon onrustig doordat het drukker was en dat lijkt mij niet de bedoeling wel? De behandelingen heb ik ook niet genoemd als niet prettig maar het drukke, vaak gehaast: 1 erin, 1 eruit. En het gehorige, ook al lag je dan lekker te soezen onder de warme kamp hoorde ik continu lopen, deuren en praten en dat is voor de een prima maar ik vond dat niet zo fijn.

Ook wat ik noemde van het schoonmaken, het viel mij gewoon op en erna meer omdat ik anders zag. Gilles ik heb jou zelfs nog wat gezegd over toilet en handdoek. Toen vertelde je van de schoonmaak. Prima als dat oké is voor iemand maar ik ben zoals ook eerder genoemd misschien een muts als ik verwacht dat het bij acupunctuur schoon is. Ben als schoonheidsspecialiste/sportmasseur opgeleid dus dat valt mij misschien meer op?

Iedereen is anders en ik ben ook bij Gilles gekomen door positieve ervaringen maar voor mij was het het niet. Niks mis mee lijkt mij.

En ik lig bij een ander ook een poos alleen, warme lampen aan, warme handdoek tegen mijn voetzolen. En fijne muziek of een soort van meditatiecd. Zonder prikkels van andere geluiden, en dat vind ik persoonlijk veel fijner. En dat kopje thee, bijpraten en kennis delen is voor mij fijner ervoor dan tijdens.

En met commercieel bedoel ik niet: geldwolf maar 3 tegelijk, dus huphuphup. Je moet dat niet zo zwart wit zien. Vergelijking was of 1 uur tot 1,5 uur enkel jij of deeltijd.

Maar goed het welles nietes neemt de overhand terwijl als je goed leest er niks verkeerds staat maar gewoon een ervaring net als die van een ander. Daarom is het een fora.

Groetjes
C.

  Antwoord 2013-04-12 22:14:00

@ Marianne, waar lees jij dat er iemand naast een cliënte zit continu met thee? Ik begrijp heel goed wat C bedoelt. Ben ook bij Gilles geweest en deel ook dat het onrustig was. En de bedoeling is denk ik zeker goed maar wat voor jou prima werkt is voor een ander niet prettig.

Er wordt gewoon naast de blijdschap voor Judith een ervaring gedeeld en acupunctuur wordt ook dan nog steeds als zeer positief ervaren dus een promo was niet nodig indien goed gelezen.

Als je alles leest over de ziekenhuizen heb je ook diverse meningen en dus ook over acupunctuur. Niet iedereen wordt zwanger door acupunctuur. Als acupunctuur je kan helpen om relaxt in het traject te zijn dan is het al een groot pluspunt. Als dit dus dan niet goed voelt is er ook geen pluspunt.

  Antwoord 2013-04-13 00:09:12

Hoi allemaal,
Hier ook een reactie op de acupunctuur van Gilles. Wij hebben in totaal 6 ICSI behandelingen gehad, waarvan 2 met ondersteuning van acupunctuur van Gilles Stoop. En toeval of niet, alleen die twee keer waren raak en daaruit zijn onze twee kinderen geboren. Wij hebben het als zeer prettig ervaren dat er meteen plek was, zodra je belde. Ook kende hij onze situatie, maar liet ons voelen dat het 'gewoon' was, terwijl wij er zelf toch moeite mee hadden. Het is nergens helemaal perfect, maar de situatie waarvoor je er bent is ook verre van dat!
SB

  Antwoord 2013-05-07 20:22:31

Ik heb, toen ik las dat acupunctuur kon helpen bij IVF/ICSI, wel vrij uitgebreid geshopt (overrationele Consumentenbondmuts die ik ben). In mijn omgeving kon niemand me iemand aanraden, dus ik ben gaan bellen naar aanleiding van de Google-resultaten. Acupuncturist.nl (Gilles Stoop) stond bovenaan, want die pakt zijn website professioneel aan. Dat kun je commercieel noemen, en ik begrijp dat er sommigen hier dat een vies woord vinden, maar ik was er blij mee. Hij gaf goed advies aan de telefoon en had op korte termijn tijd voor een kennismaking. Godzijdank, want de rest kreeg ik niet aan de lijn, kon ik niet verstaan, hadden geen tijd, waren voor mij veel te zweverig of wisten te weinig van fertiliteit naar mijn zin. Ik ben nog wel op een of ander schimmig adres in Rotterdam-Zuid geweest, maar ben blij dat ik voor Gilles heb gekozen. Kon er altijd terecht, kreeg altijd persoonlijke aandacht en goed advies, zonder dat het te klef werd, en ben inmiddels moeder van een mooie dochter.
BMX

  Antwoord 2013-05-11 12:09:01

Ik kom al een aantal jaar bij een acupuncturist in Utrecht aan de Oudwijkerdwarsstraat.
Deze kan ik aanbevelen aan een ieder die iemand zoekt die luistert naar wat jouw wensen zijn en wat jij zelf zoekt in een behandeling met acupunctuur.
Mijn ervaringen zijn positief wat betreft nakomen van afspraken, heldere en open communicatie en betrokkenheid.
Er wordt gevraagd naar mijn klachten en waar ik graag op behandelt zou willen worden, ofwel waar aan te werken.
Ook is er ruimte voor afstemming hoe vaak ik graag zou willen komen en zijn de tijden goed te combineren met mijn baan. Wanneer ik wil kan ik terecht. Er wordt gereageerd op een ingesproken bericht en telefonisch vaak direct bereikbaar. Er is persoonlijke aandacht en ik wordt op mijn gemak gesteld en ervaar rust wanneer ik er ben.
Ook merk ik dat de behandeling van mijn klachten voor mij het gewenste resultaat geven en wanneer mijn klachten toenemen ik altijd contact kan opnemen en gekeken wordt naar mogelijkheden voor een afspraak zo spoedig mogelijk.
Esmee