Week van de Vruchtbaarheid 2018

Van 5-11 november 2018 vindt de Europese Week van de Vruchtbaarheid plaats. Freya zet deze week in Nederland het thema op de kaart. Op allerlei manieren vragen we in deze week aandacht voor vruchtbaarheid.

Lief voor jezelf challenge

In deze week kun je meedoen aan de Lief voor jezelf challenge. Een week lang krijg je iedere dag een mail met een inspirerende opdracht om lief voor jezelf te zijn. Enthousiast? Meld je meteen aan! Dat regel je hier in een paar muisklikken.

Social Media post 1 op de 6

Vruchtbaarheidsproblemen raakt 1 op de 6 paren. Toch is het vaak een taboe-onderwerp waar nog veel te weinig over wordt gesproken. Met deze post, die we via onze verschillende social media kanalen verspreiden, roepen we op om het gesprek juist wél aan te gaan.

Deel jij onze post ook op je eigen social media?
Facebook
LinkedIn
Instagram

Stel je vraag aan Tara Therapeuten

psychosociaal therapeutenHeb jij een vraag aan een psychosociaal therapeut? Dit is je kans om hem (anoniem) te stellen! Heb jij een vraag over het omgaan met de (nog) onvervulde kinderwens? Voor de Week van de Vruchtbaarheid kun je hem laten beantwoorden door één van de gespecialiseerde Tara therapeuten.

Thema event omgaan met de omgeving (10-11)

Op zaterdag 10 november organiseert Freya het thema event omgaan met de omgeving, Montfoort.

Iedereen die zelf te maken heeft met een (nog) onvervulde kinderwens én de mensen uit hun omgeving zijn van harte welkom. Meer informatie over deze bijzondere dag vind je hier.

Steun de Week van de Vruchtbaarheid met deze poster

Wilt u uitdragen dat u deze Week van de Vruchtbaarheid een warm hart toedraagt? Bijvoorbeeld in de wachtkamer van uw kliniek of praktijk?

Print dan onze Week van de Vruchtbaarheid poster uit en hang hem op!
De QR-code verwijst geïnteresseerden direct naar deze pagina waar ze meer lezen over deze themaweek.

E-cards


Freya heeft een bijzondere set E-cards ontwikkeld. Deze zijn nu, in de Week van de Vruchtbaarheid, online gekomen. Je vindt ze hier.

Wie stuur jij een mooie Ecard?

Pakketjes ziekenhuizen

expectDe ziekenhuizen van Nederland hebben van Freya een mooi pakketje materiaal ontvangen voor de Week van de Vruchtbaarheid: zij ontvingen een nieuwe voorraad Expects voor in de wachtkamer (dit is het tijdschrift dat Freya ontwikkelde voor starters in het fertiliteitstraject), een poster ter aankondiging van de week en het thema-event dat we op 10 november organiseren én kleine presentjes die in de wachtkamer geleerd kunnen worden voor de patiënten.

Klik op de cover om Expect te downloaden.

Persbericht: 40 IVF, tijd voor meer kennis over (on)vruchtbaarheid

De Week van de Vruchtbaarheid maakt onderdeel uit van de European Fertility Week. We roepen op Europees niveau op voor het creëren van meer openheid over vruchtbaarheidsproblemen, verbetering van de kennis over vruchtbaarheid en meer begrip voor het verdriet dat gepaard gaat met ongewilde kinderloosheid. Het persbericht lees je hier.

Tips van lotgenoten

In het fertiliteitstraject komt er nogal wat op je af. Zoveel zaken die je het hoofd moet bieden! Iedereen zoekt zijn eigen weg in de medische wereld, in het omgaan met de omgeving, om dicht bij jezelf te blijven, goed voor jezelf te zorgen, een goede werksituatie te houden, etc. Voor de Week van de Vruchtbaarheid vroegen we onze volgers wat voor hen werkt. Tips ván lotgenoten, vóór lotgenoten. Het leverde een mooie lijst met tips op!

Twibbon

Draag uit dat je de Week van de Vruchtbaarheid een warm toedraagt door een Twibbon toe te voegen aan je social media profielfoto. Je vindt hem hier.

Externe initiatieven

Steeds meer partijen omarmen de Week van de Vruchtbaarheid en grijpen deze week aan om activiteiten of acties te organiseren. We maken hieronder melding van de verschillende initiatieven. Wilt u uw initiatief hier toevoegen? Stuur een mail naar Marjolein Grömminger.

Artikel RTLnieuws: “Als je IVF-traject loodzwaar is”

N.a.v. de Week van de Vruchtbaarheid deelde VVD-raadslid van Hilversum Haitske van der Linden haar persoonlijke fertiliteitstraject op social media. Haitske onderging IVF-behandelingen en had tot haar grote verdriet meerdere miskramen. RTLnieuws besloot er een uitgebreid artikel over te schrijven in het kader van de Week van de Vruchtbaarheid.

Isala lanceert Zwanger Worden app

Het fertiliteitscentrum van Isala grijpt de Week van de Vruchtbaarheid aan om een Zwanger Worden app te lanceren. Je leest er meer over in het persbericht dat hierover is verspreid.

Open dag RadboudUMC

RadboudUMC organiseert op zondag 4 november een open dag voor geïnteresseerden. Tijdens deze open dag zoomen ze extra in op de rol van de man. Meer informatie en het programma van deze dag vind je hier.

Workshop ‘Ontspannen wandelen’ Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinge organiseert op 10 november de workshop Ontspannen Wandelen, speciaal voor fertiliteitspatienten.

Meer informatie vind je op de website van Nij Smellinghe.

Gedicht Lentezoet

Lentezoet schrijft prachtige gedichten met rake teksten. Voor de Week van de Vruchtbaarheid plaatste ze het gedicht ‘Onvervuld‘ om alle mensen die te maken krijgen met een (nog) onvervulde kinderwens een hart onder de riem te steken. Haar mooie woorden ontroerden velen.

Donatie-actie Kras en Verras

Lianne van Kras en Verras steunt Freya in haar werkzaamheden door in het kader van de Week van de Vruchtbaarheid een deel van de opbrengst van de maand november te doneren aan Freya.

Column MomMag

Op de website MomMag verscheen de column van Karen. In de aanloop naar de Week van de Vruchtbaarheid, schreef zij haar bijdrage “Als je in een vruchtbaarheidstraject zit“.

Interview RTV NOF

RTV NOF (Noord-Oost Friesland) had op zaterdag 10 november een telefonisch interview met Freya over de Week van de Vruchtbaarheid. Waarom is deze week er, wat kunnen we doen om het taboe dat nog ligt op vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken?

Facebook live event menstruatieklachten en vruchtbaarheid

In het kader van de Week van de Vruchtbaarheid organiseert Melanie Peters op 8 november een Facebook live event over menstruatieklachten en vruchtbaarheid. Je vindt hier meer informatie.

Artikel op Vrouw.nl

In Verhalen achter het Nieuws publiceert vrouw.nl het verhaal van Simone. Als gevolg van een misvormde baarmoeder zag zij haar kinderwens vervliegen.

Lied “Voor alle moeders die hun kind nooit zagen”

Op 7 september vond het WOMB-symposium plaats over Vrouw – Voeding – Vruchtbaarheid. Margreet Ridder en Jelke Smit zongen toen dit prachtige lied dat speciaal voor de gelegenheid geschreven is. In de Week van de Vruchtbaarheid is dit lied ook online beschikbaar gekomen.

Miss Natural online congres

Eva van Zeeland van MissNatural organiseert in de Week van de Vruchtbaarheid het online Nationaal Fertiliteit Congres. Op haar website lees je meer informatie over het programma en hoe je dit kunt bijwonen.

Artikel op website Libelle

Libelle grijpt de Week van de Vruchtbaarheid aan om het verhaal te delen van Marc. Marc blijkt onvruchtbaar: “Ik gunde haar een kind, dus dan maar met een andere man”.

Het artikel lees je hier.

Wandeling met wandelcoach

Wandelcoach Moniek organiseert op vrijdag 9 november een wandeling in Eindhoven, van 10.00 – 12.00 uur. Wil je meer informatie? Op haar website lees je er meer over!

Artikel op Period.nl

De website Period.nl besteedt aandacht aan de onvervulde kinderwens en de Week van de Vruchtbaarheid met een artikel over menstruatie en wat hiermee mis kan zijn.

Geef een reactie