Week van de Vruchtbaarheid: de impact van vruchtbaarheidsproblemen (6-12 november)

europian fertility week

Vorig jaar werd het voor de allereerste keer georganiseerd: de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Nadat dit een groot succes bleek, is besloten hier een jaarlijks terugkerende themaweek van te maken. In Nederland geeft Freya invulling aan deze week die plaatsvindt van 6 tot en met 12 november.

Dit jaar is het thema ‘De impact van vruchtbaarheidsproblemen’. Dat de impact groot is, hoeven we jullie niet te vertellen. Het heeft invloed op zo veel aspecten van je leven: de keuzes die je moet maken, je relatie, je carrière, de omgang met de mensen om je heen etc. Het is vaak lastig om aan de mensen om je heen uit te leggen wat vruchtbaarheidsproblemen met je doen. In deze week willen we een groot publiek bereiken om zo meer begrip te creëren voor de impact van vruchtbaarheidsproblemen.

Allerlei activiteiten

Gedurende de hele week zal Freya op uiteenlopende manieren aandacht besteden aan (de impact van) vruchtbaarheidsproblemen. Dit doen we zowel online (op onze website en social media) als offline. Hoe precies? Daar wordt nog hard aan gewerkt! We houden jullie graag op de hoogte van al onze plannen. Hou hiervoor onze website in de gaten, volg ons op social media of schrijf je op de website in voor onze digitale nieuwsbrief.

De aftrap: Freya-event op 4 november

Op zaterdag 4 november trappen we de Week van de Vruchtbaarheid af met het event ‘de impact van vruchtbaarheidsproblemen’. Natuurlijk zijn jullie zelf allemaal welkom op deze bijzondere dag, maar je mag ook mensen uit je omgeving meenemen.

Help mee en doorbreek het taboe!

Voor het laten slagen van deze Week van de Vruchtbaarheid doen we ook een beroep op jullie. Durf jij het aan om te zeggen: ‘Ik ben 1 op de 6’? Via verschillende posts op onze social media kanalen, nodigen we jullie van harte uit om te laten zien dat zwanger worden niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Durf jij de uitdaging aan?

Geef een reactie