9-12 november 2017: activiteiten in de Week van de Vruchtbaarheid

european fertility week

De Europese Week van de Vruchtbaarheid is een initiatief van de koepelorganisatie Fertility Europe. Freya is de Nederlandse vertegenwoordiger en geeft in Nederland invulling aan deze week, die dit jaar plaatsvindt van 6 tot en met 12 november.

Als thema van deze week heeft Freya in 2017 gekozen voor ‘De impact van vruchtbaarheidsproblemen’.

Wat er gebeurde in de Week van de Vruchtbaarheid 2017

4 november:

 • Aftrap van de Week van de Vruchtbaarheid met het Freya-event ‘de impact van vruchtbaarheidsproblemen’. “De drempel om te gaan was hoog, maar het voelt als een warm bad”, aldus bezoekers.
 • Post op social media ‘ook ik ben 1 op de 6’ waarmee mensen de stilte kunnen doorbreken door aan te geven dat dit probleem ook hen betreft.

5 november:

 • Het TV-programma Jacobine op Zondag besteedt aandacht aan het mannelijk perspectief van ongewenste kinderloosheid.

6 november:

 • Marjolein Grömminger van Freya geeft een radio-interview op Radio Gelderland (om 9.20 uur).
 • Start van onze gratis 7 dagen Lief voor jezelf Challenge.
 • We verspreiden het filmpje van Fertility Europe over het belang van openheid over vruchtbaarheidsproblemen in een breder perspectief. De acties van Fertility Europe met de #40reasons zijn mede gericht op beleidsmakers. Met 40 redenen waarom aandacht voor vruchtbaarheid belangrijk is voor iedereen.
 • Winnaar van de wedstrijd: gedicht ‘verwachten’.

7 november:

 • Freya verspreidt een persbericht over het onderzoek naar de impact van vruchtbaarheidsproblemen.
 • europian fertility weekWe stellen een twibbon beschikbaar met het logo van European Fertility Week. Mensen kunnen deze over hun profielfoto op Facebook plaatsen.
 • Winnaar van de wedstrijd: vlog van Patty.

8 november:

 • James Worthy schrijft in Parool het artikel “In mijn dromen is onze diepvriesbaby een meisje”.
 • Winnaar van de wedstrijd: blog van Rianne.

9 november:

10 november:

11 november:

12 november:

Achtergrondinformatie

De impact van vruchtbaarheidsproblemen is groot, zo bleek ook uit ons onderzoek waarvan we deze week de resultaten publiceerden. Een vruchtbaarheidsprobleem heeft invloed op zo veel aspecten van je leven: de keuzes die je moet maken, je relatie, je carrière, de omgang met de mensen om je heen etc. Het is vaak lastig om aan de mensen om je heen uit te leggen wat vruchtbaarheidsproblemen met je doen. In deze speciale week bereiken we een extra groot publiek waardoor we hopen meer begrip te creëren voor de impact van vruchtbaarheidsproblemen.

In de voorbereiding van de Week van de Vruchtbaarheid schreven we een wedstrijd uit: breng de impact van vruchtbaarheidsproblemen op een creatieve manier tot uiting. We kiezen 7 winnaars en elke dag wordt een winnende bijdrage online geplaatst.

Ook vroegen we mensen een foto in te sturen waarbij beeld en tekst uitdrukking geven aan #Ditraaktmij in relatie tot mijn vruchtbaarheidsprobleem.

Vanaf deze week liggen gratis exemplaren in de wachtkamers van fertiliteitsklinieken van Expect: ons nieuwe glossy magazine voor mensen die aan het begin van een fertiliteitstraject staan. Dit blad was al langer in voorbereiding en niet uitsluitend bestemd voor deze week, maar de week is een mooi moment voor de lancering.

Daarnaast hebben alle fertiliteitsklinieken boekenleggers met ondersteunende teksten ontvangen, om als cadeautje voor de patiënten neer te leggen in de wachtkamer.

 

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van Freya? Schrijf je op de website in voor onze digitale nieuwsbrief.

Geef een reactie