Deze enthousiaste mensen besturen Freya

Het bestuur van Freya bepaalt het beleid van de vereniging en houdt toezicht op de naleving. De bestuursleden zijn als vrijwilliger aan de vereniging verbonden. Dankzij hun kennis, inzicht, capaciteiten, werkervaring én ervaringsdeskundigheid zetten zij Freya op de kaart.

De bestuursleden stellen zich graag aan je voor. Aangenaam!

Aletta van Tent, voorzitter

192Mijn naam is Aletta van Tent – Bodisco Massink. Geboren in 1981 en getrouwd met Niels. Ik woon in Amsterdam en werk als manager bij een maatschappelijke dienstverleningsinstelling in Amsterdam. Ik heb PCOS en heb 3 jaar lang vele behandelingen ondergaan om zwanger te worden. Uiteindelijk is het dankzij IVF gelukt.

Ik vind het een eer om me op deze wijze voor deze geweldige organisatie in te mogen zetten. Mijn persoonlijke speerpunten zijn het behartigen van de belangen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen en het volgen en bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fertiliteit.

Antoinette Lammers, penningmeester

AntoinetteMijn naam is Antoinette Lammers. Ik ben getrouwd met Gerben. Helaas zijn wij kinderloos gebleven. In het dagelijks leven ben ik accountant.

Toen wij in het medisch circuit terecht kwamen heb ik Freya leren kennen. In de periode van proberen zwanger te worden heb ik veel gehad aan het contact met lotgenoten en ook nadat duidelijk was geworden dat wij samen verder zouden gaan heb ik erg veel steun, erkenning en herkenning gevonden bij Freya. Heel graag wilde ik wat terug doen voor alles wat Freya mij had gegeven. Daarom ben ik in 2002 vrijwilliger geworden.

Binnen Freya heb ik verschillende functies uitgeoefend waaronder gastvrouw van de mailinglijst samen verder en redactielid van het Freya Magazine. Sinds 2008 zet ik mij in (als voorzitter) bij de commissie bijeenkomsten.

Voor mij is het heel belangrijk dat Freya blijft bijdragen aan de behoeften van de leden, zoals informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. En dat we samen met een leuke club fijne mensen, personeel en vrijwilligers, deze mooie vereniging in stand houden. Ik draag daarom graag mijn steentje bij in het bestuur.

Elja van der Laan, secretaris

EljaMijn naam is Elja van der Laan – Reussink, geboren in 1975. Vrouw van Jorrit en moeder van 3 kinderen. Na de geboorte van onze oudste zoon zijn er bij mij problemen ontstaan in de baarmoeder en rond de eileiders. Hierdoor hebben we meer dan 10 miskramen gehad (waaronder een buitenbaarmoederlijke zwangerschap). Uiteindelijk mochten wij na IVF toch nog zwanger worden en blijven. Ik werk als zelfstandig grafisch vormgever.

Na het afronden van onze behandelingen kwam er ruimte bij mij om me voor Freya in te gaan zetten. In eerste instantie heb ik de vormgeving van het Freya Magazine op me genomen. Dit was zo inspirerend dat ik me (nog) meer betrokken wilde voelen bij Freya. Ik hoop dat we als bestuur Freya kunnen blijven profileren en uitbreiden om zo de mensen met vruchtbaarheidsproblemen zo goed mogelijk van informatie te kunnen voorzien.

Joyce Hoffman, bestuurslid

Ik ben Joyce Hoffman, 48 jaar, getrouwd met Johan en moeder van een IVF-tweeling van 13. Ik werk in de verzekeringen.

Tijdens de behandelingen heb ik veel steun gehad aan informatie en lotgenotencontact van Freya. In 2004 ben ik als vrijwilliger gestart. Binnen Freya heb ik veel verschillende functies gehad en ik heb al eerder in het bestuur gezeten, als covoorzitter. Nu is er weer de mogelijkheid om lid te worden van het bestuur en deze heb ik met beide handen aangegrepen. Ik vind het enorm belangrijk dat deze mooie vereniging stabiel en goed bestuurd de toekomst ingaat en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.