Opnieuw in behandeling na zwangerschap

Kwam je eerste kindje na een vruchtbaarheidsbehandeling? Dan is de kans groot dat je ook voor een volgende zwangerschap bent aangewezen op een behandeling.

Opnieuw in behandeling

Zijn jullie er klaar voor om opnieuw in behandeling te gaan voor een volgend kindje? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de kliniek waar je onder behandeling was. Zij zullen een eerste intakegesprek inplannen om jullie situatie te bespreken. Goed om te weten: sommige klinieken hanteren een ‘wachttijd’ van een jaar na de geboorte. Dat wil zeggen dat je pas opnieuw in behandeling mag voor een volgende zwangerschap als je kindje minimaal één jaar oud is.

Behandelvoorstel volgend kindje

De diagnose en het bijbehorende behandelvoorstel voor jullie eerdere kind(eren) blijven in de meeste gevallen hetzelfde. Dat wil zeggen: als je eerdere kindje via IVF is geboren, zul je nu weer direct met IVF starten. Voorafgaand aan de behandeling zullen wel bepaalde onderzoeken opnieuw worden uitgevoerd, zoals controle van de zaadkwaliteit, hormoonbepaling in het bloed, etc. Het is mogelijk dat op basis van deze resultaten het behandelplan wordt bijgesteld. De arts zal je hierover uiteraard informeren.

Borstvoeding

Geef je nog borstvoeding, maar wil je toch graag opnieuw onder behandeling voor een volgende kindje? Hier vind je meer informatie over de combinatie borstvoeding en vruchtbaarheidsbehandelingen.

Wil je meer lezen?