De werknemers

Naast een fantastische club ambassadeurs hebben we vijf parttime krachten in dienst (twee fte). Zij brengen ieder hun eigen expertise in en zorgen voor de continuïteit van de organisatie. Ook voor de medewerkers geldt dat een zwangerschap voor hen niet vanzelfsprekend was. Voor ieder van hen de reden om zich al jarenlang in te zetten voor Freya.

José Knijnenburg, directeur

Jose KnijnenburgToen ik zwanger wilde worden en het niet lukte, was ik blij steun en informatie te vinden bij Freya, dat toen nog Nederlandse Vereniging voor Reageerbuisbevruchting heette. Ik kende niemand in mijn omgeving die IVF had gehad, want in die jaren was dat nog best nieuw. Na een IVF-behandeling werd ik in 1989 moeder van een tweelingzoon en -dochter. Sindsdien zet ik mij in voor Freya. Omdat ik graag iets terug wilde doen voor de vereniging waar ik zelf veel aan gehad had. Als vrijwilliger zat ik vele uren aan de telefoon met lotgenoten en organiseerde ik lotgenotenavonden. Ik schreef brochureteksten, nam coördinerende taken op me en kwam als secretaris in het bestuur.

Freya groeide uit tot een middelgrote patiëntenvereniging. Om de continuïteit te waarborgen ben ik sinds 1997 in dienst van Freya. Als directeur bestaat mijn werk onder andere uit de ondersteuning van het bestuur, het onderhouden van externe contacten en het managen van het secretariaat.

Het werken voor een vrijwilligersorganisatie is een uitdaging, maar zeker ook een baan die voldoening geeft. De betrokkenheid van het bestuur, de overige vrijwilligers en de collega’s is groot, we vormen een fijn team. Ik ben trots op de dingen die we samen bereikt hebben voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen! En het werk blijft leuk en interessant, want er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen; zoals nieuwe vruchtbaarheidstechnieken, ethische kwesties, politieke uitdagingen, media-aandacht en sociale media. Maar vooral is het fijn om te weten dat je écht een verschil kunt maken door goede informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Na al die jaren doe ik dit werk nog steeds met enthousiasme en passie.

Contact

Judy Kreft, management assistent

Ik ben Judy Kreft, geboren in 1967 en getrouwd met Jan-Pieter. In 2000 ben ik vrijwilliger geworden bij Freya als gastvrouw van de samen verder-mailing-lijst. Jan-Pieter en ik hadden op dat moment een behandeltraject van 5 jaar achter de rug, helaas zonder het zo gewenste resultaat. Het contact met lotgenoten op de samen verder-lijst heeft mij enorm geholpen om onze ongewilde kinderloosheid een plekje te geven.

10 jaar lang heb ik met veel plezier als vrijwilliger binnen Freya verschillende dingen gedaan, zoals het bestuur en vrijwilligersbeleid. Net toen ik aan afbouwen van mijn werkzaamheden ging denken (10 jaar vrijwilliger zijn leek me een mooie afsluiting), kreeg ik in november 2010 de kans om als managementassistente voor Freya aan de slag te gaan en die kans heb ik met beide handen aangegrepen! Ik vond en vind het ontzettend leuk om bezig te zijn voor een vereniging die mij persoonlijk zoveel heeft gegeven en doe mijn best om –vanuit de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan- de leden en vrijwilligers van Freya te helpen waar dat kan.

Contact

Marjolein Grömminger, communicatie en voorlichting

Mijn naam is Marjolein Grömminger, geboren in 1975 en getrouwd met Sjoerd. Wij hebben twee zoons (2006 en 2009). De weg naar de zwangerschappen verliep lang en moeizaam: in totaal hebben we 16 IUI-behandelingen en 7 IVF-pogingen ondergaan en meerdere prille zwangerschappen eindigden tot ons verdriet in een miskraam.

Deze achtergrond was voor mij een belangrijke motivatie om te solliciteren op de functie van communicatiemedewerker bij Freya. De vereniging heeft voor mij veel betekend in de periode van onderzoeken en behandelen en het voelt goed om op deze manier iets terug te kunnen doen.

Sinds september 2007 ben ik in dienst bij Freya, als communicatiemedewerker. Ik houd mij bezig met zeer uiteenlopende zaken, zoals perscontacten, mailings aan klinieken en andere belanghebbende organisaties, drukwerk en ledenwerving. Daarnaast beheer ik de sociale media waarop Freya actief is. Deze werkzaamheden sluiten aan bij mijn achtergrond: voordat ik bij Freya in dienst gekomen ben heb ik diverse marketing- en communicatiefuncties vervuld bij DHL en TNT en ben ik 5½ jaar als Manager Marketing & Communicatie werkzaam geweest bij Dirkzwager advocaten & notarissen.

Mijn motivatie om (met veel plezier!) bij Freya te werken is gelegen in het feit dat ik mijn passie voor communicatie kan combineren met mijn eigen ervaringen op het gebied van vruchtbaarheidsproblemen en –behandelingen. De sfeer tussen de vrijwilligers, het bestuur en de medewerkers is voortreffelijk.

Contact

Erwin Schmitz, webmaster

FREYASinds 1993 ben ik vrijwilliger bij Freya. Mijn partner en ik zijn met Freya in contact gekomen omdat het zwanger worden niet wilde lukken. Na een operatie en elf IVF-behandelingen zijn wij uiteindelijk ouders geworden van drie kinderen (1990, 1993 en 1999). Tussendoor hebben we nog een miskraam van een tweeling gehad. Na mijn studie geneeskunde en huisartsgeneeskunde en enkele jaren los-vast werk in de medische branche, ben ik in 1986 omgeschoold tot analist programmeur en sindsdien werkzaam geweest in de IT.

In 1997 opperde ik tijdens de Freya ledenvergadering om een website voor Freya op te zetten, hetgeen alras een uit de hand gelopen hobby is geworden :-).  Als webmaster heb je met iedereen in de organisatie te maken en dat maakt het werken voor Freya extra leuk. Sinds ongeveer een jaar heb ik een klein dienstverband bij Freya en mag ik me vrijwilliger-medewerker noemen.

Contact

Hoewel Freya enkele part-time krachten in dienst heeft, zouden we nergens zijn zonder onze geweldige club vrijwilligers!

Maak ook kennis met onze bestuursleden. Deze enthousiaste mensen besturen onze vereniging.