Psychosociale ondersteuning

Beeld Martine van der Voort

helpAls je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen en onvervulde kinderwens kan dit een grote invloed hebben op je hele leven en je welbevinden. Het is niet gek als het je soms te veel wordt of je niet meer weet hoe nu verder. Praten met je partner, je omgeving of lotgenoten kan verlichting geven, maar er kunnen ook momenten zijn dat dat niet genoeg is. Dat je professionele hulp nodig hebt om alles op een rijtje te zetten, om keuzes te maken en om verdriet en teleurstelling te verwerken. Dat is beslist niet raar en kan echt net dat duwtje in de rug zijn om weer licht aan de horizon te zien.

Freya wijst je graag de weg naar therapeuten/hulpverleners die ervaring hebben met het bieden van psychosociale ondersteuning, specifiek op het gebied van ongewilde kinderloosheid. Deze hulpverleners hebben elk hun eigen wijze van werken. De verwerking van problemen is een heel persoonlijk proces, waarbij het moet ‘klikken’ tussen hulpverlener en cliënt. Freya kan daarom niet oordelen over de ‘kwaliteit’ van de genoemde hulpverleners.

Hieronder kun je zien welke psychosociaal professionals in jouw regio actief zijn. Door op de naam te klikken, kun je meer informatie lezen.

Hulp bij de verwerking van een miskraam

Provincie Drenthe

Provincie Flevoland

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Wil je meer lezen?