Medische hulp zoeken

Wanneer een gewenste zwangerschap uitblijft, kun je ervoor kiezen medische hulp te zoeken. Een eerste stap is een bezoek aan je huisarts. Mogelijk verwijst hij of zij je door. Wat kun je verwachten? En hoe bepaal je naar welke kliniek je gaat? Freya geeft graag antwoord op jouw vragen.

Naar de huisarts

Als je zwanger wilt worden, is iedere maand er één te veel voor je gevoel. Maak je je zorgen om je vruchtbaarheid? Dan kun je een bezoek brengen aan de huisarts. Je leest hier wanneer je naar de dokter kunt gaan in verband met een uitblijvende zwangerschap.

Naar de gynaecoloog

Als de huisarts aanleiding ziet om jullie door te verwijzen naar de gynaecoloog voor verdere vruchtbaarheidsonderzoeken, is dat best even slikken. Het zwanger worden was iets van jullie samen, maar wordt nu mogelijk een traject waar medisch specialisten bij betrokken worden. Wat kun je verwachten als je (voor de eerste) naar de gynaecoloog gaat? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Keuze voor kliniek

Als patiënt mag je zelf bepalen naar welke kliniek je gaat. Maar waar baseer je deze keuze op? Freya geeft je graag een aantal overwegingen  mee die je helpen om deze keuze weloverwogen te maken.

Wil je meer lezen?