Vruchtbaarheidsbehandelingen en werk

Als je een baan hebt en aangewezen bent op vruchtbaarheidsbehandelingen, is het voor alle partijen prettig als je een goede weg vindt om hier op de werkvloer mee om te gaan.

Als je bezig bent met fertiliteitsbehandelingen of definitief weet dat een zwangerschap er niet meer in zit, kan het op je werk fijn zijn om daar afstand van te nemen. Je hebt dan een plek waar alles wat met je kinderwens te maken heeft niet aan de orde is, zodat je ‘op verhaal’ kan komen.

Toch kan je op je werk ook tegen dingen aanlopen. Je moet plotseling weg voor een behandeling en kan dat niet verklaren. Of collega’s weten ervan en vragen je hoe het gaat.

Wel of niet open zijn: waar doe je goed aan?

Of je jullie fertiliteitstraject wilt delen met collega’s, daarin moet je natuurlijk zelf een keuze maken. Weet je (nog) niet of je jouw gevoelens wilt delen met je collega’s? Bedenk dan dat je iedere dag opnieuw kunt kiezen wat en met wie je wilt delen, maar dat je dat niet meer ongedaan kunt maken. Maak deze keuze dus weloverwogen. Als je open bent zal je zien dat mensen je graag willen steunen. Je voelt je misschien minder alleen staan in  je verdriet. Bovendien kun je doorgaans rekenen op meer begrip als je afwezig bent voor ziekenhuisbezoek. Als jouw collega’s kinderen hebben en hun gesprekken daarover jou emotioneel maken, kan wat meer openheid ervoor zorgen dat collega’s rekening met jou houden zodat jij beter kunt functioneren. Aan de andere kant kan door het te delen met collega’s het thema fertiliteit ook op je werk een behoorlijk groot onderwerp worden. Weeg dus goed af wat voor jou het beste is.

Rechten en plichten

Naast openheid op je werk is er natuurlijk ook een zakelijk aspect. Wanneer je vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat, moet je op bepaalde momenten naar het ziekenhuis voor onderzoek of behandeling. Het is goed om hierover met je werkgever/leidinggevende afspraken te maken. Sinds het najaar van 2015 is ziekenhuisbezoek voor vruchtbaarheidsbehandelingen wettelijk geregeld in het kort zorgverlof.

Wil je meer lezen?