Blog

Week van de Vruchtbaarheid: 31 okt – 6 nov 2016

Een hele week in het teken van de vruchtbaarheid. Die gaat er komen! En wel in de week van 31 oktober tot en met 6 november 2016. Gedurende deze periode vragen we – op Europees niveau – op allerlei manieren aandacht voor de (nog onvervulde) kinderwens en alle aspecten die hierbij komen kijken.

IVF-cijfers 2017

In 2017 is een recordaantal IVF-kinderen geboren, 5.226. Het zwangerschapspercentage steeg, er werden minder meerlingen geboren en de cryo-resultaten zijn sterk verbeterd.

Aanpassen DNA bij embryo’s

Een arts in China beweert dat hij de allereerste is die een aanpassing heeft gedaan in het DNA van een embryo. Er zou vervolgens een meisjestweeling zijn geboren die door de aanpassing resistent is voor het HIV-virus.

Oproep Freya Magazine: klaar met kinderloosheid

Voor het Freya Magazine zijn we op zoek naar inspirerende verhalen voor de rubriek ‘Klaar met kinderloosheid’. Heb jij of hebben jullie, ondanks het gemis, een fantastisch leven zonder kind(eren)? Heb je op een mooie manier invulling gegeven aan je leven en wil je jouw verhaal delen met de lezers van het Freya Magazine? Dan horen we dat graag!

Oproep Freya Magazine: wanneer is genoeg genoeg?

Hoe bepaal jij je grenzen als het gaat over je kinderwens? Wij zijn op zoek naar ervaringsverhalen van mensen die hun grens hebben bereikt, mensen die ver over hun grenzen heen zijn gegaan of stellen die het niet eens kunnen worden over hun grens. Wanneer is genoeg genoeg?

Decembermaand – feestmaand?

We weten dat december niet voor iedereen een feestmaand is. Sommige mensen moeten dierbaren missen, andere mensen weten niet hoe ze moeten rondkomen in deze dure maand. Maar er is nog een groep: alle mannen en vrouwen die niets liever willen dan een kindje. Een onderwerp waar te weinig over wordt gepraat omdat nog te vaak een taboe op rust.