Draagmoederschap

Beeld: Martine van der Voort

Wanneer je bent aangewezen op een draagmoeder, zijn de mogelijkheden in Nederland beperkt. Hoogtechnologisch draagmoederschap (waarbij de wensmoeder ook de biologische moeder is) wordt op dit moment uitsluitend uitgevoerd door VU Medisch Centrum.

Verschillende klinieken bekijken nu de mogelijkheden om ook (hoogtechnologisch) draagmoederschap aan te bieden. Mogelijk veranderen ook de eisen die per kliniek gesteld worden om hiervoor in aanmerking te komen. Misschien gaat hiermee in de toekomst de deur open voor mensen die voorheen (in Nederland) geen kans hadden om via draagmoederschap een kind te krijgen. Zoals homostellen of mensen die draagmoederschap overwegen en daarnaast aangewezen zijn op een donor.

In ons Freya Magazine besteden we aandacht aan deze ontwikkeling. We zijn benieuwd wat jullie mening hierover is. Reageer (kort) onder dit bericht wat jij hiervan vindt of stuur je reactie per e-mail naar Marjolein Grömminger. Mogelijk lees je jouw reactie terug in het eerstvolgende Freya Magazine.

Geef een reactie