Aanvullende zorg

Freya informeert over alles wat speelt op het gebied van vruchtbaarheidsproblemen en vruchtbaarheidsbehandelingen. Er wordt op dit gebied meer aangeboden dan wat in de reguliere geneeskunde als wetenschappelijk aantoonbaar effectief wordt beschouwd. Freya wil ook deze aanvullende informatie bieden.

Groningen

Putoshan – Chinese Geneeskunst – Groningen
Heb je een kinderwens en kan je daarbij ondersteuning gebruiken? Dan ben je welkom bij Putoshan, praktijk voor Chinese geneeskunst. Behandeling bestaat uit een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden; dit verstevigt je vruchtbaarheid (zowel bij jou als bij je partner) en brengt ontspanning. De behandeling is afgestemd op je persoonlijke situatie: op je gezondheid, of er iets bij je gevonden is, en of je op natuurlijke wijze zwanger probeert te worden of bezig bent met een medisch fertiliteitstraject. Wellicht tot binnenkort!  

Putoshan – Chinese Geneeskunst
Kleine Rozenstraat 13 B
9712 TL Groningen
Telefoon: 06-34269639
E-mailadres: contact@putoshan.nl
Website: www.putoshan.nl
Wensmama – Fertiliteitsmassage & Coaching – Haren
Fertiliteitsmassage geeft een waardevolle ondersteuning tijdens een geassisteerd vruchtbaarheidstraject.
Tijdens deze intensieve periode, waarin je buik als kwetsbaar gebied kan voelen, kan het ondersteunend zijn om op een aandachtvolle manier bezig te zijn met je buik en je vruchtbaarheid.
De therapie nodigt o.a. uit om te voelen wat er aan emoties onderhuids afspeelt. Door de vinger letterlijk en figuurlijk op de zere plek te leggen ontstaat de mogelijkheid om je buik op een andere manier te ervaren.  

Wensmama – Fertiliteitsmassage & Coaching
Kromme Elleboog 5a
9751 RA Haren
Telefoon: 06-24402232
E-mailadres: info@wensmama.nl
Website: www.wensmama.nl.nl

Friesland

Drenthe

Overijssel

Acupunctuur, Chinese Kruiden, Fertility yoga – Chimed Chinese Geneeskunde – Enschede
Linda Hazenberg is gespecialiseerd in gynaecologie en fertiliteitsproblematiek. In haar praktijk voor acupunctuur en Chinese kruiden behandeld ze overwegend stellen met een kinderwens. Dit doormiddel van acupunctuur, Chinese kruiden en voedingsadviezen. Ook worden regelmatig fertility yoga workshops aangeboden. 

Chimed Chinese Geneeskunde
Wesselernering 48
7544 JC Enschede
Telefoon: 06-38554458
E-mailadres: info@chimed.nl
Website: www.chimed.nl
Acupunctuur, Aziatische Geneeswijze, Voedingsleer, Fysiotherapie en Yoga – Martina Capousek – Zwolle
Ik help verminderd vruchtbare vrouwen en mannen die naar een kindje verlangen om de stress te verminderen en slagingskansen te verhogen. Mijn behandelwijzen zijn natuurlijk en holistisch. Ik maak gebruik van acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde, yoga en voeding. Deze methoden zijn ook geschikt als ondersteuning van eventuele traject in het ziekenhuis.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door persoonlijke aandacht en wetenschappelijk of empirisch beproefde methodes. Ik heb inmiddels 22 jaar ervaring en ik heb al vele geboortekaartjes van mijn klanten mogen ontvangen.  

Martina Capousek – holistische vruchtbaarheidsdeskundige
Zonnebloemstraat 29a
8012 XH Zwolle
Telefoon: 038-4526326
E-mailadres: info@martinacapousek.com
Website: www.martinacapousek.com
Fertiliteitsmassage, coaching en leefstijladvies – Praktijk José Aalbers – Den Ham
Praktijk José Aalbers richt zich op het behandelen van vrouwen met een kinderwens en/of fertiliteitsproblemen. Dit door middel van fertiliteitsmassages, coaching en leefstijladviezen op het gebied van hormoonbalans.
Met fertiliteitsmassage verbeter je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid waardoor je sneller zwanger kunt worden. Zowel bij een natuurlijke zwangerschap als medische behandelingen zorgt de massage voor de beste omstandigheden. Ik ben ervan overtuigd dat er veel mogelijk is wanneer je mentaal en lichamelijk fit bent.  

Praktijk José Aalbers
Medisch Centrum Den Ham
Goosensplein 1 (1e verdieping)
7683 CG Den Ham
Telefoon: 06-48973014
E-mailadres: info@praktijkaalbers.nl
Website: https://praktijkaalbers.nl

Flevoland

Gelderland

Traditionele Chinese geneeskunde – Chinese geneeskunde voor vrouwen – Nijmegen
De Chinese Geneeskunde kan met acupunctuur, kruiden en voedingsleer een bijdrage leveren aan het vergroten van de kans op een normale gezonde zwangerschap. Dit geldt ook als je trajecten als IUI, IVF of ICSI gaat bewandelen. Als therapeut richt ik me onder andere op:
* het herstellen van de hormoonbalans
* het verbeteren van de bloeddoorstroming van de voortplantingsorganen
* het stimuleren van de ovulatie (eisprong)
* het bevorderen van de innesteling
* het verminderen van de negatieve gevolgen van stress

Chinese geneeskunde voor vrouwen
Kronenburgergas 1-3
6511 CP Nijmegen
Telefoon: 024-3236007
E-mailadres: anshendriksacupunctuur@gmail.com
Website: acupunctuurvoorvrouwen.nl
Acupunctuur, Chinese kruidentherapie – Acupunctuurpraktijk Assan – Arnhem
De patiënt staat bij ons centraal: iedereen krijgt professionele zorg op maat met veel persoonlijke aandacht, begrip en discretie.

We behandelen patiënten met o.a. onverklaarbare onvruchtbaarheid, ovulatie- en menstruatieproblemen, verhoogd miskraamrisico, verminderde spermakwaliteit. Daarbij bieden we voorbereiding, ondersteuning en nazorg bij IUI en IVF trajecten.

Naast de behandelingen besteden we bijzondere aandacht aan dieet en levensstijl. Zo raken de patiënten proactief betrokken bij het eigen genezingsproces.

Acupunctuurpraktijk Assan is een praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidentherapie, erkend door de zorgverzekeraars.

Acupunctuurpraktijk Assan
Brekelenkampstraat 5
6825 BP Arnhem
Telefoon: 026-3211171 / 06-50965509/ 06-28412766
E-mailadres: contact@acupunctuur-assan.nl
Website: http://www.acupunctuur-asan.nl
Acupunctuur en orthomoleculaire therapie – Praktijk Benbiao – Arnhem
Klaartje Meijer is ruim 18 jaar acupuncturist en heeft erg veel ervaring met het behandelen van onvruchtbaarheidsklachten en ondersteuning tijdens IUI / IVF en ICSI trajecten. Daarnaast heeft ze vele bijscholingen gevolgd over dit onderwerp en is momenteel bezig met een opleiding tot hormoon-expert.

Praktijk Benbiao
Venlosesingel 56
6845 JB Arnhem
Telefoon: 026-13259681
E-mailadres: praktijkbenbiao@gmail.com
Website: https://www.acupunctuur-arnhem.nl

Utrecht

Acupunctuur – Acupuncturist.nl – Utrecht
Gilles Stoop en Yuhsin Chung begeleiden samen met hun team al meer dan 20 jaar vrouwen en mannen bij diverse vruchtbaarheidsproblemen, waaronder ook onbegrepen onvruchtbaarheid:

“Vaak werken wij aanvullend aan de reguliere geneeskunde: de moderne techniek van een vruchtbaarheidsbehandeling kan namelijk goed ondersteund worden door de eeuwenoude geneeswijze acupunctuur. Wij zetten ons in om vrouwen én mannen, van diverse leeftijden en met verschillende achtergronden zo vruchtbaar, gezond en ontspannen mogelijk voor te bereiden op een poging hun kinderwens te vervullen”.

Acupuncturist.nl
Oudwijkerdwarsstraat 50
3581 LG Utrecht
Telefoon: 06-54204045
E-mailadres: info@acupuncturist.nl
Website: https://acupuncturist.nl
Acupunctuur – Vrouwengeneeskunde – Utrecht
Heb je een onvervulde kinderwens? Wil je de kwaliteit van jouw baarmoederslijmvlies en je eitjes verbeteren? En je meer ontspannen voelen, zodat jouw kans op zwangerschap verhoogd?

Bij Vrouwengeneeskunde zijn we meer dan 20 jaar gespecialiseerd in vruchtbaarheid en Chinese geneeskunde. Je krijgt acupunctuur en kruiden gecombineerd met ontspannende visualisaties, vruchtbaarheidsmassage, voeding en oefeningen voor thuis. Daarmee wakkeren we het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam aan.

Vrouwengeneeskunde
Kaap Hoorndreef 66
3563 AW Utrecht
Telefoon: 06-53195292
E-mailadres: contact@vrouwengeneeskunde.nl
Website: www.vrouwengeneeskunde.nl

Noord-Holland

Coaching voor single vrouwen met een (onvervulde) kinderwens – Mind Theatre – Amsterdam
Coaching voor single vrouwen met een kinderwens én voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. Mijn naam is Carola, ik ben Lifecoach, ervaringsdeskundige én een happy single lady zonder kinderen.

Samen onderzoeken we wat het beste bij je past en welke stappen je gaat nemen. Terug naar wie je écht bent en de liefde voor jezelf. Je gaat innerlijke rust ervaren, je gaat je focus verleggen van je kinderwens naar jezelf en naar al het moois wat er om je heen is.

Vol vertrouwen en blijheid kijk jij naar de toekomst. Je hebt er zin in!

Mind Theatre
On- en offline coaching
Witte de Withstraat 1-R
1057 XD Amsterdam
E-mailadres: carola@mindtheatre.nl
Website: https://www.mindtheatre.nl
Bezoek ook de besloten FB groep Single vrouw met een kinderwens.

Zuid-Holland

Acupunctuur – Acupuncturist.nl – Rotterdam-Hoogvliet
Gilles Stoop en Yuhsin Chung begeleiden samen met hun team al meer dan 20 jaar vrouwen en mannen bij diverse vruchtbaarheidsproblemen, waaronder ook onbegrepen onvruchtbaarheid:

“Vaak werken wij aanvullend aan de reguliere geneeskunde: de moderne techniek van een vruchtbaarheidsbehandeling kan namelijk goed ondersteund worden door de eeuwenoude geneeswijze acupunctuur. Wij zetten ons in om vrouwen én mannen, van diverse leeftijden en met verschillende achtergronden zo vruchtbaar, gezond en ontspannen mogelijk voor te bereiden op een poging hun kinderwens te vervullen”.

Acupuncturist.nl
Boomgaardhoekseweg 131
3191 VB Rotterdam-Hoogvliet
Telefoon: 06-54204045
E-mailadres: info@acupuncturist.nl
Website: https://acupuncturist.nl
Acupunctuur – Acupunctuur Praktijk Leman – Alblasserdam
Acupunctuur Praktijk Leman behandelt met hele goede resultaten vruchtbaarheidsproblemen en problemen rondom zwangerschap, volgens Traditionele Chinese Geneeswijze. Drs. Karolina Leman biedt unieke behadelingen die gebaseerd zijn op haar kennis en ervaring. Het doel is de behandeling die onderliggende oorzaken van niet of mogelijk zwanger worden aanpakt, waardoor de kinderwens in vervulling komt. We doen ons best om goede resultaten te krijgen en aandacht aan u te besteden.
U bent welkom in onze praktijk.

Acupunctuur Praktijk Leman
Haven 1
2951 GC Alblasserdam
Telefoon: 06-48427051
E-mailadres: info@acupunctuurleman.nl
Website: http://acupunctuurleman.nl
Fertiliteitsreflexologie – Praktijk Giovida – Oud-Beijerland
Praktijk Giovida is gespecialiseerd in fertiliteitsreflexologie. Voetreflextherapie kan een bijdrage leveren aan het vergroten van de kans op een gezonde zwangerschap. Bij een fertiliteitsbehandeling wordt er gekeken naar jouw hele systeem. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met alle aspecten (fysiek en emotioneel) die invloed kunnen hebben op het al dan niet zwanger worden.

Wat doet fertiliteitsreflexologie:

• Herstelen van de hormonale balans
• Reguleren van de menstruele cyclus
• Het verbeteren van de doorbloeding van de voortplantingsorganen
• Verbeteren van de kwaliteit van de eicel of sperma
• Het bevorderen van de innesteling
• Verminderen van negatieve emoties en stress

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars ( via de aanvullende verzekering) geheel of gedeeltelijk vergoed.

Praktijk Giovida
Zinkweg 222
3262 BH Oud-Beijerland
Telefoon: 06-51805062
E-mailadres: praktijk.giovida@gmail.com
Website: http://www.praktijkgiovida.nl

Noord-Brabant

Voetreflextherapie – Voetreflex by Yvette – Veghel
Voetreflex by Yvette is een praktijk voor voetreflextherapie. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van stellen en individuen bij wie het niet lukt om zwanger te worden. Ik bied ondersteuning bij een medisch traject, maar ook wanneer je nog niet zover bent help ik je graag. We gaan samen werken aan het optimaliseren van jullie gezondheid om zo hopelijk jullie kinderwens te mogen vervullen.

Voetreflex by Yvette
Heilig Hartplein 33a
5462 EB Veghel
telefoon: 06-51686812
E-mailadres: afspraak@voetreflex-veghel.nl
Website: https://www.reproflexologie.nl
Fysiotherapie, gespecialiseerd in vruchtbaarheidsproblemen – Fertiliteitszone – Terheijden
Als je buik, rug en bekken niet soepel is, is er letterlijk geen ruimte voor een kindje/zwangerschap. Onze gespecialiseerde fysio behandeling voor het verbeteren van je vruchtbaarheid bestaat uit een diepe massage van je buik, rug en bekken. Dit zorgt er voor dat alles soepel wordt en een betere doorbloeding krijgt (meer zuurstof naar de organen). Hierdoor kunnen je baarmoeder, eileiders en eierstokken beter doen waar ze goed in moeten zijn. Op onze website kun je er meer over lezen.

Praktijk Fertiliteitszone
Zeggelaan 99
4844 SC Terheijden
telefoon: 06-24161693
E-mailadres: info@fertiliteitszone.nl
Website: https://fertiliteitszone.nl

Zeeland

Limburg

Freya is niet verantwoordelijk voor de in de advertenties aangeboden producten en diensten.