Moeders voor Moeders

Zwanger worden is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tegenwoordig krijgt één op de zes stellen te maken met verminderde vruchtbaarheid. Kunstmatige bevruchting kan voor hen de kans op een zwangerschap aanzienlijk doen toenemen. Bij dergelijke behandelingen maken artsen o.a. gebruik van medicijnen die het hCG-hormoon bevatten. Dit hormoon kan worden verkregen uit de urine van prilzwangere vrouwen. Moeders voor Moeders zamelt deze urine in.

Hoe gaat meedoen in zijn werk?

Als je besluit mee te doen, dan komt één van de informatrices bij je langs. Zij vertelt je hoe meedoen precies werkt en ze beantwoordt al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon en neemt ze een korte vragenlijst met je door. Deze vragen zijn belangrijk. Jouw urine wordt gebruikt voor het maken van een geneesmiddel. De gezondheidsautoriteiten die toezien op geneesmiddelen hebben bepaald dat urine van sommige vrouwen niet mag worden gebruikt. De uitslag van de vragenlijst bepaalt of je kunt deelnemen aan Moeders voor Moeders.

Voor het opvangen van je urine ontvang je van Moeders voor Moeders één of meerdere opvangkannetjes en twee kratten met elk vier flessen om je urine in te bewaren. Iedere week worden de flessen door een chauffeur bij je opgehaald. Dit gebeurt met een bestelauto zonder reclame, dus niemand komt te weten dat je meedoet met Moeders voor Moeders. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met de informatrice spreek je een plaats af waar de flessen staan. Een alternatief ophaaladres opgeven kan ook.

Meedoen met Moeders voor Moeders is dus een heel eenvoudige manier om andere vrouwen ook gelukkig te maken.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van Moeders voor Moeders of telefonisch via 0800-0228070. Hier kun je ook terecht voor meer informatie. Aanmelden kan al vanaf het moment dat je over tijd bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week.

MvM Logo zonder pay off

 

 

 

 

Lees ook: Oneigenlijk gebruik hCG als afslankmiddel