Zorg voor Jezelf e-training

Introductiepagina

Welkom op de overzichtspagina van de Freya Zorg voor Jezelf e-training!

Als je met vruchtbaarheidsproblemen wordt geconfronteerd, schudt je hele leven op zijn grondvesten. Misschien is het voor het eerst in je leven dat je een moeilijke periode doormaakt of misschien heb je al veel meegemaakt in je leven.
Misschien houden deze vragen je bezig: Hoe kom ik hier doorheen? Hoe kom ik bij het licht aan het einde van de tunnel? Hoe blijf ik in contact met mijn partner, mijn omgeving en ook… met mijzelf?

Positieve impuls

In zo’n moeilijke periode is het vaak lastig om de positieve dingen te blijven zien. Met deze e-training willen we je een positieve impuls geven om met de uitdagingen in je leven om te gaan. Ook als je geen vruchtbaarheidsprobleem (meer) hebt, is de e-training waardevol.
Natuurlijk is dit geen kant-en-klare oplossing voor al je problemen. Het is ook geen vervanging voor psychosociale therapie.

Wij hopen dat de e-training je een steuntje in de rug geeft en je helpt om een beetje beter voor jezelf te zorgen! Daarnaast brengen we je graag in contact met anderen die ook de training volgen, via de bijbehorende Facebookgroep en forumgroep. Zo kunnen jullie elkaar ook steunen en inspireren.
De training is alleen beschikbaar voor leden van Freya.

Wil je meedoen, maar heb je je nog niet aangemeld? Lees dan hier hoe je dat doet. De e-training is op 4 november gestart, maar je kunt je nog aanmelden tot en met 17 november. Daarna sluit de inschrijving.
(De start van de volgende e-training is gepland op 4 mei 2020.)

Toegang tot de training

Vanaf maandag 4 november 2019 wordt elke week een nieuwe link actief naar de module van die week. Om bij de links te komen moet je eerst inloggen in de Freya pagina. Je ontvangt de inloggegevens in de week voorafgaand aan de start.
Als je al een account hebt (forumbezoeker) en je hebt je aangemeld voor de training, dan zorgen wij dat je met dezelfde inloggegevens als voor het forum bij de juiste pagina kunt komen.

De voorbije weken blijven gewoon staan, dus je kunt altijd nog eens terugkijken. Dat maakt het ook mogelijk dat je de training op je eigen tempo volgt als je net even iets minder snel gaat dan wij.
Elke week hebben we een ander thema:

 • 04-11 Week 1: Positiviteit
 • 11-11 Week 2: Aandacht voor jou
 • 18-11 Week 3: Eigenwaarde: trots op jezelf 
 • 25-11 Week 4: Denk aan jezelf
 • 02-12 Week 5: Zelfbewustzijn
 • 09-12 Week 6: Emoties en stress
 • 16-12 Week 7: Je relatie
 • 23-12 Week 8: Omgaan met de omgeving
 • 30-12 Week 9: Dankbaarheid
 • 06-01 Week 10: Liefdevol leven
 • 13-01 Week 11: Rituelen
 • 20-01 Week 12: Zingeving
 • 27-01 Week 13: Geluk
 • 03-02 Week 14: Kracht

De e-training Zorg voor Jezelf duurt dus in totaal 14 weken. Elke week krijg je een e-mail van ons waarmee we je herinneren dat er een nieuwe module klaarstaat. In elke module behandelen we een onderwerp en geven we drie bijpassende oefeningen. Natuurlijk is het helemaal aan jou of je alle oefeningen wilt doen of dat je een keuze maakt in dingen die je aanspreken. Je bent niets verplicht.

Hier vind je de bijbehorende groepen:

Heb je nog vragen of gaat er iets niet goed? Stuur ons dan een e-mail of neem contact op via Messenger.
Veel succes en hopelijk ook plezier bij het volgen van deze speciaal door en voor Freya samengestelde e-training.

Wie zitten er achter deze e-training?

Alle mensen die meewerken aan deze e-training hebben zelf ervaring met vruchtbaarheidsproblemen. We weten dus hoe het voelt!

Coaches

De coaches die aan de inhoud van de modules bijdroegen, zijn als vrijwilliger aan Freya verbonden:

 • Pauline Miedema is coach en trainer. Ze ondersteunt mensen bij het maken van keuzes in werk en leven. Het belangrijkste wat ze heeft geleerd van haar eigen fertiliteitstraject is dat je het niet alleen hoeft te doen. 
  “Praat erover, zoek mensen op die hetzelfde doormaken, want je bent niet de enige die doormaakt wat jij nu voelt.”
 • Ellen van der Valk is yogadocente en houdt zich bezig met het therapeutisch inzetten van yoga bij fysieke, mentale en/of emotionele klachten. Ook is ze auteur van twee boeken: ‘Baby in mijn hoofd’ en ‘Fertility Yoga & Lifestyle’.
  “Wees voor jezelf net zo lief als je voor je zo gewenste kindje zou zijn.”
 • Susanne Eskens is freelance communicatie-adviseur & portretfotograaf en helpt mensen bij het vertellen van hun verhaal. Ze volgde de opleiding tot Mindfulness & Compassiecoach en is verantwoordelijk voor de column ‘Zorg voor Jezelf’ in het Freya Magazine.
  ”Zorgen voor jezelf begint bij een fijne balans in je leven, waar net zoveel ruimte is voor de lastige als de leuke dingen. Daar kan geen #selfcaresunday tegenop.”

Projectteam

Het projectteam Zorg voor Jezelf die de e-training uitwerkten en jullie tijdens de training met raad en daad bijstaan:

 • José Knijnenburg is directeur van Freya en houdt zich al vele jaren bezig met alle aspecten van van vruchtbaarheidsproblematiek en ongewilde kinderloosheid. Ook volgde ze de opleiding Herstelcoaching.
  “Als je honderd redenen hebt om te huilen, besef dan dat je ook duizend redenen hebt om te glimlachen.”
 • Marjolein Grömminger is communicatie-adviseur en verzorgt en coördineert de communicatie bij Freya.
  “Accepteer jezelf zoals je bent. Je bent namelijk precies goed!”
 • Judy Kreft is Freya’s spin in het web. Zij beheert het secretariaat en verzorgt alle administratieve taken rondom de e-training.
  “Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van.”