Winnaar 5: de impact van vruchtbaarheidsproblemen

european fertility week

Eerder vroegen we jullie om op creatieve wijze invulling te geven aan het thema van de Week van de Vruchtbaarheid 2017. We kregen prachtige inzendingen! Iedere dag plaatsen we de bijdrage van één van de winnaars.

Vandaag het gedicht van Melissa. Zij schrijft over het grote gemis in haar leven en hoe moeilijk ze het soms vindt om hoop te houden. Haar woorden zijn voor velen invoelbaar en herkenbaar. Wat ons betreft dan ook een terechte winnaar in deze Week van de Vruchtbaarheid.

Het voelt alsof ik iets mis in mijn leven
Alsof er een grote leegte is
Het is mijn allergrootste wens
Maar nu zit ik in het ongewis

Zou het er dan ooit van komen
Of is het voor mij niet weggelegd
Moet ik er niet te veel op hopen
En moet ik stoppen met dit gevecht

Het is een ondraaglijk gevoel
Niet wetend of het ooit zal gebeuren
Ik weet niet meer wat ik moet denken
Ik wil niet langer hoeven treuren

Gaat het dan tóch ooit lukken
Wist ik maar waar het aan lag
Het is allemaal zo moeilijk
En het wordt steeds zwaarder, elke dag

Ik probeer positief te blijven
En de hoop niet te verliezen
Het is niet makkelijk
Maar ik heb helaas niets te kiezen

Ik zal door moeten vechten
En me niet uit het veld laten slaan
Niet zo negatief denken
En er helemaal voor gaan

Ik moet erop blijven vertrouwen
En er alles aan doen wat ik kan
Zodat ik straks eindelijk een kindje heb
Samen met mijn lieve man!

Melissa

Geef een reactie