Gesprekken over ‘de kids’

zwangerschapstest

Je kent dat wel… Dat je gezellig uit eten bent met vrienden en dat het dan voornamelijk over ‘de kids’ gaat. Bij het eerste kids-gesprekje zet ik mijn glimlach op. Bij gesprek 2 maak ik mijn glimlach wat breder. Bij gesprek 3 begin ik een beetje mee te knikken en ‘awhh wat lief ‘ te roepen. Bij gesprek 4 begint mijn blik wat af te dwalen. Bij gesprek 5 kijk ik naar mijn lege bord en naar de halfvolle borden van de rest. Bij gesprek 6 is mijn lach compleet verdwenen van mijn gezicht. Bij gesprek 7 sta ik op met de woorden “ik moet even naar het toilet”.

Daar aangekomen sluit ik mezelf op in de wc en voel mij behoorlijk alleen. Ik laat een traan vallen op de grond, trek de wc door en kijk naar het slot. ‘Zal ik hier nog even blijven?’ Ik open het slot en loop naar de wastafel. Ik was mijn handen en check mijn ogen en make up in de spiegel. ‘Kom op, Joyce!’. 

Ik zucht en lift mijn kin en borst omhoog. Ik glimlach even in de spiegel en besluit dat ik weer terug moet naar de tafel. Ik neem een hap lucht en gooi heel dramatisch de deur open en zet een stap de deuropening in. Tot ik besef dat ik de verkeerde deur heb opengegooid. Ik sta weer in het wc-hokje. Ik lach mezelf een ongeluk en hoop dat er niet iemand binnenkomt.

Als ik klaar ben met mezelf uitlachen kan ik de wereld weer aan. Als ik weer aan tafel zit gaat het gesprek over… 3 keer raden… de kids. Maar nu is mijn glimlach echt. En ik heb nog lang lol om mezelf 😁.

Joyce

Geef een reactie