Fertiliteitsnieuws

IVF-cijfers 2018

De IVF-cijfers 2018 zijn bekend. Het overall zwangerschapspercentage na IVF is in Nederland nog nooit zo hoog geweest als in 2018.

“Heb je kinderen?”

Op 9 december werd de documentaire “Heb je kinderen” van Ines ten Berge uitgezonden. Dit prachtige document toont in alle rauwheid en eerlijkheid hoe het is om kinderloos te zijn. Enkele thema’s schreeuwen wat ons betreft om (welverdiende!) aandacht.

Freya nieuws

Ontwikkeling online platform onvervulde kinderwens

Freya wil een online platform ontwikkelen voor mensen die ongewenst kinderloos zijn. Met dit platform willen we mensen een omgeving bieden waar ze steun, herkenning, inspirerende verhalen én waardevolle tips vinden over het leven zonder kinderen. Een leven dat zo anders is dan gehoopt.

Antwoord op Kamervragen over vergoeding eiceldonatie

In april 2019 schreven wij dit artikel om het ontbreken van vergoeding voor eiceldonatie aan te kaarten. Voor eiceldonatie moet je namelijk (een groot deel) zelf betalen, ook al is er sprake van een duidelijke medische indicatie (zoals vervroegde overgang of ontbreken van eicellen door behandeling voor kanker). Antwoord van de minister Wij stuurden ons […]

Europese Week van de Vruchtbaarheid: 4-10 november

Inmiddels is het een traditie: de eerste week van november is het de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Dit is de themaweek van 4 tot en met 10 november. Samen met onze Europese collega-organisaties vragen we aandacht voor vruchtbaarheid. Een belangrijk doel is het taboe op vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken.