Fertiliteitsnieuws

IVF-cijfers 2017

In 2017 is een recordaantal IVF-kinderen geboren, 5.226. Het zwangerschapspercentage steeg, er werden minder meerlingen geboren en de cryo-resultaten zijn sterk verbeterd.

Aanpassen DNA bij embryo’s

Een arts in China beweert dat hij de allereerste is die een aanpassing heeft gedaan in het DNA van een embryo. Er zou vervolgens een meisjestweeling zijn geboren die door de aanpassing resistent is voor het HIV-virus.

Isala lanceert app voor paren met kinderwens

Ongeveer één op de zes paren krijgt te maken met verminderde vruchtbaarheid. Het Fertiliteitscentrum van Isala Vrouw-kindcentrum lanceert daarom haar eerste app ‘Isala Zwanger worden’, ontwikkeld door medisch specialisten.

Freya nieuws

Tips van jullie, voor jullie!

In het fertiliteitstraject komt er nogal wat op je af. Zoveel zaken die je het hoofd moet bieden! We vroegen jullie om jullie eigen kennis en ervaring te delen met ons. Want wat voor jou werkt of jou kracht geeft, heeft wellicht ook waarde voor een ander. Tips van jullie, voor jullie!

Vragen aan therapeuten – Week van de Vruchtbaarheid (deel I)

In het kader van de Week van de Vruchtbaarheid boden we jullie de mogelijkheid om je vragen te stellen aan de een psychosociaal therapeut. De ingestuurde vragen zijn beantwoord door de psychosociaal therapeuten van Tara Therapeuten, allen gespecialiseerd op het gebied van vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid. Vandaag delen we de eerste vragen met antwoorden.

Persbericht: 40 jaar IVF: Tijd voor meer kennis over (on)vruchtbaarheid

Van 5-11 november vindt voor de derde keer de Week van de Vruchtbaarheid plaats. Fertility Europe – de overkoepelende Europese organisatie – roept op tot het creëren van meer openheid over vruchtbaarheidsproblemen, verbetering van de kennis over vruchtbaarheid en meer begrip voor het verdriet dat gepaard gaat met ongewilde kinderloosheid.