Fertiliteitsnieuws

Verzekeraar moet klant wijzen op wachtlijsthulp

Dianda Veldman, directeur van de Patientenfederatie Nederland, roept zorgverzekeraars op hun klanten veel beter te bedienen en hun klanten veel actiever te wijzen op de mogelijkheid van wachtlijsthulp.

Gynaecoloog Karbaat verwekte 19 donorkinderen

De omstreden arts Jan Karbaat van Medisch Centrum Bijdorp heeft wel degelijk vrouwen geïnsemineerd met zijn eigen zaad. Hij heeft minstens negentien donorkinderen verwekt. Dat blijkt op basis van dna dat een wettig kind van Karbaat heeft afgestaan aan de Fiom KID-DNA Databank.

Kindje terug naar draagmoeder na dna-test

Een homostel uit Twente staat met lege handen, nadat een dna test uitwees dat de echtgenoot van hun draagmoeder de vader van het kindje is. De wensvaders Stefano en Arnout zorgden al 2 weken voor de pasgeboren Hayley.

Freya nieuws

Moederdag 2017

Laten we van Moederdag een mooie dag maken voor álle vrouwen!

Het aantal adopties blijft afnemen

Al jaren neemt het aantal adopties af. Het aantal adopties in 2016 was lager dan ooit: 30% minder dan het jaar daarvoor. In 2016 kwamen er 214 kinderen uit het buitenland naar Nederland. In 2015 waren dat er nog 304. Dat schrijft de Stichting Adoptievoorzieningen in hun jaarverslag. Het jaar 2016 was een roerig jaar voor de Stichting. […]

Ons jaarverslag 2016 staat online

Op 25 maart hield Freya haar jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Tijdens deze vergadering presenteerde het bestuur ook het jaarverslag 2016. Hierin kun je lezen met welke zaken Freya zich zoal bezighoudt. Dat is misschien wel meer dan je denkt! Lees hier het Jaarverslag

Help je mee? Onderzoek naar embryotransfer op dag 5.

De laatste jaren is er discussie over de vraag of terugplaatsing van een embryo het beste op de 3e of op de 5e dag na een IVF/ ICSI punctie kan plaatsvinden. Help jij de onderzoekers hier meer duidelijkheid over te krijgen?

De bezuiniging op IVF is gehaald!

In 2012 wilde het Kabinet bezuinigen op IVF. Freya en de NVOG droegen destijds alternatieven aan, waarmee ook bespaard kon worden. Daardoor zitten nog steeds 3 behandelingen in het basispakket.