Fertiliteitsnieuws

Nieuwe KRO-NCRV documentaire ‘Heb je kinderen?’

Hoe accepteer je dat je ongewild kinderloos bent? Of accepteer je het niet? In de documentaire ‘Heb je kinderen’? stelt programmamaker Ines ten Berge (49) zichzelf deze vragen in haar zeer persoonlijke zoektocht. Dit najaar te zien zijn bij KRO-NCRV op NPO 2.

Kamervragen over vergoeding eiceldonatie

Onlangs schreven wij dit artikel, waarin we het ontbreken van vergoeding voor eiceldonatie aankaarten. Voor eiceldonatie moet je namelijk zelf betalen, ook al is er sprake van een duidelijke medische indicatie (zoals vervroegde overgang of ontbreken van eicellen door behandeling voor kanker).Ons stuk was reden voor Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen (PvdA) om schriftelijke vragen te […]

Freya nieuws

Opnieuw kijken naar vergoeding vruchtbaarheidsbehandelingen

Er moet opnieuw gekeken worden naar de vergoeding van vruchtbaarheidsbehandelingen, met respect voor verschillende persoonlijke omstandigheden. Zo krijgen vrouwen die geen (goede) eicellen meer hebben eiceldonatie niet vergoed. Onterecht, vindt Freya, de belangenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Bestuursweekend

Het bestuur van Freya was bijeen tijdens het jaarlijkse bestuursweekend.

Draagmoederschap

We horen graag jullie mening over de uitbreiding van mogelijkheden van (hoogtechnologisch) draagmoederschap in Nederland.