Fertiliteitsnieuws

Waarop moet onderzoek naar (on)vruchtbaarheid focussen?

Ondanks de grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek en publicaties die er al zijn, blijven veel van de fundamentele vragen over de behandeling van onvruchtbaarheid bestaan. Als deze vragen beantwoord worden, kan hopelijk de fertiliteitszorg verbeteren.

Medicijngebruik bij kinderwens en zwangerschap

Als je zwanger wilt worden of al bent, wil je weten of je medicijnen veilig zijn bij gebruik tijdens zwangerschap. Veel info via de sociale media blijkt onjuist blijkt uit onderzoek van RadboudUMC

Freya nieuws

Antwoord op Kamervragen over vergoeding eiceldonatie

In april 2019 schreven wij dit artikel om het ontbreken van vergoeding voor eiceldonatie aan te kaarten. Voor eiceldonatie moet je namelijk (een groot deel) zelf betalen, ook al is er sprake van een duidelijke medische indicatie (zoals vervroegde overgang of ontbreken van eicellen door behandeling voor kanker). Antwoord van de minister Wij stuurden ons […]

Europese Week van de Vruchtbaarheid: 4-10 november

Inmiddels is het een traditie: de eerste week van november is het de Europese Week van de Vruchtbaarheid. Dit is de themaweek van 4 tot en met 10 november. Samen met onze Europese collega-organisaties vragen we aandacht voor vruchtbaarheid. Een belangrijk doel is het taboe op vruchtbaarheidsproblemen te doorbreken.

ESHRE-lezing Ellen van der Valk over communicatie met artsen (video)

Eind juni vond in Wenen het jaarlijkse ESHRE-congres plaats voor ca. 12.000 Europese professionals op het gebied van fertiliteit. Freya-vrijwilligster Ellen van der Valk (redactielid van het Freya Magazine) verzorgde een lezing over de communicatie tussen arts en patiënt.

Freya e-training Zorg voor Jezelf start in november

Goed voor jezelf zorgen is ongelooflijk belangrijk als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen. Daarom ontwikkelt Freya de inspirerende e-training Zorg voor Jezelf. Gedurende 15 weken ontvang je wekelijks inspiratie, tips en oefeningen rondom het thema ‘Zorg voor Jezelf’. De e-training is laagdrempelig, positief en nodigt uit om op een fijne manier met jezelf aan de slag te gaan. Deze e-training lanceren we in de Week van de Vruchtbaarheid, die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 10 november.