Wetswijziging: levenloos geboren kindje registreren kan nu

Eindelijk is registratie mogelijk!

Als je baby tijdens de zwangerschap in je buik is overleden, bestaat vanaf maandag 4 februari 2019 de mogelijkheid om het levenloos geboren kindje te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP).

Deze wetswijziging is te danken aan een petitie van ouders die het onterecht en een groot emotioneel gemis vonden dat hun baby nergens officieel geregistreerd werd. Dat dit nu kan, betekent voor ouders een erkenning van het bestaan van hun kind.

In welke gevallen?

Het maakt niet uit hoe lang het geleden is en hoe lang de zwangerschap heeft geduurd. Ook ouders die in een (ver) verleden te maken hebben gehad met de geboorte van een eerder in de buik overleden baby, kunnen hun baby alsnog laten registreren.

Wat gebeurt er met de registratie?

Na de registratie zie je jouw baby op het overzicht met je persoonsgegevens, dat je meekrijgt na de registratie. Ook zie je de naam van je baby als je inlogt in www.MijnOverheid.nl onder je persoonlijke gegevens.

Hoe kun je je levenloos geboren kindje registreren?

Wat je nodig hebt en wat je moet je doen om je levenloos geboren kindje te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP), kun je hier lezen:

Meer info over zwangerschapsverlies en miskraam.

Geef een reactie