Uitkomsten enquête ReceptIVFity test

Begin januari vroegen we jullie een enquête in te vullen over de ReceptIVFity test.

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat slechts 5% de ReceptIVFity test NIET zou willen gebruiken voorafgaand aan een IVF of ICSI behandeling. Bijna twee derde zou vervolgens hun IVF of ICSI behandeling uitstellen bij een ongunstig profiel.
De complete resultaten van de enquête kun je hier vinden: Uitslag enquête ReceptIVFity.

De test is momenteel alleen beschikbaar in het EMC Rotterdam en Viva Neo Leiderdorp.

Update: Vanaf juni 2018 kunnen ook patiënten die nog niet onder behandeling zijn geweest – met een verwijzing van de huisarts – voor de test terecht bij Vivaneo Kinderwens in Leiderdorp.

Wat is de ReceptIVFity test?

Met deze test kan bij de vrouw vóór de start van een IVF/ICSI behandeling bepaald worden of de omstandigheden in de baarmoeder goed zijn voor embryo-implantatie. De test zorgt dus voor een beter inzicht in de kans van slagen van een IVF/ICSI poging.
Deze test wordt uitgevoerd door middel van een vaginaal afgenomen uitstrijkje met een wattenstokje. In een gespecialiseerd lab onderzoekt men de verhouding van de verschillende soorten bacteriën die van nature in de vagina voorkomen. Hiermee kan worden bepaald of een vrouw een gunstig of ongunstig bacterie- profiel heeft voor IVF/ICSI.
Circa 1 op de 6 vrouwen die voor IVF/ICSI in aanmerking komen, blijkt op dat moment een ongunstig bacterie-profiel hebben. Dit houdt in dat de kans op succes met IVF heel klein is (ongeveer 5%). Bij een gunstig profiel ligt de kans boven de 40%*.
(*Deze percentages zijn gebaseerd op studies bij vrouwen voor hun eerste poging).

Wil je meer lezen?

Geef een reactie