Wat als…

Wat als jij nooit gaat komen, en onze rommelkamer nooit jouw kamertje zal zijn, maar altijd een pijnlijke herinnering zal blijven aan een droom die nooit werkelijkheid is geworden?

Wat als papa nooit jouw roze blote babybilletjes in zijn sterke kolenschoppen van handen mag houden, jou nooit tedere kusjes zal geven en je nooit zal voorlezen voor het slapen gaan?

Wat als het enige nachtelijke huilen bij de buren vandaan komt, en wij nooit slapeloze nachten voor jou mogen hebben?

Wat als er nooit een schommel in onze tuin komt te staan, en we nooit dolle kinderfeestjes met gierende kinderen door het huis zullen hebben die met hun moddervoeten mijn pas geboende vloer besmeuren?

Wat als ik nooit vlechtjes in jouw haar zal maken, of nooit in de zeikende regen schreeuwend aan de zijlijn zal supporteren tot ik hees en schor ben en nooit ruzie met je zal maken over de rommel die je altijd laat slingeren (net als je ouders)?

Wat als we nooit samen koekjes zullen bakken en jij nooit bij opa en oma op bezoek kunt gaan met je eerste misbaksels die opa en oma heerlijk vinden ook al zit er per ongeluk geen zout in?

Wat als we jou nooit leren fietsen en onze fietsen altijd zonder kinderzitje zullen blijven, en wat als we nooit samen op een picknickavontuur gaan en de thermoskan thee thuis vergeten?

Wat als we nooit zullen helpen met je huiswerk, je boterhamtrommeltje in je rugzak zullen vinden met de groene boterhammen van twee weken terug of je eerste rapport zullen zien?

Wat als we nooit samen zandkastelen gaan bouwen en springen in de golven die ons kasteel verwoesten?

Wat als we nooit de legendarische woorden “Ik haat je!” zullen horen als jij al puberend door het huis stuitert, en wij vertederd terugdenken aan de goede oude tijd toen je nog zo klein en onschuldig was?

Wat als we nooit jouw eerste liefde zullen meemaken, je eerste zoen, je eerste gebroken hart? En wat als je vader je nooit wijze raad kan geven over het leven, kamperen, gereedschap, oude-mensen-muziek, en meer van die dingen die je helemaal niet interessant vindt?

Wat als we je nooit op kamers zien gaan, en jij nooit de eerste stappen naar vrijheid gaat zetten om vol goede moed de wereld te ontdekken terwijl je overbezorgde moeder doodsangsten uitstaat?

Wat als we jou nooit zien trouwen en zelf kinderen krijgen waarvan wij hopen dat ze jouw vervelende trekjes krijgen, terwijl iedereen om ons heen wel opa en oma wordt?

Wat als we jouw kinderen nooit zullen leren kennen en wij alleen achterblijven?

Suuz

2 gedachten over “Wat als…

Geef een reactie