1 op de 6 – Saskia

De afgelopen vijf jaar verzamelen zich in onze wijk steeds meer kinderen om mee te doen aan het jaarlijkse, door onze buurtvereniging georganiseerde, paaseieren zoeken. Wij staan daar al vijf jaar een beetje onwennig tussen aangezien we in de organisatie zitten, maar zelf geen verwachtingsvolle peuter aan de hand meenemen op deze zoektocht.

“Kinderen zijn in de wijk echt de lijm.”

En dit zal helaas ook nooit gebeuren. Zes jaar geleden hebben we ons huis op de groei gekocht in deze zeer kindvriendelijke nieuwbouwwijk. Meer dan 100 kleine kinderen wonen er nu. Kinderen zijn hier in de wijk echt de lijm. Het is bij goed weer druk in alle tuinen met heen- en weer geloop. Alleen in onze tuin blijft het erg stil.

We hebben er na vijf jaar medische behandelingen zeer recent voor gekozen om er een punt achter te zetten en samen verder te gaan. Het was een hele moeilijke keuze maar het is wel een verademing om niet meer heen en weer geslingerd te worden tussen wel of niet doorgaan. Na zes keer IUI en vier keer IVF werd eindelijk de oorzaak duidelijk en zou onze enige optie eiceldonatie zijn. Na lang twijfelen hebben we besloten niet daarvoor te gaan.

“We zullen blij zijn als de geboortegolf hier stopt.”

Als ik nu vanuit het keukenraam de spelende kinderen en de kletsende ouders zie, bekruipt me wel het gevoel van eenzaamheid en er niet bij horen. Gelukkig worden er door de vereniging ook genoeg grote-mensen-dingen georganiseerd, maar we zullen wel blij zijn als de geboortegolf hier stopt.

Saskia

Geef een reactie