Freya geschokt door nieuwe feiten rondom spermadonatie Rijnstate

Vorig jaar werd bekend dat bij meerdere spermadonoren die doneerden bij de spermabank van Ziekenhuis Rijnstate, het maximaal aantal nakomelingen van 25 is overschreden. Er komen nu nieuwe feiten boven tafel die meer inzicht geven in de falende administratie. Freya is geschokt.

Uit nieuwe informatie blijkt dat de administratie bij de spermabank van Ziekenhuis Rijnstate jarenlang niet op orde en niet volledig is geweest. Hierdoor zijn er in bepaalde gevallen veel meer kinderen van één donor geboren dan het maximaal toegestane aantal van 25. Bovendien zijn er bij de ouders, donoren en kinderen vragen die niet meer met zekerheid beantwoord kunnen worden.

Meest dierbare wens

Als je bent aangewezen op een fertiliteitstraject, leg je je meest dierbare wens in handen van medici. Vertrouwen hebben in de artsen en de kliniek waar je onder behandeling bent, is een eerste vereiste. Uit de recente nieuwsberichten blijkt dat dit vertrouwen in het verleden is geschaad door falende administratie bij de spermabank van Ziekenhuis Rijnstate. Er is een situatie ontstaan waarbij donoren, ouders en donorkinderen geconfronteerd worden met het feit dat er (mogelijk) meer dan de maximaal toegestane 25 nakomelingen zijn ontstaan per donor. Daarnaast zijn bepaalde vragen die leven bij de partijen, niet meer met zekerheid te beantwoorden. Freya vindt het schokkend dat er destijds zo onzorgvuldig is omgesprongen met de administratie van dergelijke, precaire behandeltrajecten.

Meer informatie lees je hier.

Geef een reactie