Kinderrijke buurt

Onlangs reed ik door een straat waar maar liefst drie kindjes waren geboren. Er was geen ontkomen aan: half naar binnen gevlogen ooievaars, rijen aaneengeregen luiers, grote borden met Disneyfiguren die een plakkaat vasthouden met de tekst ‘Welkom in de buurt’.

Mijn gedachten gaan op zo’n moment uit de naar de mensen voor wie dit een pijnlijke aanblik is. Mensen die misschien al jarenlang hopen op de komst van een kindje, maar bij wie zwanger worden (nog) niet lukt. Iedere keer dat ze door deze straat komen, zal het wellicht een steek jaloezie geven.

Vervolgens mijmer ik verder en vraag ik me af wat het verhaal is achter de geboortes in deze straat. Zouden deze wondertjes spontaan gekomen zijn? Of hebben deze ouders wellicht ook een traject van jaren achter de rug, vol verdriet en teleurstellingen?

Een bevalling roept altijd emoties op. Achter iedere geboorte zit een verhaal. Net zoals er een verhaal zit achter iedere voordeur waar geen oh zo vurig gewenst kindje geboren wordt. Alleen wordt dat verhaal niet van de daken geschreeuwd…

Wil je meer lezen?

Geef een reactie