Nieuw leefstijl coachingsprogramma MijnFertiCoach app van start

Onderstaand bericht heeft Freya ontvangen ter verspreiding.

  • MijnFertiCoach helpt behandelaar en patiënt in een fertiliteitstraject op weg naar een gezond nieuw leven
  • Ontwikkeld door multidisciplinair team van zorgprofessionals

Hoofddorp, 6 november 2019 – Vandaag, tijdens de Europese Week van de Vruchtbaarheid, maakt de werkgroep MijnFertiCoach bekend dat de app nu officieel beschikbaar is voor fertiliteitscentra in Nederland. Deze aankondiging is het startsein dat vanaf nu, naast de werkgroepleden, ook andere centra zich kunnen aansluiten bij dit initiatief. De MijnFertiCoach app voorziet in de behoefte van vele vrouwen en hun partners, om op maat persoonlijke steun en begeleiding te krijgen in een fertiliteitstraject. Werken aan gezond ouders worden begint met kennis over het belang van een gezonde leefstijl. MijnFertiCoach motiveert patiënten om een leefstijlverandering echt vol te houden. Het programma ontzorgt daarmee de arts en verpleegkundige. 

Jesper Smeenk, gynaecoloog ETZ Tilburg, een van de betrokken experts: “Het is een concreet leefstijlinstrument speciaal voor patiënten in een fertiliteitstraject dat verder gaat waar bestaande programma’s ophouden. Het biedt grip en support op maat en fungeert als steun in de rug om gestelde doelen te realiseren. Zo kun je samen de kansen op een gezonde zwangerschap vergroten en de tijd tot zwangerschap verkorten.

Over de app

De app MijnFertiCoach biedt de mogelijkheid om patiënten op afstand individueel te begeleiden bij leefstijlverandering. Het gebruik en de verzameling van data hiervoor gebeurt onder uiterst veilige condities. MijnFertiCoach is mogelijk gemaakt door Ferring B.V. Het leefstijlprogramma is ontwikkeld door een multidisciplinair team van zorgprofessionals en is mede tot stand gekomen door adviezen van patiëntenvereniging Freya en patiënten die hebben deelgenomen aan de testfase. Centra en patiënten kunnen kosteloos gebruik maken van deze app. Op de website www.MijnFertiCoach.nl kunt u aanvullende informatie vinden.

Geef een reactie