Prikpaniek

Het is alweer een paar jaar geleden, maar mijn ‘prikincident’ staat in mijn geheugen gegrift alsof het gisteren gebeurde… Ik had een etentje bij de directeur van het bedrijf waar ik destijds werkte, samen met mijn directe collega’s.

Uitgebreid borrelen en een voortreffelijk 4-gangen diner stonden op het menu. En hoewel het niet netjes is om tijdens het diner van tafel te gaan, moest ik me om klokslag 20.00 uur toch even excuseren. Ik zat namelijk middenin mijn IVF-behandeling en het was spuittijd! Een beetje ongemakkelijk door mijn (gefingeerde) sanitaire stop, ging ik naar het toilet. Zo snel mogelijk zette ik de spuit en nam quasi-nonchalant weer plaats aan tafel alsof er niets aan de hand was.

De dampende soep werd geserveerd, en tegelijkertijd brak bij mij het zweet uit. En nee, het was deze keer geen opvlieger als gevolg van de hormonen. Ik bedacht me namelijk ineens dat ik de spuit had laten liggen op de wastafel! Hoe kon ik me hier nu uit redden?! Ik kwam tot de conclusie dat er geen andere oplossing was dan als de wiedeweerga teruggaan naar het toilet om de spuit veilig te stellen. Ik mompelde iets onhoorbaars en snelde terug naar het toilet. En hoewel ongetwijfeld niemand er iets achter zocht, geloof ik dat de rest van de avond mijn rode hoofd niet meer is weggegaan…

Geef een reactie