Weer genieten van kleine dingen

Iedereen die in de medische molen zit, heeft wel eens gedacht ‘Wat als het niet lukt, wat dan?’.

Voor mij is het nu werkelijkheid en weet ik dat ik definitief kinderloos blijf. En dan is de vraag ‘Wat dan?’ of eigenlijk ‘Wat nu?’ dus ineens ook werkelijkheid.

Tsja, wat nu? 18 jaar lang stond mijn leven voor een groot deel in het teken van mijn kinderwens en nu dat achter me ligt, is er naast verdriet en pijn ook vooral veel leegte. Want wat geeft mijn leven nu zin? Waar doe ik het allemaal voor?

Soms voelt dit minstens zo zwaar zoals het er staat, maar gelukkig zijn er ook momenten dat het stukken minder zwaar voelt. Maar tóch is er die vraag. Want mijn ideaalbeeld was altijd een relatie en kind(eren), een gezin dus! En zelfs toen er geen relatie was, ben ik blijven vechten voor mijn kinderwens om zo toch mijn eigen gezin te mogen krijgen, mama te mogen worden.

Maar nu is het er beide niet. Want sinds een jaar ben ik weer single en sinds ruim twee maanden weet ik dat ik écht definitief kinderloos blijf. Ik ben nu op zoek naar nieuwe zingeving, voor mezélf deze keer! Veel mensen zeggen heel lief dat het wel weer goed komt als ik weer verliefd word, maar ik wil mijn geluk niet af laten hangen van een mogelijke nieuwe liefde. Ik wil mijn geluk niet (meer) in handen van een ander leggen. Ik wil mijn geluk eerst zelf in eigen handen krijgen.

En dus probeer ik te genieten van de kleine dingen die er zijn zoals een vlinder die voorbij vliegt, het zonnetje, jonge zwanen, een lief berichtje, een mooi lied, een leuke film, een lekker boek, afspraak met vrienden/familie, genieten van de kinderen om me heen, mijn werk, maar juist ook de momenten voor/met mezelf.

Daarnaast probeer ik ook bewust op zoek te gaan naar zingeving, op zoek te gaan naar wat IK belangrijk vind. Door te lezen, te schrijven, te praten, te mijmeren, het maken van een moodboard en naar buiten te gaan.

Er zijn zelfs momenten dat ik kan genieten van dit proces van zoeken en ontdekken. Ik kom er wel… De wereld ligt voor me open!

Lacta

Geef een reactie