In behandeling voor de kinderwens

#Wereldlichtjesdag

Iedere tweede zondag van december is het Wereldlichtjesdag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij de kinderen die niet bij ons konden blijven.

Zwangerschap en kind

Keuzemoment

“Ik heb het formulier ingevuld voordat we aan het IFV traject begonnen. Een zoveelste lijst om helder te krijgen hoever ik wilde gaan om zwanger te kunnen raken. Om mij te helpen overzicht te krijgen in een periode van onzekerheid en chaos.”

Breekpunt

Van drie jaar ellende en een zenuwslopend eerste trimester naar een goed vervolg van de zwangerschap. Van volle bak hormonen direct door naar zwangerschapskwalen. Nu een aantal maanden het geluk aan onze kant, tegenover drie jaar pijn en verdriet.

Wendbaarheid

Ik heb mij dapper in de wereld van de kinderwagens gestort. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Al speurend op internet vind ik allerlei testresultaten en ga ik de wagens één voor één langs. De demonstratiefilmpjes laten de meest luxueuze exemplaren zien. Wegligging, wendbaarheid, crossbanden, verstelbare stangen. Alles komt aan bod. Zelfs een […]

Definitief geen kindje

Verdriet maakt ruimte voor dankbaarheid

Nu, een jaar na de eerste hormoneninjectie, is ons traject afgesloten. Opgelucht dat we niet meer tussen hoop en vrees leven. Teleurgesteld dat we maar zo’n korte periode van hoop hebben mogen hebben.

1 op de 6. Dat ben ik

1 op de 6 – Rob en Petra

Vruchtbaarheidsproblemen taboe? Jazeker! Niet alleen in onze samenleving, ikzelf heb lange tijd dit taboe gesteund door slechts een enkeling te vertellen van onze bezoeken aan het ziekenhuis. Dat Rob en ik na 10 jaar huwelijk geen kinderen hadden gekregen was inmiddels als gegeven aangenomen in onze omgeving. Het onderwerp kwam na een aantal jaar ook […]

1 op de 6 – Hanneke

De wens naar nóg een kindje kwam bij ons alweer bijna drie jaar geleden. Het was weer óns geheimpje en we vonden het weer spannend. “We moesten het opnieuw een jaar lang zelf proberen.” Het was bij onze eerste zwangerschap al duidelijk geworden dat zwanger worden bij ons niet zo makkelijk ging, maar toch raakte ik […]

1 op de 6 – Marion

Verliefd, verloofd, getrouwd. En dan… kindjes! Maar wat als zwanger worden niet  vanzelf gaat? Dan begeef je je ineens op ‘infertile ground’. Een nieuwe, allesoverheersende wereld in je leven. Ik nam mijn laatste pil. De eerste stap was gezet, vanaf dat moment was iedere dag spannend. ‘Zou het…?’ Ik voelde van alles. Leuk spannend was […]

Ons werk voor Freya

Ik zie jullie, juist ook op Moederdag

Iedere dag hoor, zie en lees ik ze. Ervaringen van jullie – de mensen met een onvervulde kinderwens. Een groot verlangen, een stille pijn, een vaak nog te onzichtbaar verdriet. Ik zie jullie worsteling. Jullie wanhoop, angst, onzekerheid, teleurstelling. Maar ook hoop, verwachting, vertrouwen en (pril) geluk.

Freya vrijwilligersweekend

Tijdens het afgelopen, zonovergoten weekend waren wij samen voor ons jaarlijkse vrijwilligersweekend. Twee dagen hebben we met een fantastische club mensen toekomstplannen gemaakt, workshops gedaan, de Freya pubquiz gespeeld, kennisgemaakt en bijgekletst.

Vaderdag

Juist ook op Vaderdag vragen we aandacht voor de mannen die tot hun verdriet (nog) geen vader zijn.