In behandeling voor de kinderwens

De wachtweken: spannend?!

Inmiddels heb ik ontdekt dat ik mezelf misselijk kan denken, merk ik dat mijn focus naar mijn buik gaat: elk steekje, kronkeltje, bubbeltje is een signaal.

De lege kinderkamer

Mabel gaat verhuizen; het huis waar ze zo graag een gezin wilden stichten, wordt verkocht. De kamer die kinderkamer zou worden roept de nodige emoties op.

Grenzen blijf je verleggen, want je wilt zó graag

IVF of welke andere medische ingreep/traject ook, is niet iets wat je ‘gewoon’ even doet. Het vergt heel wat van je moed en doorzettingsvermogen. Iets waar je samen aan toe moet zijn. En dat kost tijd.

Zwangerschap en kind

Een appeltje schillen

Marthe is zwanger, maar heeft met terugwerkende kracht een appeltje te schillen met de mensen uit haar omgeving.

De eerste advent

“Trots zijn wij en heel gelukkig met de geboorte van onze dochter Bettie” Op het kaartje staat een draaimolen in ouderwetse kleuren. Nostalgisch, net als de naam van het pasgeboren meisje: Bettie. Ik vind het erg lief klinken. De moeder van Bettie is een oud-collega van mij. Via Facebook hebben we nog geregeld contact. Leuk […]

Definitief geen kindje

Verdriet maakt ruimte voor dankbaarheid

Nu, een jaar na de eerste hormoneninjectie, is ons traject afgesloten. Opgelucht dat we niet meer tussen hoop en vrees leven. Teleurgesteld dat we maar zo’n korte periode van hoop hebben mogen hebben.

1 op de 6. Dat ben ik

1 op de 6 – Rob en Petra

Vruchtbaarheidsproblemen taboe? Jazeker! Niet alleen in onze samenleving, ikzelf heb lange tijd dit taboe gesteund door slechts een enkeling te vertellen van onze bezoeken aan het ziekenhuis. Dat Rob en ik na 10 jaar huwelijk geen kinderen hadden gekregen was inmiddels als gegeven aangenomen in onze omgeving. Het onderwerp kwam na een aantal jaar ook […]

1 op de 6 – Hanneke

De wens naar nóg een kindje kwam bij ons alweer bijna drie jaar geleden. Het was weer óns geheimpje en we vonden het weer spannend. “We moesten het opnieuw een jaar lang zelf proberen.” Het was bij onze eerste zwangerschap al duidelijk geworden dat zwanger worden bij ons niet zo makkelijk ging, maar toch raakte ik […]

1 op de 6 – Marion

Verliefd, verloofd, getrouwd. En dan… kindjes! Maar wat als zwanger worden niet  vanzelf gaat? Dan begeef je je ineens op ‘infertile ground’. Een nieuwe, allesoverheersende wereld in je leven. Ik nam mijn laatste pil. De eerste stap was gezet, vanaf dat moment was iedere dag spannend. ‘Zou het…?’ Ik voelde van alles. Leuk spannend was […]

Ons werk voor Freya

Ik zie jullie, juist ook op Moederdag

Iedere dag hoor, zie en lees ik ze. Ervaringen van jullie – de mensen met een onvervulde kinderwens. Een groot verlangen, een stille pijn, een vaak nog te onzichtbaar verdriet. Ik zie jullie worsteling. Jullie wanhoop, angst, onzekerheid, teleurstelling. Maar ook hoop, verwachting, vertrouwen en (pril) geluk.

Freya vrijwilligersweekend

Tijdens het afgelopen, zonovergoten weekend waren wij samen voor ons jaarlijkse vrijwilligersweekend. Twee dagen hebben we met een fantastische club mensen toekomstplannen gemaakt, workshops gedaan, de Freya pubquiz gespeeld, kennisgemaakt en bijgekletst.

Vaderdag

Juist ook op Vaderdag vragen we aandacht voor de mannen die tot hun verdriet (nog) geen vader zijn.