Top 10 goedbedoelde adviezen

Beeld Martine van der Voort

helpAls zwanger worden niet snel lukt, hebben de mensen uit je omgeving vaak de oplossing voor jullie probleem. De – vaak goedbedoelde – adviezen vliegen je om de oren. We zetten de 10 meest gehoorde, meest irritante, niet helpende adviezen voor je op een rijtje! Omdat een beetje humor soms heerlijk relativeert.

1. Anders neem je toch een hond?

Ja joh! Een hond, een kind. What’s the difference anyway, right?!

2. Wil je die van mij lenen?

Toch net anders hè, een kind lenen.

3. Zal ik even langskomen om te laten zien hoe het moet?

Eén woord: F.O.U.T. Gaan we het verder niet meer over hebben, oké?

4. Kinderen hebben is ook niet alles hoor!

En waarom hebben jullie er dan zelf drie?

5. Hebben jullie al eens aan adoptie gedacht?

Nee – vertel!

6. Je moet er niet zo mee bezig zijn!

Aha. Dus dát is de oplossing. Dat de artsen me dat nog nooit verteld hebben!

7. Je kunt altijd nog IVF doen

Tuurlijk. Met succesgarantie graag!

8. Als je stopt met behandelen, dan ben je vast meteen zwanger

In dat geval had ik beter niet kunnen beginnen met behandelen! En dat vertel je me nu…

9. Ga op vakantie, dan kom je zwanger terug!

En dan moet ik er zeker ook op vakantie ‘niet mee bezig zijn’?

10. Bij de neef van de zus van mijn achterbuurvrouw hielp….

…. vul maar in!

Heb jij aanvullingen op deze lijst? Laat het achter in een reactie!

Wil je meer lezen?

10 gedachten over “Top 10 goedbedoelde adviezen

 1. Ik kreeg advies op een verjaardagsfeest van een familielid. Hij vertelde hoe zijn vriendin en hij precies wisten welke vrijpartij hun kids hadden voortgebracht. Hun lichamen waren helemaal op elkaar afgestemd en ze gingen toen helemaal in elkaar op. Bla bla bla eindigend met: Je moet namelijk echt met elkaar bezig zijn en niet met een resultaat….
  Ik vond dit zo raar en zo ongepast! Alsof het niet erg genoeg is dat het jarenlang niet lukt, ligt het dus kennelijk ook nog aan je inferieure liefdesleven of zo en is dit kennelijk ineens een redelijk gespreksonderwerp voor op een feestje geworden. Het was niet kwaad bedoeld of zo maar jeutje zeg…..

 2. Ik heb vaak gehoord: Bij andere in mijn omgeving… die hadden ook het hele traject doorstaan en toen hadden ze geaccepteerd dat het niet ging lukken, en werden toen spontaan zwanger! 😮 Dus het kan wel gewoon lukken! (ons geloof daarin is een beetje ver te zoeken)

 3. Single vrouw met vermoedelijk vervroegde overgang.

  Reacties:
  -Nou dan weet je dat en kun je je leven verder gaan plannen (misschien wil ik eerst het nieuws even verwerken?)
  -Je leven kan ook heel rijk zijn zonder kinderen hoor (Ja, ik zie ook echt geen verschil tussen uit eten met vrienden of het hebben van een kind…)
  -Ik heb toch niet zo veel met kleinkinderen (oh sorry, ik dacht dat we het over mij hadden)
  -Dan kun je allerlei leuke dingen doen die je niet kunt doen als kinderen hebt (en alle dingen die je met kind wel zou doen en nu niet dan?)
  -Dan ga je in het buitenland in zo’n weeshuis werken (ja daar wordt het gemis vast minder van)

  Nummer 2,4,5,6 van hierboven ook herkenbaar.

Geef een reactie